Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Csökkent az Ericsson nyeresége

A világ vezető távközlési berendezés gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben.

Nehéz évet tudhat maga mögött a svéd Ericsson: a világ vezető távközlési berendezés gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben a távközlési szolgáltatók keresletének csökkenése, és a szerkezetátalakítással kapcsolatos költségek miatt.

A társaság hétfői közlése szerint a bevétel 13 százalékkal 58,3 milliárd koronára (5,7 milliárd euróra) csökkent, az üzemi eredmény 16 százalékkal 7,5 milliárd koronára. Az adózott bevétel 700 millió korona volt, míg egy évvel korábban 4,1 milliárd korona.

A hálózati infrastruktúra üzletág különösen a második félévben került nehéz helyzetbe, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szolgáltatások bevételének növekedése. A társaság érdekeltségi körébe tartozó mobilgyártó Sony Ericsson és a chipgyártással foglalkozó ST-Ericsson a negyedik negyedévben is veszteséget mutatott.

Mindezek ellenére a társaság minden üzletágban tartani tudta piaci részesedését.

Az Ericssonnál azt is közölték, hogy folytatják a költségek csökkentését, ami már eddig több megtakarítást eredményezett a tervezettnél: évi 15-16 milliárd koronát a tervezett 10 milliárddal szemben.

A költségtakarékosság részeként további 1.500 fős leépítést jelentett be a cég, a korábban jelzett 5 ezerrel szemben 6.500 főt terveznek elbocsátani, az idei év második negyedében lezáruló elbocsátás 13-14 milliárd koronába fog kerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat, busz: 10-15 százalékos áremelés febr. 1-től

Egy 50 km-es bérlet 3100 forinttal drágul. Nézze meg táblazatunkban, mennyivel fizet többet! Tovább olvasom