Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Eladta a NeoFM-et az Est Media

Eladta 120 millió forintért a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. 25 százalékos tulajdonát a többségi tulajdonosnak, az FM1 Friends Kft.-nek az Est Media Nyrt.

Ezzel egyidejűleg a két cég teljes körű, a részesedés vételárát is magában foglaló elszámolási megállapodást is kötött egymással.

Az Est Média és az FM1 Zrt. megszüntették a NeoFM reklámidejének értékesítésére, illetve a különféle adminisztratív szolgáltatásokra vonatkozó megállapodásaikat is.

Az ügyletek következtében a cégcsoport – a reklámpiac teljesítményétől függően 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományban várt – konszolidált árbevétele a NeoFM-hez kapcsolódó, 1,5 milliárd forint körüli összeggel várhatóan csökken majd, ugyanakkor a tranzakciónak – a rádiós tevékenység és a sales tevékenység várhatóan veszteséges volta miatt - az üzemi szintű eredményességre előreláthatóan nem lesz kihatása - áll a közleményben.

A társaság – figyelemmel azon közgyűlési napirendi pontban megjelent részvényesi igényre is, amely a rövid távú üzemi eredményesség elérését és növelését helyezi előtérbe, megkezdi a cégcsoport reorganizációját, és az elkövetkező időszakban a cégcsoport egészét érintő reorganizációs tervet készít.

A társaság a reorganizációval azt célozza, hogy a rövid vagy közép távon eredménytermelésre nem képes tevékenységek és a központi adminisztráció lehetőségekhez képest történő leépítésével egy stabil üzemi eredmény termelésére képes, működésében könnyen finanszírozható termékstruktúrát és szervezetet állítson fel - írják.

A reorganizáció első lépéseként adták el a NeoFM-et, mivel a magyarországi rádiós reklámpiac csökkenése miatt sem a rádiós tevékenység szintjén, sem a rádiós értékesítési tevékenység szintjén a 2011-es évben ésszerűen nem várható eredményes működés.

A reorganizáció magában foglalja a cégcsoport finanszírozásának újrastrukturálását a jelenlegi finanszírozókkal egyeztetve, ideértve annak a 300 millió forintos, rövid lejáratú kölcsönnek a meghosszabbítását is, amely a Sziget Kft. megvásárlását célzó akvizíciós folyamat során 2010. november 29-i esedékességgel teljesített vételárrész egyik forrása volt.

Felhívják a figyelmet arra, hogy tekintettel a reorganizáció folytatására a cégcsoport konszolidált árbevétele az év során tovább csökkenhet. A finanszírozás átstrukturálása kapcsán előfordulhat, hogy a Sziget Kft. akvizíciójára irányuló tranzakció további folytatása korlátokba ütközik majd.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a feketefoglalkoztatás tavaly, de még mindig magas

Csaknem 30.000 munkavállalót foglalkoztattak feketén tavaly Magyarországon. Tovább olvasom