Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Cafeteria: 25% lesz a kedvezményes kulcs

A béren kívüli juttatásoknál - cafetéria - kedvezményes 25 százalékos kulcsot javasol a kormány - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki plenáris ülésén.

A pénzügyminiszter szerint a 25 százalékos kulcs esetén, amennyiben a munkaadók az eddigi juttatások felét nyújtják, a költségvetés bevétele akkor is nagyobb lehet, mintha a munkaadók eredeti, 10 százalékos javaslatát fogadták volna el, amelynél majdnem teljesen megmaradtak volna a juttatások - magyarázta a pénzügyminiszter.

A kedvezményes körbe tatozó tételek közül elsőként a melegétel utalványokat nevezte meg Oszkó Péter, ahol a havi 12 ezer forintos keret 18 ezerre nőhetne. Emellett a kedvezményes körbe kerülhetnek az öngondoskodás jellegű megtakarítások - jelezte a pénzügyminiszter.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 23:29
  „valahogy inkább belefáradtam :)
  Nekem attól van jobb kedvem, hogy vígabban várom a végítéletet :) Szerintem merne valaki a fideszben nemet mondani a viktornak....... inkább nem gondolok bele :)))

  Nem baj, még egy 30-40 év, addigra viktor feldobja a talpát, és ha akkor is lesz még Magyarország, akkor végre lesz egy normális párt a jobb oldalról :) Addig meg betöltjük a templomok első három sorát :))”
 • 23. patriot 2009. június 13. 16:28
  „Látom ma jó kedved van,nem lehet felidegesíteni.
  Zaraki,képzeld megint Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének. Lehet ettől van neked is jobb napod mert érzed a változást a levegőben.

  Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!”
 • 22. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 16:12
  „patriot, jobb hülyének lenni, mint fanatikusnak. Az előbbivel nem jár kötelezettség :)))”
 • 21. AHA. 2009. június 13. 14:55
  „Eüdolgozó
  Mégis mit szeretnél?”
 • 20. Eüdolgozó 2009. június 13. 14:35
  „17. patriot!
  Mondtam egyetlen szóval is, hogy jó nekem ez a rendszer? NEM!
  Lehet, hogy most egy világ ömlik össze benned de nem vagyok sem szakszervezeti vezető sem semmiféle szakszervezeti tag mégha ez neked kissé hihetetlen is! Mindenesetre remélem, hogy Viktor és bandája 1 év mólva ha jön akkor itt tejjel mézzel folyó kánaánt csinál az első 2 évben! Ha pedig iylet nemtud akkor nem kellene a száját jártatni neki sem, hogy ezt megcsináljuk meg azt megszüntetjük! Anno a vizitdíj ellen voltak! Amikor el lett törölve akkor aztmondták, hogy a költségvetésből azt pótolni kellene! Miért is? A vizitdíj nem költségvetési tétel volt! A vizitdíjat az adott orvosnak, kórháznak stb... fizettük akkor miért kellene pótolni! Megmondom neked! Azért mert arra szükség volt! Ha nem lett volna szükség akkor nem sírtak volna azért, hogy adja az állam és ne az emberek! Én csak a havi jövedelmem miatt bánkódom ami a jövő hónaptól kezdve a 2007 nyarához képest kb. 30 ezerrel lesz kevesebb miközben a munkám, munkaidőm messze nem csökkent! Sőt...!”
 • 19. patriot 2009. június 13. 14:03
  „zaraki, hülye vagy de így szeretünk!”
 • 18. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 13:45
  „patriot, most már nem a nagy közönség előtt kellene kiverned ................

  ............ a fantaizmusodat
  Senkit nem érdekel, hogy elkötelezett hívője vagy a Viktornak. Neked az a rendszer lenne jó, másnak meg az a rendszer lenne jó, amiben nincs Viktor. De egy ilyen elvakult szamárnak úgyse megy a szemébe a füst, hogy milyen ember valójában az, akit annyira istenesít”
 • 17. patriot 2009. június 13. 13:36
  „Eüdolgozó!

