Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kétmilliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt a magyar kormány

Kétmilliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt kedd este a magyar kormány.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a Citigroupot és a Deutsche Bankot bízta meg a tízéves, amerikai dollárban jegyzett kötvény kibocsátásának megszervezésével.

A tízéves futamú, kétmilliárd dolláros kötvény kibocsátási ára 99,86 százalék, szelvénye 6,25 százalék, hozamfelára az azonos futamidejű amerikai kincstárjegy felett 2,65 százalékpont lett az árazásban. Az árazás után az MTI-nek a tranzakciót közelről ismerő források elmondták: a magyar kötvényajánlat "igen erőteljes érdeklődést" vonzott, és az eredmény "nagyon biztató".

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. janika 2010. február 06. 06:59
  „Még jó,hogy nem kötelező jegyezni , mint a"Béke-Kölcsönt"!”
 • 21. KicsiCsíra 2010. január 31. 21:57
  „Amit írok, azt mint szemlélő tapasztalom. Nem akarlak bántani. A célom csupán a megértés.”
 • 20. elemér 2010. január 31. 20:16
  „Amit most leirtam az nem más mint a valóság. Amit te irogatsz, az pedig nem más mint a fantáziád.”
 • 19. KicsiCsíra 2010. január 31. 18:11
  „...és úgy gondolod, ha valaki felvett egy stílust, neked azt követned kell? Mert amit most leírtál nekem az nem más, mint a felelősség hárítása.”
 • 18. elemér 2010. január 31. 16:53
  „Én nem érzem hogy ott a helyem és sokan nem érzik azt, de nincs már lehetöségük, mert elkésték a vonatot és mákép kell nekik beszéllni. Ez az amit én érzek és tudok.”
 • 17. elemér 2010. január 31. 16:13
  „"Tudod hitelesebb és elfogadhatóbb lennél, ha nem nagyképűen irogatnál a magasból, hanem a mondanivalódat úgy fogalmaznád meg, hogy az szeretettel és segítő szándékkal, objektív magyarázatokkal legyen tele, ha már mindenképpen úgy érzed, hogy itt a helyed közöttünk."

  Én nem érzem hogy ott a helyem, és azt én soha nemfogom érezni, azért vagyok itt Amerikában. Szeretettel és segítő szándékkal majd akkor irok, ha ti is igy irogattok nekem és egymásnak. Remélem ezzel segitettem.”
 • 16. KicsiCsíra 2010. január 31. 09:51
  „Elemér!

  Olvasom már régóta írásaidat és úgy veszem észre te itt úgy viselkedsz, mint Hupikék Törpikék mesében okoska. Mondod-mondod a magadét, de senki nem vesz téged komolyan. Tudod miért? Mert hiteltelen, amit írsz. Állítólag külföldön élsz, ha jól gondolom USA-ban és ahogy írsz azt sugallja, hogy lenézel bennünket magyarokat azért, mert itthon élünk és azért, mert nem beszélünk nyelveket olyan magas szinten, mint amilyen magas szinten ezt te műveled. Lenézően degradálóan kommunikálsz, és ennek fényében nem is értem te ugyan miért nem a Times, vagy valami nagyon híres és nemzetközi lap fórumaiban töltöd el a szabadidőd? Miért pont e Kisalföld fórumán? Miért kell neked az az érzés, hogy te most felnyitod itt a nép szemét és te megmondod az igazat, hogy lássuk mi a helyzet valójában?

  Tudod hitelesebb és elfogadhatóbb lennél, ha nem nagyképűen irogatnál a magasból, hanem a mondanivalódat úgy fogalmaznád meg, hogy az szeretettel és segítő szándékkal, objektív magyarázatokkal legyen tele, ha már mindenképpen úgy érzed, hogy itt a helyed közöttünk.”
 • 15. elemér 2010. január 31. 03:02
  „Persze hogy megvitatnak Amerikában mindent ami fontos. Azok akik angolban gyengék ezt nem értik, és azok akiknek ezt leforditják azt képzellik most valami titkot megtudtak. Amerikában nincsenek titkok. Tessék adok egy titkot, amit a hirekben (Newshour) leközöltek. Adósságunk nagyobb mint az egész világ évi kasszája, kivéve japán, német és angliát. Kina veszi az amcsi kötvényeket. Eszed, nem eszed, nincs más.;))”
 • 14. knifemaster 2010. január 31. 01:17
  „13.
  Tévedés azt nektek híresztelik.
  Itthon nagyon is tisztában vagyunk,kicsoda is bajnai .”
 • 13. elemér 2010. január 28. 22:31
  „Maradjunk csak a témánál. A magyar kötvényeket nem érdekli a pénzügyi világ. Román kötvényt ma könnyeb árulni mint magyart. Tavaj Mo. még 35-ik volt a világranglistán versenyképességben. Már akkor is izgultak a befektetök. Ma pedig azt hiresztelik nektek ott hogy Bajnai egy zseni.”
 • 12. Primax 2010. január 28. 21:11
  „elemér !
  Teljesen feleslegesen kampányolsz itt.
  a) Senkit sem érdekel.
  b) Az USA-nak - már - befellegzett. Kína simán lenyomja pár éven belül. Minden tekinteben. Gazdaságilag főleg. Intelligenciában, kultúrában is. Átveszi a szerepét - szinte - minden tekintetben. Jobb ebbe beletörődni.
  C´est la vie.”
 • 11. elemér 2010. január 28. 20:38
  „Mo. elég szarul az 58-ik helyen áll a világranglistán versenyképességben. Ennyit a kamu érdeklödésröl a magyar kötvények iránt. Rizsások se dicsekedhetnek, pedig bagóért dolgoznak.

