Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Jövő hétfőn indulhat a Quaestor-kötvényesek kifizetése

A befektetőket személyre szóló levélben értesítik a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegéről.
Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése július 13-án, amikor a Befektető-védelmi Alapot (Beva) terhelő kártalanítási részt fizetik ki. A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 000 euróig (körülbelül 6 millió forintig) - közölte a QA hétfőn az MTI-vel.

Közel 32 ezer ügyfélnek összesen 88 milliárd forintot fizetnek ki így a tájékoztatás szerint.

A Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló
hitelt vesz fel a jegybanktól a folyamatban lévő kártalanítási eljárások (Buda-Cash, Hungária Értékpapír Zrt., Quaestor) során szükségessé vált kifizetésekre - ismertetik a közleményben.

A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegről - közölték.

A 100 ezer euróig (30 millió forintig) fennmaradó további követeléseket a QA időben eltolva tudja teljesíteni. Ennek a további közel 100 milliárd forintos kártérítési résznek a kifizetése ugyanis csak az Alkotmánybíróság döntése és az ahhoz igazodó, esetleg szükséges jogszabályi változások ismeretében folytatódhat.

A Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

A Quaestor ügyében március 11-én nyomozás indult, később a Nemzeti Nyomozó Iroda három személyt őrizetbe vett üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha kell, perre megy a kormány a földtörvény miatt

Magyarország akár bíróságon is megvédi az új földforgalmi törvényt - mondta az agrárállamtitkár. Tovább olvasom