Gazdaság

2019.06.26. 11:52

Hőségriadó - Vizet oszt az utasoknak a GYSEV, másodfokú figyelmeztetés a megyére

A hőség miatt szerdára már az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Munkatársunktól

9.50 - Vizet oszt a GYSEV


A hőségriadó ismételt elrendelése után szerdától újra megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet az utasoknak, naponta 10.00 és 17.00 között.


A vízosztás a hőségriadó végéig tart, amennyiben meghosszabbítják, a vasúttársaság is folytatja a vízosztást.


A GYSEV Zrt. azt javasolja utasainak, hogy a nagy meleg miatt megfelelő mennyiségű ivóvízzel vagy más folyadékkal kezdjék meg utazásaikat.


9.00 - Narancs figyelmeztetés a megyére


Ma a napi középhőmérséklet általában 25 fok felett, de elsősorban az Alföldön, Észak-Dunántúlon, nagyobb városokban elérheti vagy meghaladhatja a 27 fokot. Csütörtökön várhatóan északkeleti, keleti részek kivételével 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet a délnyugati országrészben a magasabb értékekkel.


Csütörtökön délután helyenként kialakulhat zivatar, keleten és nyugaton néhol a középső területeken egy-egy, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés előfordulhat.


Csütörtök délután keleten egy-egy heves zivatarra van esély kisebb területen 90-100 km/h feletti széllökés, kis területen nagy méretű jéggel (2-3 cm feletti átmérővel), illetve kis területen átmeneti felhőszakadás (> 30 mm) kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!