  http://gcr.weforum.org/gcr09/”
 • 10. elemér 2010. január 28. 12:19
  „Az USA második helyen van versenyképességben a világranglistán.

  http://www.weforum.org/en/initiatives/gcp/Global%20Competitiveness%20Report/index.htm

  Hol tart Kina és a többiek ? Mo az 35-ik. Hol tart ehez képest mások gazdasága méretekben. Amcsi vállalatok és bankok profitállnak, és ez itt a különbség. Nem hogy csak profitálltak hanem arattak. Adómentessen külföldre költöztek a multik. Ami pedig az állami adósságot illeti, az USA azt simán képes visszafizetni. Egyszerüen megemelik az árukra az adót. Tudnillik ma a benzin például 1/3 amit aqz europaiak fizetnek. Kocsitol kezdve minden egyéb olcsóbb az USA-ban, mert az EU-ban ráteszik az adót, pedig nincs ott háboru de a magas árakat már megszokták. Az USA társadalom az nyitott társadalom és minden info. megtalálható. Ott a kolbásztársadalomban pedig csak azt kapjátok amit az orrotok elé tesznek, vagy lefordittanak. Ilyen nem létezik mint amit ez a cikk közöl, mert Amerikában utánanéznek és ezt kinevetik. Az USA nyitott kaput a kinaiaknak, és muszáj nekik amcsi kötvényeket venni. Felesleges oda érdeklödés. Ezt a japánokkal és németekkel is megetettük. A háboru be lessz fejezve és a japánoknak kell lefizetni a talibánt. Elösször elintézzük a radikálisokat. Ezt csak egy világhatalom teheti.”
 • 9. Mankapunka 2010. január 28. 00:04
  „eli
  Tajga Tigrist előállító országot se felejtsd el.”
 • 8. elemér 2010. január 27. 23:31
  „"Elrettentő szám, vagyis nem véletlen, hogy erről az amerikai média mélyen hallgat."

  Világos hogy nem hallgat, mert ezt nyiltan megvitatják nobel dijas gazdaság szakértök. Ezt már egyszer megmagyaráztam neked. Amit te tudsz az nem más, mint amit néked az angolbol leforditottak. Az pedig elég kevés. Charlie Rose TV interju adáson megtalálható minden szakértö és befektetö a Sorotol kezdve aki ilyesmit megválaszolt. Soros elmegy oda és ti csak tátott szájjal halgassátok asmit mond. Én mégegyszer azt mondom neked hogy az USA a leggazdagabb ország a világon és még évtizedekig világhatalom marad.

  http://en.wikipedia.org/wiki/2010_United_States_federal_budget”
 • 7. Primax 2010. január 27. 21:05
  „elemér #1 !
  A vállalati szabályok szerint számolva 2009-ben - 10 hónap adatai szerint - az USA költségvetési deficitje 4 billió dollár, a nemzeti össztermék 30 százaléka. 2008-ban éves szinten 5,1 billiót számoltak ki, szemben a hivatalos 450 milliárddal. A Shadowstats független amerikai statisztikai hivatal becslése szerint az idei deficit valójában 9 billió dollár, ami a BNÖ 63 százaléka.
  És akkor az adósság: az USA teljes állami adóssága 2008 végén 66 billió dollár, ami a bruttó nemzeti össztermék 460 százaléka. Elrettentő szám, vagyis nem véletlen, hogy erről az amerikai média mélyen hallgat. Az sem meglepő, hogy az idén ( 2009-ben ) késik az adat nyilvánosságra hozatala. Az is lehet, hogy soha többet nem fogják közhírré tenni, mivel - mint látszik - akad aki megtalálja és elolvassa. És bizony az idei számok nagyon csúnyák lesznek még a tavalyiakhoz képest is.
  Arról nem is beszélve, hogy ha hozzáadjuk az államadóssághoz az USA vállalatainak és az amerikai háztartások adósságát, (a BNÖ 240 százalékát) akkor a teljesen elképesztő 700 százalékos adósságrátát kapjuk. Nincs az a gazdaság, amely egy ilyen gödörből belátható időn belül kataklizma nélkül ki tudna mászni.
  Erről ennyit.”
 • 6. Mankapunka 2010. január 27. 18:20
  „kolombela

  Emlékszünk a Kraftwerk-re - Computer World.

  Ők már akkor eldúdolgatták.”
 • 5. qeu 2010. január 27. 17:27
  „Tiszta jó, "nagyon biztató" a további eladósodás. Ki az a fene okos ember?
  Én pl nem szeretnék eladósodni, de lehet, hogy ha államunk így folytatja elfogok akaratomon kívül. De ennek nem nagyon örülnék. Az "okosan" nyilatkozó ember biztos nem közgazdász, ő csak politikus lehet.”
 • 4. kolombela 2010. január 27. 12:20
  „Már megint a Deutsche Bank. A neve szerepelt a Háború a nemzet ellen című filmben és nem azért mert tisztességesen viselkedett.
  Újabb kötvény kibocsátás, amit elrabolt nemzeti pénzből álkülföldi befektetők vesznek majd meg. Elvtársak igy kell legalizálni a rablott vagyont.”
 • 3. Jandex 2010. január 27. 12:06
  „Még 2 Mrd $?!elemér visszafizeted,mert ha nem még az ükunokám unokája is a mostani sarunkat fogja fizetni!:((((”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A General Motors a Spykernek adja el a Saabot

A General Motors 400 millió euróért a holland Spyker Cars NV luxussportkocsi-gyártó vállalatnak adja… Tovább olvasom