Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Győri cégek az első nyertesei az automatikus pályázatnak

Két győri székhelyű cég, az EURO-MOBIL-TRANS Fuvarozó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 15,75, illetve a SUN-DAY Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 13,35 millió forint támogatást kap.

Megszülettek az első támogató döntések a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) november 30-tól ismételten kiírt EU-s automatikus pályázatán - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) pénteken az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében a MAG sajtóközleménye szerint eddig 359 pályázat érkezett, s december 15-én - mindössze egyhetes átfutási idővel - megszülettek az első támogató döntések: két győri székhelyű cég, az EURO-MOBIL-TRANS Fuvarozó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kap 15,75, illetve a SUN-DAY Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 13,35 millió forint támogatást.

A Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) kiírására eddig 57 pályázó küldta be támogatási igényét. Az első két nyertes pályázó a törökbálinti AGISYS Ipari Keverés és Hajtástechnika Kft. és a gödöllői ÉPKOMPLEX Építőipari és Szolgáltató Kft., a javasolt támogatási összeg esetükben mintegy 11,97 millió, illetve mintegy 3,94 millió forint. Az automatikus pályázat célja, hogy a hazai mikro- kis- és középvállalkozások minél gyorsabban és egyszerűbben juthassanak EU-s támogatáshoz technológiai fejlesztésükhöz.

A gyors eredmény a MAG szerint annak köszönhető, hogy 2007 eleje óta bíráló bizottság nélkül, jogosultsági kritériumok alapján kapható támogatás ezen a pályázati kiíráson. A projekt adatlap egyszerű, rövid, az értékelőknek csak a jogosultsági szempontokat kell ellenőrizniük, s amennyiben a pályázó és a pályázat megfelel a jogosultsági feltételeknek, a hiánytalan dokumentumok benyújtását követően néhány héten belül megszületik a támogatási döntés, és megkezdődhet a projekt megvalósítása.

A vidéki régiókban (a GOP keretében) a támogatás mértéke akár az 50 százalékot is elérheti, a támogatás összege pedig 25 millió forintig terjedhet, a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint. A Közép-magyarországi régióban (a KMOP keretében) a támogatás mértéke maximum 35 százalék lehet, a támogatás összege pedig elérheti a 20 millió forintot. Ebben a régióban összesen csaknem 2,6 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tesco enyhe bővülést vár az év egészére

A Tesco az árakat átlagosan alig két százalékkal tudta emelni. 300 millió darabbal csökkent a… Tovább olvasom