Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Bővülhet az outsourcing piac

A BDO közleménye szerint a krízis hatására még inkább felgyorsultak a magyar piacon néhány éve elkezdődött kiszervezési folyamatok.

A BDO Magyarország elemzése szerint a gazdasági válság érezhetően fellendítette a magyar outsourcing-piacot, azon belül is elsősorban a pénzügyi és számviteli, valamint a HR tevékenységek kiszervezésének folyamatát, a vállalat 2010-ben a piac további 20 százalékos bővülésére számít.

A BDO közleménye szerint a krízis hatására még inkább felgyorsultak a magyar piacon néhány éve elkezdődött kiszervezési folyamatok, mivel a cégek alaptevékenységéhez szorosan nem kapcsolódó feladatok külső cégnek történő átadása a költségek csökkentésének egyik eszköze.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a statisztikák szerint a pénzügyi tevékenységek outsourcing-ja évi 10-12 százalékkal növekedett az elmúlt években, míg a BDO Magyarország pénzügyi és számviteli outsourcingból származó árbevétele 2006 és 2009 között, mintegy 60 százalékkal növekedett, s 2009-ben elérte a 340 millió forintot.

A BDO adatai szerint a pénzügyi és számviteli tevékenységek Magyarországon a teljes outsourcing-piac mintegy 35-40 százalékát teszik ki. E tevékenységek közül a vállalatok elsősorban a könyvelési, a bérszámfejtési területek, továbbá a pénzügyi és a személyügyi tevékenységeket támogató adminisztrációs feladatok kiszervezésére keresnek külső partnert.

A BDO közölte: az Egyesült Államokból induló outsourcing hullám hatására korábban főként a nemzetközi cégek szervezték ki alkalmazottaikat, mára azonban a magyar vállalatok közül is egyre több éri el azt a méretbeli szintet, amely lehetővé teszi a könyvelési és bérszámfejtési folyamatok kihelyezését.

Egy adott terület kiszervezésével a költségcsökkenés mértéke elérheti az 50-60 százalékot is - olvasható a BDO Magyarország közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős ellenállási küszöb közelében stagnál a forint

A forint 2009 augusztusa óta stabilan a 265-275 forintos euró árfolyam tartományban mozog. Nem… Tovább olvasom