Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Írországnak második segélycsomagra is szüksége lehet

Az ír szállítás, turizmus és sport miniszter szerint Írország kénytelen lesz egy újabb hitelért folyamodni az Európai Unióhoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz mivel nem lesz képes adósságát a tőkepiacról finanszírozni.

Leo Varadkar Szállítás, turizmus és sport miniszter a Sunday Times lapnak adott interjúban az ír kormánytagok közül elsőként fejezte ki kételyeit az ország adósságának tőkepiaci finanszírozhatóságával kapcsolatban a hitelezők által megkövetelt magas hozamok miatt.

"Erősen kétségesnek tartom, hogy jövőre képesek lennénk visszatérni a tőkepiacra. Szerintem ez valamivel tovább tart majd... 2013 talán már szóba jöhet, de ki tudja?" - idézi a lap a minisztert. "Ami annyit jelent, hogy egy második hitelprogramra is szükség lesz" - mondta. "Vagy a meglévő program kiterjesztésére, vagy egy második programra. Szerintem a többség ezen a véleményen van."

Eamon Gilmore ír miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter és kereskedelmi miniszter az RTE rádióállomásnak adott interjúban túlzottnak nevezte a görög válság dominóhatásával szembeni aggodalmakat. "Nem arról van szó, hogy ha Görögország csődbe jut, akkor annak közvetlen következményei lennének Írországra nézve" - mondta Gilmore. "Egy görög államcsődnek természetesen következményei lennének az egész euróövezetre nézve, aminek persze mi is tagjai vagyunk, de helytelen lenne Írországot egy kalap alá venni Görögországgal."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elemzők: Magyarországon aggódnak a gyenge hazai fogyasztás miatt

A devizahitelesek megsegítését célzó intézkedések között várhatóan 180 forinton rögzítik a svájci… Tovább olvasom