Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Hosszú távon veszélyes az alacsony kgfb-díj

Aki a mostani kampányban biztosítót vált, annak a meglévő szerződését úgy kell felmondania, hogy a levél december 1-én éjfélig megérkezzen a biztosítóhoz.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) alacsony díja előnyös a fogyasztóknak, de a túl alacsony díj a szolgáltatás minőségét csökkenti - mondta Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) főtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette, a MABISZ november elején indítja el azt az internetes kgfb-kalkulátorát, amellyel mindenki kiszámíthatja a biztosítóknál a díját.
A főtitkár szólt arról is, hogy a MABISZ - osztrák és német mintára - feladatának tekinti a fogyasztóvédelmet is, ezért nyitotta meg szeptember elején az ügyfélszolgálati irodáját.

Megyeri Gábor, a MABISZ gépjármű tagozatának elnöke az elmúlt 5 év számaival mutatta be a kgfb piacot: míg 2005-ben 3,7 millió autót biztosítottak, addig az idén a számuk 4,1 millióra emelkedett. A díjbevétel 122 milliárd forintról 129 milliárdra nőtt, az átlagdíj viszont 32.510 forintról 31.330 forintra csökkent.

A tagozati elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő év elejétől az esedékességtől 60 napról 45 napra csökken az az idő, ameddig az ügyfél a szerződés megszűnte nélkül fizetheti ki a díjat. A MABISZ javasolta a jogalkotóknál a 60 napos türelmi idő visszaállítását.

Közölte, aki a mostani kampányban biztosítót vált, annak a meglévő szerződését úgy kell felmondania, hogy a levél december 1-én éjfélig megérkezzen a biztosítóhoz. Az új szerződést pedig december végéig kell megkötni.

Olvasóink írták

 • 2. annobon 2010. október 28. 13:58
  „Csatlakozom: aki minőséget akar kössön drága Casco-t!”
 • 1. Primax 2010. október 28. 12:49
  „" A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) alacsony díja előnyös a fogyasztóknak, de a túl alacsony díj a szolgáltatás minőségét csökkenti..."
  Ez egy felelősségbiztosítás. Harmadik személynek fizet, azaz akinek én kárt okozok.
  Csúnyát mondok : legyen az az ő baja, ha rossz minőségű lesz a kárügyintézése.
  Engem sem sajnálna senki fordított esetben. Nekem már okozott kárt "zűrös" társaságnál biztosított autó(s). Ajjajj...
  Ergo : a KGFB minél olcsóbb, annál jobb.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszállás - A MÁV-Volán Holding

A holdingba belekerül a MÁV, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) magyar tulajdoni… Tovább olvasom