Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Fiatalok vállalkozóvá válását támogatták a Nyugat-Dunántúlon - fotó

Fiatalok vállalkozóvá válását támogatták a Nyugat-Dunántúlon - fotó
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciuma sikeres projektet valósított meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" című konstrukció keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 135,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.
A projekt célja, hogy a Nyugat-Dunántúli régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogassa a vállalkozások működtetéséhez alapvető ismereteket adó képzéssel, szakmai tanácsadással.

Maximum 3 millió forint 

A pályázati konstrukció keretében megvalósításra kerülő fő tevékenységek két komponens mentén valósulnak meg. Az "első komponensben" a résztvevők egy képzésen vesznek részt és a program végén egy üzleti tervet kell benyújtaniuk, míg a "második komponensben" azok a vállalkozások pályázhatnak maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, 90 %-os támogatási intenzitással, mely vállalkozások rendelkeznek az "első komponens" kedvezményezettje által jóváhagyott üzleti tervvel.

A képzést a mai napig a régióban 150 fő végezte el, akik erről a tanúsítványt is megkapták, közülük 123 fő rendelkezik már jóváhagyott üzleti tervvel, és 95 fő hozott létre a mai napig vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas vállalkozás formájában. A második komponens keretében, a régiót illetően 49 vállalkozó már elnyerte a 3 millió forintos támogatást a vállalkozásalapítás költségeinek támogatására. A vállalkozásindításokat követően a Konzorcium legalább 1 évig tartó szakmai, mentori támogatással segíti az új vállalkozások megmaradását, megerősödését. A projektről bővebb információt a http://nyugatdunantul.mva.hu oldalon olvashatnak.

878 álláskereső személy

A program folytatásaként meghirdetett GINOP-5.1.9 program honlapján, a 3000000.hu oldalon már regisztrálhatnak az újabb érdeklődők. A 2022-ig tartó programban újabb 878 álláskereső személy által alapított vállalkozás igényelhet vissza nem térítendő támogatást úgy, hogy ez a program már a 30 év felettieknek is lehetőséget nyújt a csatlakozásra.

A program eredményeiről a 2018. november 28-án Szombathelyen megszervezésre kerülő sajtótájékoztató keretében az MVA konzorciuma részletesen tájékoztatja a meghívott médiumok képviselőit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó befektetés lesz a nyugdíjkötvény

Még az idén kidolgozhatja az új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget a kormányzat - mondta Gion… Tovább olvasom