Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Indul a cafeteria szolgáltatásokat támogató Multi-Pay

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat;

A többfunkciós kártyát a cafeteria szolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek.

A nyolcezer patikapénztáras elfogadóhely mellett további négyezer ponton lesz használható az új év első heteiben a Multi-Pay kártya.

A cafeteria szolgáltatások adminisztrációjának
egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszer áruházlánc és szupermarket hálózat üzletei is elfogadják, de várhatóan belép még a BKV és más szolgáltatók is. A hideg- és meleg ételutalványokat is helyettesítő kártyával ezért várhatóan az egész országban lehet fizetni.

Timár György, a Multi-Pay rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya potenciális ügyfeleinek száma minimálisan 1 millió alkalmazott - ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció


Elmondta: a munkaadók és a munkavállalók számára is előnyös plasztikra épülő informatikai rendszer megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat, mivel egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle cafeteria juttatásokat. Az újdonság piacképességét bizonyítja, hogy bár a rendszer még be sem indult, már a múlt év decemberében 1.500 egységgel bővül a Multi-Pay elfogadó hálózata.

A szakemberek felhívják a figyelmet arra is, hogy a múlt évi önkéntes pénztári (nyugdíj- és egészség) egyéni befizetések 30 százalékát jóvá lehet írni az szja-ból - 2011-ben ez már csak 20 százalék lesz. Ugyanakkor leghamarabb január végén derülhet ki, hogy melyik elem lesz a cafeteria - más néven természetbeni juttatások - jövő évi "sztárja", ugyanis a cafeteria nyilatkozatokat január közepén-végén zárják a munkaadók.

Olvasóink írták

 • 14. Mezike 2011. január 03. 20:19
  „Vajon melyik kajaszállító küld a futárjaival majd terminált? Nagyon sokan rendeltek eddig az étkezési utalványból pizzát, egyebet. Nem értem, ha költségcsökkentés van, akkor most mért kell ezt a méregdrága kártyás rendszert bevezetni.”
 • 13. cugesz 2011. január 03. 17:30
  „Ez most PR-cikk vagy ingyenreklám?”
 • 12. balassbe 2011. január 03. 16:05
  „Bocs de nekem nem világos, párhuzamosan lesz papír és kártya? Megnéztem a honlapjukat erről semmit nem írnak.”
 • 11. sorok_közt 2011. január 03. 15:15
  „Lassabban azzal az egymillió felhasználóval. Az én, kb 30 000 főt foglalkoztató cégemnél nem lesz az idén ilyen kártya, marad a papír alapú ill. számlás, utalásos rendszer Egyébként meg tök fölösleges az egész . Túl van bonyolítva. Egyszerűen oda kellene adni a dolgozónak készpénzben a fizetésével együtt.”
 • 10. polgar79 2011. január 03. 12:14
  „8.Gondolom audis vagy.Nálunk is be lesz vezetve?”
 • 9. mecsoka 2011. január 03. 12:10
  „És ki használhatja majd ezt a kártyát? Csak az akinek a nevén van? Mert akkor inkább szavazok a papír alapúra, amit az használt aki épp elment boltba vagy nyaralni a családból például”
 • 8. N.G 2011. január 03. 11:29
  „Cleon dipterum!

  Cafetéria = Béren kívüli juttatás mindenhol máshogy nevezik
  Nálunk VBK keretnek hívják
  VBK=Választható Béren Kívüli juttatás”
 • 7. arrabonem 2011. január 03. 10:52
  „A "Multi-Pay" elnevezés annyira nemzeti.
  Ennyire szegényes lenne a nyelvünk, vagy...”
 • 6. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 10:48
  „A Szerkesztő tiszteletre méltóan már magyarul írta a címet, ellenben az még mindig nem derül ki, hogy mi az a cafeteria? :)”
 • 5. ggg 2011. január 03. 10:17
  „ez az egész arról szól, h adjunk mindent egy cég kezébe, központosítva, aztán csak a multiknál lehet majd beváltani. hogy is van ez? a helyi kezdeményezések, pl. hami, meg a kisvállalkozók dögöljenek meg? hát dögöljön meg, aki ezt kitalálta...”
 • 4. polgar79 2011. január 03. 10:14
  „Szerintem jó lesz ez mert elég nehéz 2 személynek 10 000FT lekajálni.Így ha 1415 forintot költesz akkor annyit vesz le.Gondolom lesz valamiféle internetes vagy telefonos háttere ahol le lehet az egyenlegeket kérdezni.Majd azzal lesz kavarodás, hogy vannak olyan helyek ahol kajajeggyel és üdülési csekkel is lehet fizetni melyikből húzza le a számla összegét.Nagyon jó ötletnek tartom.Nálunk a cégnél majdnem minden évbe lovasítottak meg utalványokat ennek most vége.”
 • 3. balassbe 2011. január 03. 09:25
  „Ez nagyon szépen hangzik. DE, mi lesz pl. a Balatonparton a kis sütödékkel? Ott hogyan lehet majd fizetni? Mi évekota ott is használtuk, ésha ilyen helyen álltunk sorban, elöttünk és utánunk is az emberek 80-90% utalvánnyal fizetett.!! Nagyon sok ember 2-3 napos nyaralását ebből tudta finanszírozni. Vagy mi mindig adtunk a szülöknek is étkezési utalványt, A nagy fiam nyáron a barátnőjével elmegy nyaralni, nekik is adunk étkezésit is meg üdülési csekket is. Véleményem szerint ez a mobilitás megszünik.
  Kiváncsian várom ennek az újításnak a fejleményeit. Egészségpénztári kártyánk eddig is volt, ettől az oldalától nem jövök lázba.”
 • 2. Lobbo71 2011. január 03. 09:13
  „A papír alapú étkezési utalvány is teljesen jól működött. Ez gondolom névre szól, azokban a családokban, ahol mindkét szülő kap kajajegyet, szívás lesz az egész, mindig azt kell figyelni, kinek van még a kártyáján pénz.
  Az egész csak arról szól, hogy az eddig használt utalványokat nem fideszes cégek adták ki, valahogy ki kellett túrni őket.”
 • 1. hlaca 2011. január 03. 07:50
  „Az évek óta jól működő rendszer, a multifunkcionális kártya (OTP Cafeteria) már bizonyította, hogy lehet ezt jól is csinálni. Én kedvelem, sokkal egyszerűbb minden téren.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január 1.: egykulcsos az adó, három év a gyes

Változások: egykulcsos lett az adórendszer, emelkedett a minimálbér és a nyugdíj, ismét három évig… Tovább olvasom