Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Az OTP tovább terjeszkedik

Az OTP csoport érdeklődést tanúsít kazahsztáni és türkmenisztáni bankok iránt.

Az OTP csoport az oroszországi és a bulgáriai leánybankjával a legelégedettebb, s érdeklődést tanúsít kazahsztáni és türkmenisztáni bankok iránt - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Vedomosztyi című orosz üzleti lapban szerdán megjelent interjúban.

Az OTP külföldi terveiről elmondta: Oroszországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Montenegróban, ahol a leánybankok jelentős piaci részekkel bírnak, az OTP azon van, hogy ezt a piaci részt megőrizze és növelje.

Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában, ahol csekély az OTP piaci része, állandóan vizsgálják az újabb akvizíciók lehetőségeit. Azerbajdzsánban korábban szándékozott a csoport bankot vásárolni, s a tárgyalások már előre haladtak, amikor az OTP a válság miatt visszalépett - mondta.

"Jelenleg azt kutatjuk, milyen piacok lehetnek még érdekesek a csoport számára. Ez a volt Szovjetunió és Ázsia államaira vonatkozik. A lehetséges célpontok között van Kazahsztán és Türkmenisztán.

Számunkra különösen fontos, hogy a piaci rész legalább 10 százalék legyen, s hogy ehhez megfelelő betétállomány járuljon" - jelentette ki.

Olvasóink írták

  • 2. Bo9903 2011. június 24. 20:46
    „Nem lehetne, hogy az OTP mondjuk megszűnjön? Sok más szemét bankkal együtt.. népnyúzók...”
  • 1. knifemaster 2011. június 16. 20:23
    „Hazatérnek a kazári majmok?:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 milliárd felett a MÁV vesztesége

Az elmúlt évet 35,83 milliárd forint nem konszolidált veszteséggel zárta a Magyar Államvasutak… Tovább olvasom