Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyszerűsödik az üzletnyitás

Nem kötik működési engedéllyel rendelkező üzlethez a kereskedelmi tevékenységet.

A kereskedelmi törvény június végi módosítása nyomán 2009. október elsejétől egyszerűsödik az üzletnyitás, így például nem kötik működési engedéllyel rendelkező üzlethez a kereskedelmi tevékenységet, hanem a kereskedő maga választhatja meg a kereskedési formát.

A törvénymódosítás értelmében kereskedelmi tevékenységet nem csak működési engedéllyel rendelkező üzletben lehet végezni, és egyszerűsödik az eddigi engedélyezési eljárás is.

A tevékenység formái a törvény szövege szerint a következők lehetnek: üzletben, mozgóbolt útján, vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység, ezenkívül vásáron vagy piacon folytatott kereskedelmi tevékenység, közterületi vagy közvetlen értékesítés, üzleten kívüli vagy csomagküldő kereskedelem, valamint automatából történő értékesítés.

A módosítás értelmében a kereskedelmi tevékenységet be kell jelenteni a kereskedelmi hatóságnál, és ezt követően meg lehet kezdeni az árusítást. A kereskedelmi hatóság publikus nyilvántartást vezet a bejelentésekről.

Megszűnik tehát a működési engedélyezési kötelezettség, azonban bizonyos termékeket - ha azt a közrend, a közbiztonság, az emberek, az állatok, a növények egészségének és életének védelme, a környezet védelme, vagy a közegészségügyi követelmények indokolttá teszik - továbbra is csak működési engedéllyel rendelkező üzletekben lehet árulni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak a lakások az Államokban

A vártnál jobban nőttek az amerikai családi házak árai júliusban, ami a szakértők szerint azt… Tovább olvasom