Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

FAZ-kommentár a válságadóról

Magyar szellem címmel közölt rövid kommentárt a válságadóról keddi számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A konzervatív újság gazdasági rovatában közölt írás szerzője, Hendrik Kafsack szerint sokkal rosszabbul nem kezdődhetett volna Magyarország első EU-elnöksége. Előbb a médiatörvény miatt került az ország bírálatok kereszttüzébe, most pedig a válságadó miatt állítják pellengérre.

A meghatározott időre szóló, csak néhány gazdasági ágazatot érintő adóval akarja Orbán Viktor miniszterelnök rendbe tenni az államháztartást. A válságadó nem kizárólag, de főleg német és EU-s állambeli vállalatokat sújt. Ezért tizenhárom konszern főnöke felszólította az Európai Bizottságot, hogy rendeljen el szankciókat Magyarország ellen, ami nem lesz könnyű dolog.

Formailag ugyanis a (válságadóról szóló) törvény nem sérti azt az alapelvet, amely szerint a belső piacon nem érheti hátrány a külföldieket. Végül is a válságadó elméletben magyar cégekre is vonatkozik. Azt, hogy ellentmond a "belső piac szellemének", nem büntetheti a bizottság.

Orbánnak azonban föl kell tennie magának a kérdést: vajon meg akarja-e terhelni hazája első EU-elnökségét azáltal, hogy aláássa a közösség értékeit és eszméit - zárult a Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárja.

Olvasóink írták

 • 7. Téglaporospaprika 2011. január 08. 03:57
  „2.es magyarország ha nem lenne EU tag még ott sem volna ahol van ,lehet hogy már becsödölt volna !! Miböl lettek az utobbi évek fejlesztései (útak iskolák stb nagyszerü egy dolog ez az EU csak az a baj ,hogy még rengeteg a betokosodott ember benne !”
 • 6. szocdem 2011. január 07. 14:12
  „2. hozzászólás kolombela 2011.01.04. 14:16

  "Én meg remélem, hogy ez a szar Eu feloszlik minél hamarabb."

  Én is remélem hogy hálózati sör lesz minden lakásban...

  Olyanba kényszeríti bele az embereket, ami csak a kiváltságosoknak jó."

  1. Szabad akaratunkból lettünk tagok - nagy többségünk ezt akarta.

  2. A kiváltságosok cvsak itt vannak. HA nem tudnád a nyugati kisemberek is tiltakoznak már a fülke és kocsmaforradalmátrok ellen, (tavaly szeptember 29, Brüsszel) ahogy a magyar neolibsi társadalmi-gazdasági modell ellen is.
  Természetesen ha nem bugrisok, hanem európai polgárok módjára gondolkodnánk végre, -itt is jó világ lenne a kisembereknek is- esélye sem volna sem Orbánnak, se más neolibsi pártnak.. (MSZP is az!) Akkor azt hiszem nem volna bajod az Eu-val, ami most sem bünös a bajainkért, mert azt kizárólag magunknak köszönhetjük! (Nagyar tempo: mindíg más (vagy más nép) a hibás a balfékségeinkért, és a tehetségterlenségünkért, de a tudatlanságunkért is!!)
  Talán mégsem az EU a hibás azért mert tömött buszok járnak hajnalonként a minimálbéresekkel, meg a max 500 euró bérü szakmunkásokkal a multikhoz, vagy épp 500 Ft-os órabérben dolgoznak ezrek - feketén a kisvállalkozásokban???? EGY EURÓPAI ÁRSZINVONALÚ BELSŐ PIACRÓL!!!!!!!
  Azt hiszem nem gondoltad át, vagy nem érted a rendszert amiben élünk! Ezt zászlólengetéssel, meg cigányozással, meg istenatörténelemura törvénykezéssel, AB eltörléssel és Eu rombolással nem fogjuk megoldani soha az életben!”
 • 5. load 2011. január 04. 23:04
  „4. pirosász
  Csapnivaló a hallásod.”
 • 4. pirosász 2011. január 04. 20:46
  „Zene füleimnek,mikor a nyugati elvtársak vísítoznak!!!”
 • 3. annobon 2011. január 04. 15:34
  „2-höz: "ez a szar Eu feloszlik minél hamarabb" Ide is belinkelem csak Neked:

  "Az 2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazás eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést." Ez az arány bizony jóval magasabb, mint az oly sokat emlegetett 2/3-ad! Akkor gondolkoztak volna el az emberek, hogy jó lesz-e nekünk az EU!? Utólag már kár okoskodni, hogy mi lett volna, ha...”
 • 2. kolombela 2011. január 04. 14:16
  „1. hozzászólás szocdem 2011.01.04. 12:21
  Én meg remélem, hogy ez a szar Eu feloszlik minél hamarabb. Olyanba kényszeríti bele az embereket, ami csak a kiváltságosoknak jó.
  Egyébként ez a FA(s)Z az egyik legnagyobb balliberális cionista lap Európában.”
 • 1. szocdem 2011. január 04. 12:21
  „"vajon meg akarja-e terhelni hazája első EU-elnökségét azáltal, hogy aláássa a közösség értékeit és eszméit "

  Természetesen! Erre várnak már marokköpködve Orbán transnaci tőkés gazdái - ezért küldték oda.. A SEGITSÉGÜNKKEL!!!!!!!

  Az EU eszméje nem jó a globalizációs utópiának, még jó hogy el akarják valahogy törölni... A kódis magyraok jó eszközök errre. (Kínát se a drága angol, hanem az olcó indiai vér árán foglalták el anno, most megteszi a mgyar is)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszámoltatják a magánynyugdíj-pénztárakat

Selmeczi Gabriella szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a… Tovább olvasom