Gazdaság

2018.01.23. 13:39

Jönnek az új 1000 forintosok: Mátyás király hollója lesz az ezreseken márciustól

Október 31-g érdemes megválni a régi bankjegyektől.

A bankjegycsere következő lépéseként 2018. március 1-től kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2018. október 31-ig fizethetünk majd.


A régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem született döntés, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban - áll a Magyar Nemzeti Bank közleményében.

 

Kép forrása: mnb.hu



Tudatták azt is, hogy a jelenleg használatban lévő  1000 forintos bankjegyekkel, 2018. október 31-ig fizethetünk majd. Ehhez kapcsolódóan már az elmúlt év szeptemberében megkezdődött az automaták felkészítése az új 1000 forintosok kezelésére.


 

Kép forrása: mnb.hu


Arra is felhívják a figyelmet, hogy a bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– új fizetőeszközre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!