Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Az olasz turisztikai szektori évi 13,5 milliárd euró adót nem fizet be

Az olasz turisztikai szektor évente 13,5 milliárd eurónyi adót nem fizet be azáltal, hogy a hatóságok felé kevesebb bevételt jelent be
Az olasz turisztikai szektor évente 13,5 milliárd eurónyi adót nem fizet be azáltal, hogy a hatóságok felé kevesebb bevételt jelent be - írja pénteken közzétett elemzésében a Cescat kutatóintézet.

A szervezet szürkegazdaságról szóló jelentésében arról tájékoztat, hogy becslései szerint az olasz bárok, éttermek, szállodák és tengerparti üdülőhelyek az idei évben 36 milliárd eurónyi bevételt titkolnak el. Az ilyen bevételekből fizetendő adóelmaradások mintegy harmadát teszik ki annak a 45,5 milliárd eurónak, amely mértékben költségvetési kiigazításról döntött a római kormányzat.

A Cescat elemzése szerint az adóelkerülés jóval elterjedtebb az ország déli részein, illetve a kisebb szigeteken, ahol az eltitkolt jövedelmek aránya eléri a 35 százalékot. Hivatalos becslések szerint Olaszországban a turizmusból származó jövedelem idén mintegy 185 milliárd euró, a GDP 12 százaléka. Az olasz gazdaságban az adóelkerülés aránya 8 százalék.

Róma korábban arról tájékoztatott, hogy a költségvetési kiigazítási csomag részeként szigorúbban lép fel az adóelkerülés csökkentése érdekében, bár több elemző is kételyeit fejezte ki az intézkedések sikerességével kapcsolatosan.

Olvasóink írták

  • 3. öröksoproni 2011. augusztus 21. 19:39
    „Azokban a - főként déli - országokban, ahol túl magas adókat vetettek ki, nemzeti sport az adócsalás. Az eredmény évtizedek múlva a görög államcsődhöz hasonló helyzet. Mivel mi szeretjük a déli népeket, őket utánozzuk: kormányaink túl magas adókat vetnek ki, de a gazdag réteget kihagyják belőle. A többi meg él, ahogy tud.”
  • 2. Bali01 2011. augusztus 20. 17:04
    „miért fizetné be?semmit nem kap érte.itt még úgy sem.”
  • 1. nils 2011. augusztus 20. 01:37
    „A "magyar" turisztikai szektor évi (minimum) 13,5 milliárd forint adót nem fizet be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svájci frankban stagnált a forint, euróban kissé erősödött

A forint árfolyama svájci frankban visszatért pénteken az előző délutáni szintre, euróban, dollárban… Tovább olvasom