Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

IMF: a válságnak nincs még vége

A gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a Der Spiegelnek.
A válság folytatódni fog annak ellenére, hogy az idei év második negyedévében már kedvezőbb adatok jelentek meg Németország és Franciaország gazdaságáról - idézte a vezérigazgatót a német hetilap vasárnap megjelenő legújabb számában.

Dominique Strauss-Kahn szerint további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban. A vezérigazgató szerint az eddig bevezetett intézkedések még nem elegendők, de azt reméli, hogy a G20-ak pittsburgh-i találkozóján előrébb tudnak lépni a kérdésben. A húsz legnagyobb ipari és fejlődő ország (G20) vezetői a hónap végén Pittsburgh-ben találkoznak, ahol a tervek szerint olyan intézkedésekről tárgyalnak majd, amelyek megakadályozzák egy újabb válság kialakulását. Az IMF vezérigazgatója szerint a válság tanulsága az, hogy a piacgazdaság működéséhez megfelelő szabályokra van szükség, ellenkező esetben visszatérünk "a régi eljárásmódhoz". A kormányoknak "exitstratégiákat" kell előkészíteniük, vagyis ki kell dolgozniuk, hogy hogyan kezdjék el a költségvetéseket rendkívüli módon megterhelő, hatalmas állami gazdaságösztönző programok leépítését - mondta Dominique Strauss-Kahn hozzátéve azonban, hogy nagyon veszélyes lenne azt hinni, hogy a válságnak már vége.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas amerikai vám a kínai gumikra

Peking ellenzi a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályait is sértő washingtoni intézkedést. Tovább olvasom