  Úgy látom jó neked ez a rendszer, erősen kötődsz ehhez a hatalomhoz. Remélem nem szakszervezeti vezető vagy mert a szövegedből az tűnik ki,hogy a tiltakozási mozgalmat Orbán idejére tartogatnád.
  Ismerős a koreográfia, ezt már más maszopos felügyelet alatt lévő szakszervezetek is alkalmazták a polgári kormányzás alatt.”
 • 16. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 13:08
  „<moderálva>

  Eü, nem megbántani akartalak, csak arra próbáltam utalni - ezek szerint rosszul -, hogy egyedül az orvosok közül kerül ki az, aki elfogadja a csúszó pénzeket, miközben az összes többi egészségügyis se emberileg se anyagilag nincs elismerve. És itt inkább azt lehet mondani, hogy pont a "többin" múlik minden, mert az orvos megvizsgál, diagnózist megállapítja, felírja a gyógyszereket, vagy a kezelést, de az ápolók, a nővérkék azok, akik a beteggel törődnek akár 24 órában, és pont ők azok, aki nagy ívben le vannak szarva : kormánytól függetlenül, mert nem láttam, hogy bárki is tenne értük valamit az asztalra!
  Van ismerősöm, nem is egy, aki nővér, és mindenki odafenn csak ígérget és hiteget.
  És egyetértek Veled, egyiket se kell félteni.

  Nekem, ha már szóba került, kedves patriot. Amilyen a pártelnök, olyan a párt. Amilyen a Lendvai, olyan az mszp, amilyen a Fodor, olyan az szdsz, amilyen az Ibolya, olyan az mdf, és amilyen a Viktor, olyan a fidesz. Semmi baj nem lenne a Te pártoddal, ha nem az Orbán, Navracsics, Szíjjártó és Kövér alkotnák a gárdát. Teljesen normális párt lehetne más vezetéssel, mert őróluk csak az jön le a tévén keresztül, hogy hitegetnek, uszítanak, és bármire hajlandók a hatalomért. Nem bírom annyira a Varga Mihályt, a volt pénzügyminisztert, de például őt is szívesebben látnám pártvezérnek, vagy akár miniszterelnöknek, mint a viktorodat.”
 • 15. kolombela 2009. június 13. 12:26
  „Egy biztos, jelentősen vissza esik az étkezési utalványok juttatása, ami a z alábbiakat vonja maga után. Az ezzel foglalkozó cégek forgalma jelentősen megcsappan, kénytelenek lesznek az ügynökeiket elbocsátani, esetleg megszüntetni tevékenységüket.”
 • 14. Eüdolgozó 2009. június 13. 11:40
  „11. Zaraki_Kenpachi!
  Ha orvos lennék akkor sem fogadnám el! Hippokrateszi esküm ugyan úgy mint az orvosoknak nekem is van! Ha akarnak is adni valamit azt visszautasítom! Persze ha már odahozzák a bonbont, kávét akkor elfogadom. Volt, hogy letették a pultra az ajándékot és elmentek. Őszintén! Mit tudok ez esetben csinálni? Azonban pénzt soha egyetlen Ftot sem fogadtam el pedig már dolgozom néhány éve és a 3 havi jövedelmem nem éri el a 300 ezer Ftot nettóban!
  12. patriot!
  Orbán mocskolása? Ti nem ugyan ezt teszitek a baloldallal? Tudod, egyik kutya másik eb alapn egyiks em jobb a másiknál! Mindössze addig mond mindegyik szépet amíg nem nyeri meg a választást aztán minden szó ködbe megy.
  Szinte biztos, hogy 1 év mólva a FIDESZ nyeri a választásokat! Akkor sem lesz jobb hiába ígérget most fűt fát. Tudod majd azt fogja mondani a jobb oldal, hogy jajj, jajj rosszabb a helyzet mint azt mi gondoltuk és ezért nem lehet ezt meg azt végrehajtani!
  Most ellenzik az ingatlan adót is! Nézd meg, hogy jelen pillanatban az országban hány FIDESZ által vezetett településen van ingatlan/telek adó! Nézd meg, hogy kórház lett privatizálva FIDESZes telepóléseken holott ezt is ellenezték!”
 • 13. jockey 2009. június 13. 11:11
  „11.

