Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Hamar elbukhat a KDNP újabb vasárnapi boltbezárási ötlete - A Fidesz tervei más irányba mutatnak

A Fidesz javaslataiban szó sincs a vállalkozások nyitva tartásának korlátozásáról.
Öt pontból álló javaslatcsomagot dolgoz ki a Fidesz-frakció a kiskereskedelemben alkalmazott munkavállalók helyzetének javítására, ebben szó sincs a vállalkozások nyitva tartásának korlátozásáról - jelentette ki a  Magyar Idők csütörtöki száma által közölt interjúban Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő.
A Vállalkozásfejlesztési Kabinet vezetőjeként elmondta: még az ősszel az Országgyűlés elé kerül a Fidesz-frakció azon  törvénymódosító javaslata, amely a kötelező vasárnapi munkavégzés  tilalmának eltörlése után az ágazatban foglalkoztatott  munkavállalók rendezetlenné vált helyzetén könnyítene. A frakció öt  fontos kérdésben vizsgálja a jogi szabályozás lehetőségeit, ezek  közül azonban egy sem szól arról, hogy a jövőben ismét törvény  korlátozza majd az üzletek nyitvatartási idejét. Szó sincs újabb  vasárnapi boltzárról - mondta el.

Közölte: a frakció tervei szerint egyik lépésként azt a  jogszabályi rést szüntetnék meg, amely lehetővé teszi, hogy  ünnepnapokon, így például december 25-én vagy 26-án is nyitva  legyenek az áruházak, s bár erre itthon nincs gyakorlat, a kiskaput mégis bezárják az őszi módosítások során.

Jelezte azt is: még az idén szabályozzák az ünnepnapok, a  pihenőidő, a műszakrend és a bérpótlékok kérdését is.

A frakció december 24-ére is szabadnapot tervez >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klapka átverte a népet, milliós büntetést kapott

Klapka átverte a népet, milliós büntetést kapott
Hamis ígéretekkel csábított a Klapka Üzletház, a versenyhivatal milliós bírsággal "jutalmazta" a próbálkozást. Tovább olvasom