Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Elbocsátások az E.ON-nál

Csupán Németországban négyezer ember leépítésére számít az E.ON energiavállalatnál a szolgáltatásban dolgozók szakszervezete.

Európa-szerte hatezer munkahely eshet áldozatául az E.ON takarékossági programjának a ver.di szakszervezet számítása szerint. Ezen kívül a különböző tevékenységek kiszervezése folytán további 3-4 ezer dolgozót érinthet a leépítés, közölték a ver.dinél kedden, korábbi lapértesüléseket megerősítve.

A szakszervezet csütörtökre egész Európára kiterjedő akciónapot szervez, az E.ON-csoport düsseldorfi székháza előtt demonstrációt terveznek mintegy négyezer résztvevővel.

Az E.ON szóvivője a cég düsseldorfi központjában nem erősítette meg a leépítésről szóló híreket, csupán annyit mondott, hogy "még semmi nincs eldöntve". Jelenleg zajlik a szakszervezetekkel az egyeztetés arról, hogy az egyes intézkedések milyen következményekkel járnak a munkahelyekre nézve.Az E.ON Hungária kommunikációs vezetője, Károlyi Zsuzsanna azt mondta az MTI-nek, hogy ezek az értesülések az E.ON központját érintő hírek, ezért ezeket az E.ON Hungária nevében nem kommentálhatják. Ám emlékeztetett arra, hogy az E.ON általános hatékonysági programja Németországot érinti leginkább, és "a mi régiónk nem áll a program fókuszában".

Az E.ON évi másfél milliárd euróval akarja csökkenteni a költségeket. Az E.ON világszerte 93 500 embert foglalkoztat, ebből 43 ezret Németországban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromkulcsos vagyonadó: harmadik ingatlan után fizet a tulaj

Az az ingatlan, amelyben lakik az adózó és nem éri el a 30 millió forintot, továbbra is adómentes… Tovább olvasom