Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Gazdasági évnyitó az államtitkárral

Gazdasági évnyitót tartottak csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában.
Juhász József megyei elnök, majd dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt elemezte, hol tartunk a válságban és miért. Kitért arra az ellentmondásra, hogy rengeteg egyébként helyeselhető intézkedést hozott a kormány, de ezek többsége visszafogja a beruházásokat. Sorolta a lényeges strukturális reformokat: teljesítményközpontú adózás, a foglalkoztatás szabályozása, a segélyezés és a nyugdíjrendszer átalakítása, a gyermekvállalás ösztönzése, oktatás, közigazgatás, igazságszolgáltatás, versenyszabályozás, energiapolitika, a kamara mint gazdasági önkormányzat megerősítése. ,,Az úton végig kell menni!" - szögezte le.

Az elnök szerint tudnunk kell olyan, hosszú távon sikeres gazdaságpolitikát kialakítani, amely választ ad a hihetetlen technikai fejlődés kihívásaira, hiszen újabb ipari forradalom, vagy annál több zajlik, amikor 3D-s nyomtatóval készülnek cipők vagy éppen vadászrepülőkhöz alkatrészek.Völner Pál hangsúlyozta, a kamarának fontos szerepet kell vállalni abban, hogy a kis- és középvállalkozásoknak is érdemes legyen pályázni a következő hétéves európai uniós ciklusban. A szomszéd országokra is figyelni kell, ha piacokat akar szerezni vagy megtartani valaki. Csak szellemi innovációval lehet talpon maradni, előbbre lépni, ezt várja a kormány a vállalkozóktól - tette hozzá az államtitkár.

Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott a közigazgatás átalakulásáról tartott előadásában kiemelte, hogy szemléletváltás történt az utóbbi években.

Egyszerűsödtek az eljárások, rövidültek az ügyintézési határidők, ugyanakkor hosszabbodott a nyitva tartás, így ügyfélközpontúbbá váltak a szakigazgatási szervek. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy szűkebb hazánk önkormányzata összekötő kapocs lett a kormányzat és a települések között a terület- és vidékfejlesztésben. Az óhaj, hogy a megye mint középszint megerősödjön, valóra válhat a következő évek során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: tavaly alig változtak a termelői árak

Az ipari termelői árak 0,5 százalékkal nőttek tavaly decemberben az előző hónaphoz képest, és… Tovább olvasom