Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Forgalmat növelne a Praktiker

A forgalom növelését tervezi az építőipari és barkácstermékek forgalmazásával foglalkozó Praktiker.

Az idén üzemi szinten nullszaldós gazdálkodás mellett a forgalom növelését tervezi az építőipari és barkácstermékek forgalmazásával foglalkozó Praktiker Magyarország Kft. - közölte Schlemmer Zoltán, a társaság értékesítési igazgatója a szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Tavaly 31,8 milliárd forint forgalmat és 2,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el a társaság, míg 2009-ben a forgalom 35,4 milliárd forint volt, a mérleg szerinti veszteség pedig 563 millió forint - fűzte hozzá Ónody Sándor gazdasági igazgató. Tavaly vevőket is vesztett a Praktiker és mérséklődött a vásárlás átlagos értéke.

Az idei év eddig eltelt időszakában a tavalyi második félévhez képest még stagnált a forgalom, de a második félévben a fizetőképesség növekedésével a kereslet bővülését várja a cég. Jövőre már nyereség elérése a cél - hangsúlyozta Schlemmer Zoltán.

Az üzemi szintű vesztség tavaly elérte az 1,92 milliárd forintot, szemben az előző évi 637 millió forint veszteséggel. A társaság az anyacég hiteleiből finanszírozza a veszteségeket - válaszolta az MTI kérdésére Ónody Sándor.

A válság előtti forgalom eléréséhez még legalább három év kell - mondta Schlemmer Zoltán. Hozzátette: az építőanyag és barkácspiacon a válság már 2007-ben elkezdődött az építőipar és a ingatlanpiac szűkülésével.
A 19 áruházból álló lánc 1.347 főt foglalkoztat. Mindössze 20 fővel kellett csökkenteni a létszámot, mert a két székesfehérvári közül a város belterületén lévő áruházat bezárták.

Új áruházat egyet nyitott tavaly a Praktiker, Esztergomban. Ez a legkorszerűbb, geotermikus energiával fűtött-hűtött áruház és a leggyorsabban fejlődő is. További áruháznyitással jelenleg nem számol a menedzsment, mert a Praktiker-lánc lényegében lefedi az egész országot.
Még mindig a Praktiker az egyetlen barkácsáruház, amely webshopot, internetes vásárlási lehetőséget kínál házhozszállítással. Szita Márta beszerzési igazgató közlése szerint az e-vásárlások értéke eléri a forgalom egy százalékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állami nyugdíjrendszer sem biztos?

Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj. Tovább olvasom