Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Elúszhat az autóval együtt a lakás is

Egyre több olyan ügyfél is a fizetésképtelenséggel küszködik, aki nem nullaszázalékos kezdő részlettel és 120 havi futamidővel vett fel hitelt gépkocsi vásárláshoz.

Számunkra az a megdöbbentő, hogy miért nem részesülhetnek a devizahitelek forintra átváltását támogató programból az autóvásárlók - mondta Lénárd Mariann.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete főtitkára szerint azon el kellene gondolkodni, hogy a bedőlt autó-devizahitel az ingatlanra felvett kölcsönhöz hasonló veszélyhelyzetet okozhat a családoknál. Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke úgy véli, a válságot megelőző időszakban az új autók 70 százalékát vásárolták meg hitelre és 90 százalékukat devizában. Az autó devizahitelek forinthitelre váltásának költségeit az ingatlanosokhoz hasonlóan az ügyfelek, a pénzintézetek és az állam között kellene megosztani - tette hozzá.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. kiscic 2010. május 27. 07:56
  „Nincs mit Buggyant :)”
 • 87. buggyant 2010. május 26. 20:17
  „Köszönöm kiscic.”
 • 86. kiscic 2010. május 26. 18:29
  „Buggyanttal egyetértek, senkinek semmi köze a másik pénzügyeihez, stb. Elemér meg osztogasson észt ott, ahol él --- bár vszínűleg ott nem vevők rá, ezért próbálkozik itt...”
 • 85. buggyant 2010. május 26. 13:48
  „A nagyon okos külföldön élő magyarok ugyan látogassanak már el egy helyi járatú volánbuszra csúcsidőben... ugye hogy van aki gondolkozik??? Azért mert a szlovákok meg osztrákok meg istentudja kik itt glasszálnak, még nem jelenti azt hogy boldog-boldogtalan szalad devizahitelből kocsit venni. Vannak akiknek meg munkavégzéshez kell az autó, anélkül kuporoghatna a Baross úton markát tartva. Azért onnan kintről nem kéne már az észt osztani azoknak akik itt élnek. Akinek van pénze kocsira járjon azzal, akinek meg nincs az nem jár vele, aki hitelből vett az meg az ő dolga, mi úgysem értjük az indokait. Egyébként meg tapasztalatból mondom hogy az autó nagyon sokszor igenis olcsóbb mint a tömegközlekedés ha többen vannak, mondjuk családi vonatkozásban. Vidéki viszonylatban.”
 • 84. elemér 2010. május 22. 12:21
  „Nemhogy külföldi de hazalátogatók is ezt állitják. Uj kocsikat hajtanak és jól élnek, jobban mint mi. Már nem esnek hasra ha külföldröl hazamész és mindent tudnak. Ezek az emberek viszont nem olvassák a hireket, hanem saját tapasztalataik vannak Mo.-n a wellness centerben. Én csak azt mondhatom, gratula kivánok többi sikereket és javulást. Nekem itt van a wellness center az USA-ban.
  Sulyozok és uszok meg futok rendszeressen. Minden gépet használok a tornateremben. Majd 100 éves koromban ellátogatok oda és adok interjut.”
 • 83. fortuna54 2010. május 21. 23:04
  „Lenézik a suzukit,mindenkinek nagyobb,drágáb kocsi kell,akkor ne sirjanak.Más országokban,gondolkoznak az emberek.M.országon járva egy külföldi gondolhatná,és gondolja is,hogy itt van ám a kánaán.”
 • 82. elemér 2010. május 21. 22:54
  „Amerika és a U.K. vezeti a pénzügyi szolgáltatásokat. Legnagyob hiteleket adják és intézik azokat. Kinaiak legfeljeb vásárolják az amcsi kötvényeket mert nekik az muszáj. Aztán ha bajuk van, akkor onnan repül a tőke.”
 • 81. elemér 2010. május 21. 18:35
  „Valamikor az úgy volt hogy ez itt Mo. és igy megy. Ma ez nem ugy megy, amit Amerikában csinállnak azt ott is majmolják elöbb utob. Charlie Rose interjun végignézem a bankszakértök véleményeit a nagyvilágrol. Lagarde francia bankár nö, perfekt beszél angolul és Charlie Parizs, Tokyo, London, NYC mindenhol otthol van. Megvitatnak mindent.”
 • 80. elemér 2010. május 21. 17:32
  „Amerika és a U.K. vezeti ezt az iparágot. Amit mi csinállunk azt majmolja a világ, ha tetszik ha nem. Mikor az amcsik valamit megvitatnak akkor oda minden bankár felfigyel, mert nekik is azt kell követni ha tetszik ha nem.”
 • 79. janika 2010. május 21. 12:24
  „Hát persze egy banánköztársaságban nem is csoda, hogy "Gyurcsányúl azaz MSZP-sül" cselekszenek a bankok!
  Úgy tesznek, mint, ha devizát adnának, ami ugyan forint, sőt minden hónapban úgy csinálnak, mint, ha a részletfizetéskor Ők devizát vennének az adósok helyett! Nevetséges át átlátszó simlis bagázs a politikusokkal és a hatóságainkkal együtt, akik ezt engedik!