  Szerinted az elmúlt 7 évben ki kormányzott? Kinek köszönhetjük a vívmányokat? Ébresztőőőőőőőőőőőőő!”
 • 12. patriot 2009. június 13. 10:12
  „Zaraki,jól felépítetted a mondanivalódat. Akármiről szól a cikk amihez hozzárondítasz a vége az mindig a jobboldal és Orbán mocskolása.
  Rólad tudni,hogy "elkötelezetlen és politikailag semleges" vagy. Hála Istennek!
  Elképzelni is szörnyű lenne ha az erkölcsileg,emberileg lezüllött korrupt baloldali eszméket tartanád magadhoz közelinek.
  Amúgy meg menj a büdös pi..ába!”
 • 11. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 08:59
  „csajszi, Eüdolgozó, ha jól látom, akkor nem orvos, hanem egyéb eü-s. Ha orvos lenne, aki elfogadja a csúszópénzeket, akkor nem itt és így lenne. Sokan vannak sajnos, akik ápolók pl, rengeteg munka, minősítésen aluli fizetés. Igaza van abban, hogy az önkormányzatot szépen felelősségre lehetne ebben a témában vonni, van miért...

  Hm, jutalékos rendszer? Az az egy az, amibe én soha nem fogok elmenni dolgozni, mert egy gyomor kell ahhoz, hogy valaki ügynök legyen.

  Ugyanakkor az emberek 67%-a, a sok okoskódóval, főleg a jobb oldaliakkal szemben nem azért ment el, mert úgy sem lesz jobb, hanem azért, mert ez felhívás volt, hogy sokan megcsömörlöttek a politikától, mert 20 év alatt ugyanazok a pártok, arcok cserélőnek, mindegyik volt már hatalmon, mindenkiről szépen tudjuk, hogy mennyire szarná le az embereket, ha hatalomra kerül. Nagyban szidja mindenki az mszp-t, pedig ugyanúgy - kormányzási évtől függetlenül - sokat tett a lapátra anno az mdf, és a fidesz is. Az embereknek abból a fajta uszításból van elege, amit a Viktor és hű kancellárjai, kutyái végeznek, főleg Szíjjártó, a kis pufi fejű, meg az Igor féle Navracsics, a bal oldallal meg azért van elegük, mert olyanok, mint Egyiptomban a gályarabokhoz rendelt személyi edző.

  Nem kell félteni az embereket sem. Összefügg egymással minden. A kormány elcseszi a pénzt, az ellenzékkel együtt, sokszor szar dolgokra, az embereken akarják ezt leverni, az embereknek meg az az érdekük, hogy minél többet vigyenek haza adómentesen.”
 • 10. tgkv 2009. június 13. 08:21
  „Joco123.Ha mindenki odább áll az eü-ből akkor bezárjuk a kórházakat?Aztán majd egy sima megfázásba belehalunk.Igy gondolta?”
 • 9. Eüdolgozó 2009. június 13. 00:31
  „Csajszi23!
  Csúszót eddig sem fogadtam el és ezután sem fogok!! Csak tudod nem mindegy, hogy a jelenlegi havi átlag 100 ezerből vesznek el 15 - 18 ezret vagy a sokkal többől! Nem mindegy, hogy azért a pénzért egy 4x 40 órás munkahetet dolgoztál vagy többet. Nem mindegy, hogy átlag 172 órával keresel 100 ezret vagy 220 - 240 órával keresel 100 ezret amiből még elvesznek! Nem mindegy, hogy az egyre csökkennő személyzet egyre többet fog hibázni ami ember életekbe kerülhet!
  Természetesen én is örülök, hogy van munkahelyem!
  Mint alább írtam a 15 - 18 ezres csökkenés mégcsak most jön, de 2007. őszén is volt már egy csökkenés amit a mostani csökkentéssel egybevetve havi 25 - 30 ezer Ft mínusz egy az esetenként életek felett döntő eü.személyzetnél! Ha neked a fizetésed kevesebb az azért van mert kevesebb a munkád, mert nem tudtál valamit eladni. A mi munkánknál ha csökken a bér attól még sajnos nem lesz kevesebb beteg!”
 • 8. georgbob 2009. június 12. 21:25
  „Ja, maszeknál ugye minimálbérrel, de nem a sárgák a megoldás, hanem a leégett barom mszp...”
 • 7. csajszi23 2009. június 12. 21:11
  „Kedves Eüdolgozó!

