Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egymilliós bírság a KIK-nek

"Az árban a Nr. 1." szlogent tartalmazó hirdetéseiből a fogyasztó arra következtethetett, hogy a KiK árai a legalacsonyabbak.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt egymillió forintos bírságot szabott ki a vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó KiK Kft.-re a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A versenyhatóság közleménye hangsúlyozza: a KiK 2009. februári és márciusi újságjaiban közölt piacelsőségi állításai igazolatlannak bizonyultak, és így alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére.

Az áruház vizsgálat alá vont, "Az árban a Nr. 1." szlogent tartalmazó hirdetéseiből a magyarországi fogyasztó arra következtethetett, hogy Magyarországon a KiK árai a legalacsonyabbak, azonban a társaság ezen állítását később nem tudta bizonyítani - fejti ki a GVH.

A KiK Textil és Non-Food Kft. textil és iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás.

Tulajdonosa a KiK Textilien und non-Food GmbH, amely Európa több országában kiterjedt bolthálózattal rendelkezik. A vállalkozás 2008-as magyarországi piacra lépését követően több üzletet nyitott országszerte, 2009 szeptemberében a KiK-nek 32 boltja volt Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 2. Diák 2010. január 07. 22:37
    „Szegény multi? Szegény magyarok! Milyen hülyék vagyunk, ha egy ilyen szórólap ellen is meg kell védeni minket. Feltételezzük, hogy ingyen kapunk ott mindent, söt a KiK fizet nekünk, ha be méltóztatunk sétálni az üzletbe. Be lehet tiltani ilyen alapon a nyuszit, a mikulást és a Jézuskát is, hiszen azzal is félrevezetnek minket, és még azt is feltételezhetjük, hogy léteznek!”
  • 1. szocdem 2010. január 07. 12:47
    „No tessék: megint be fog csődölni egy szegény multi..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 milliárd eurós tartalékkal zárta az éven a MNB

A múlt évet 30,676 milliárd euró összegű nemzetközi tartalékkal zárta a Magyar Nemzeti Bank -… Tovább olvasom