  Elemér Amerikát felesleges hasonlítani a Magyar rendszerrel! Itt csupán Csikágó van és gengszerizmus!”
 • 78. Imcsi 2010. május 21. 12:13
  „load!
  Tisztában voltam az árfolyamkockázattal és a kamatváltoztatással, de arra azért nem számítottam, hogy a pénzintézet felemelheti e kamatot akár 100 %-ra is! Vagy amennyire akarja-végül is benne van a szerződésben az egyoldalú változtatás lehetősége! És, ha ezt a felügyeleti szerv - vagyis az állam- nem tartja kordában, akkor cserben hagyta az állampolgárait! És ez vonatkozik az árfolyamokra is!”
 • 77. elemér 2010. május 21. 07:33
  „Nem ezért vagy azért de az amcsik ilyesmit megvitatnak, aztán adnak kis utmutatást a világnak. Igenis kell a bankokat regulálni és a bajban jutott embereket megvédeni. Szóval Amerikában ezt mint törvényt megszavazzák.”
 • 76. RickCartman 2010. május 20. 20:46
  „janika,
  az államadósságot a komcsik csinálták.
  Ezt akartad hallani? Mert szerencsére ez nem igaz. A "nép" pedig nem követ senkit, kár a politikára kenni az emberi butaságot. Sajnos az van, hogy a legtöbb ilyen nehéz helyzetbe került ember csak saját magát okolhatja. Ezt viszont nagyon nehéz belátni, tükörbe nézni, ezért a legkönnyebb menekülés, magyarázat a hárítás, mindenki hibás, csak én nem. Ezzel pedig nincs megoldva semmi, legfeljebb az önsajnálatban lehet jókat dagonyázni.”
 • 75. janika 2010. május 20. 19:30
  „"RickC" Kik csinálták az államadósságot? Buta vagy felelőtlen emberek? Hol is a felelősségre vonás? Vagy úgy könnyű felvenni, ha kezdettől tudva, hogy úgy is más fogja visszafizetni? Kit követ és kitől tanúl a nép?”
 • 74. RickCartman 2010. május 20. 17:57
  „sokszor leírtam már, most újra:
  egy cseppet sem sajnálok senkit, akinek "elúszik" ilyen módon a kocsi, vagy a lakás, még ha telesírja az rtl képernyőjét főműsoridőben, akkor sem.
  Tudtommal senkit sem kényszerítettek korbáccsal, hogy vegyen vadonatúj autót 0%-os kezdő részlettel.
  Nem hiszem el, hogy sokaknak (bocsánat) ennyi eszük legyen! Nem tudnak előre gondolkodni, miből fizetnek, ha nem lesz munka, vagy betegség, baleset, haláleset történik a családban? Nem tudnak számolni, hogy 120 hónap az 10 év, és ki látja előre (őszintén), hogy 10 év múlva mi lesz a sorsa? Ugyanez a lakáshitelnél is igaz. Sajnos, rossz hozzáállás ez: most rögtön, nekem, azonnal ide, gyorsan, ingyen, és hogy holnap mi lesz, azzal nem törődnek. Ilyenkor pedig megy a sírás-rívás.Kicsit takarékoskodni, kivárni, amíg tényleg összejön rá a pénz (legalábbis a nagy része), az lenne az okos megoldás, de buta ember nem gondolkodik okosan.”
 • 73. load 2010. május 20. 17:48
  „71. Imcsi
  A bizonytalan nagyságú törlesztés nem kényszer.
  Benne van a rendszerben, a kamat és árfolyam kockázat.
  Azt kell eldönteni, hogy vállalható-e ennek mértéke vagy sem.
  Aki tízmilliós tételben több tíz éves futamidőre vesz fel devizaalapú hitelt, annak tisztában kell lenni, azzal, hogy a törlesztés során megváltozhat a kamat és az árfolyam.
  A hitelfelvevők többsége még mindíg a kádár-korszak OTP lakáshiteleivel kalkulál. De ez már nagyon nem az, mégis aláírják a hitelszerződést.
  A bankok viszont rájátszanak az ügyfelek tájékozatlanságára.
  Csak kisbetűkkel írják le és túl tömören mondják el a szerződés kockázati elemeit.”
 • 72. elemér 2010. május 20. 17:06
  „Ezt a hedonista életmódot ami ott megy, nem lehet folytatni.”
 • 71. Imcsi 2010. május 20. 12:24
  „66. load!
  Az utolsó mondatot én így módosítanám: A bizonytalan nagyságú törlesztés kényszere....”
 • 70. Sagittarius 2010. május 20. 08:18
  „69. load 2010.05.19. 22:51
  Juujj, már alig várom a publikációd! Azért figyelmeztetlek a miheztartás végett, ha nem rendelkezel a Mensa Hungariqa által kiállított bizonyítvánnyal, miszerint az emberiség 10, vagy annál kisebb százalékát képviseled nincs jogalapod mértékadó véleményt alkotni!!
  Ne feledd, mivel Te vagy a "vád" képviselője, bizonyítanod neked kell, engem megillet az ártatlanság vélelme. Akár lehetek amnéziás is.”
 • 69. load 2010. május 19. 22:51
  „67. Sagittarius
  Te kifizetődőbb vagy.
  Szinte az összes bizonyítást megspórolhatom.”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telenor lesz a Pannonból

Telenor névre vált május 18-án a Pannon GSM Távközlési Zrt. Tovább olvasom