  Az egészségügy sose fizetett jól, max a csúszópénzek.
  Mutassunk munkahelyet aminél visszaesés volt?
  Hát az enyém, értékesítés!Jutalék rendszer, maszeknál.
  Jelenleg nemhogy ugatok, hogy mért esett vissza a fizu 20ezerrel(mert emberek nem tudnak venni), inkább örülök, hogy van hova eljárni melozni.
  Összevetve, nem csak te élsz szarabbul! Mindenki!
  Csak tudod az a baj az emberekkel, most is választásokkor azért nem ment el több mint fele, mert elkönyvelte nem lesz jobb! Ha nem is teszünk ellene nem is lesz.Na de mellesleg nem a sárgák a megoldás!!!!”
 • 6. Eüdolgozó 2009. június 12. 20:26
  „Jocó123!
  Emelkedik az üzemanyagok ára, emelkedik az áfa, emelkedig ez emelkedik az az ÁFatól függetlenűl. Vannak akik azt nem mondom, hogy jobban, de legalább azon a szinvonalon élnek mint régebben. Mutass még 1 munkahelyet ahol ilyen mértékű bércsökkentés ment végbe! Csak ebben az évben az év második felétől havi 15 - 18 ezer minusz! 2007 őszétől eddig pedig havi 10 - 15 ezerrel kevesebb bér! Akkor számoljunk... 25- 30 ezerrel kevesebb bér havi szinten amit elvettek az elmúlt majdnem 3 évben és akkor 2 éve semmiféle béremelés nem volt! Ellenben volt béremelés a Volánnál, MÁVnál, stb... Több százezres jutalmak az APEHnél, évvégi jutalom a polgármesteri hivatalnál. Nekünk meg sok sok évig az ügyeleteinknek csak a felét fizették! Magyarul ha 24 órát bent voltunk ügyelni akkor abból csak 12 órát fizettek ki!! Átlagban bruttó 7 - 8 ezret kaptunk! Számold ki mennyi is ez? Igen ha a 8 ezer Ftot elosztom a 12 órával az 666 Ft, de ezt 24-el kell eloszatni mert 24 órát voltam bent akkor az máris csak BRUTTÓ 333 Ft!
  Mindezekkel ellentétben sok helyen vot béremelés, jutalom, stb... Mindezekkel ellentétben vannak minimálbér környékén élő nagyvállalkozók akik röhögnak a markukba, hogy nesze neked kisember jól megszorongatnak!”
 • 5. jocó123 2009. június 12. 20:11
  „Eüdolgozó!
  Éppen úgy csinálsz, mintha csak a Te gazdálkodnál kevesebb pénzből! Ha nem tetszik a munkahelyed álljál odébb! Amikor ezt a munkahelyet választotta, akkor is tudta nagyon jól mivel jár egészségügyi dolgozónak lenni!”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől fém 200 forintos

A Magyar Nemzeti Bank 2009. június 15-én 200 forintos érmét bocsát ki, majd november 16-án bevonja a… Tovább olvasom