Különleges buszkaraván

2021.06.08. 06:48

Buszoktól sárgállik a mező az 1-es főúton Mosonmagyaróvár előtt – fotók

Akik Kimle és Mosonmagyar­óvár között autóznak az 1-es főúton, különleges látványban van részük. Vadonatúj Credobus Inovell 12-esek sorakoznak az istvánpusztai kastélyszállóhoz vezető úton. A Kühne-gyár fejlesztései miatt „pihennek” a járművek itt.

Szeghalmi Balázs

2021.04.27.Sorakoznak a buszok.Mosonmagyaróvár és Kimle között.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Elsőre nem is érti az ember, hogy mitől pompázik sárga színben a mező – a repce már elvirágzott –, aztán ahogy közeledünk az egykori kastélyhoz, mind több buszt látunk.

Készletre készültek

„Az istvánpusztai Szent István Hotel a Credobusokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport tulajdonában van. Mivel a létesítményt jelenleg nem használják, úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen autóbuszok gyártásközi tárolására vesszük igénybe. Ezt a lépést a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. területén aktuálisan zajló építési beruházások indokolták” – mondta Tormássy Attila.

„Cégcsoportunk a helyszínen tárolt járműveket saját kockázatára, készletre gyártotta. Természetesen bízunk abban, hogy hamarosan értékesítjük ezeket a Mosonmagyaróváron és Győrben készült, magas hazai hozzáadott értékű buszokat” – tette hozzá a Kravtex-Kühne értékesítési és marketing­vezetője.

Credobus „sorakozó”.

A hazai buszgyártás zászlóshajója

Tavaly már 2200 Credobus szállította az utasokat hazánkban. A kisalföldi járművek a Volánbusz valamennyi telephelyén megtalálhatók, s több nagyvárosban is a járműflotta gerincét adják. A Volánbusz flottakezelője idén több mint 1000 jármű, többek között 79 normál padlómagasságú, kéttengelyes autóbusz beszerzését tervezi. Utóbbi kategóriában versenyeznek az 1-es főút mellett „táborozó” Inovellek, amelyek remélhetőleg mielőbb a közösségi közlekedést szolgálják szerte az országban.

Az 1-es főút melletti „Volán-sárga” színű Inovellekből és a típus elődeiből az elmúlt 15 évben közel ezer állt forgalomba Magyarországon. Fotók: Nagy Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!