Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországon

Az Oberbank számára az ausztriai bankadó nagyobb gondot jelent, mint a magyarországi, így az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországon - mondta Franz Gasselsberger, az osztrák Oberbank AG elnök-vezérigazgatója a hitelintézet keddi budapesti sajtótájékoztatóján.


Kiemelte: a magyarországi fióktelep ("a hazai leánybank") teljesítményével elégedettek, a magyar bankokra nehezedő terhek ellenére a magyar Oberbank igen jó eredménnyel tudott hozzájárulni a csoport nyereségéhez. A 2007 óta fióktelepként Magyarországon működő bank az idén Szegeden nyitja majd meg újabb fiókját, középtávon pedig 10 fiókból álló hálózatot akar fenntartani az országban.

A bank vezetői a magyar fióktelep teljesítményéről a tőzsdei szabályok alapján konkrét adatokat egyelőre nem akartak közzétenni, mivel a napokban hozzák nyilvánosságra Ausztriában az Oberbank éves beszámolóját.

Az elnök-vezérigazgató kifejtette: évről-évre jobban teljesít az Oberbank, a magyarországi jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy Magyarországra későn érkezett a hitelintézet, így válogathat az ügyfelek, üzletek között.

Az elmúlt évben 10,1 százalékkal, 122,4 millió euróra nőtt az Oberbank adózott nyeresége - mondta Franz Gasselsberger, hozzátéve, hogy a bank 4,2 százalékkal 11,713 milliárd euróra növelte a hitel- és 5,5 százalékkal 12,250 milliárd euróra a lakossági betétállományát.

Az elnök-vezérigazgató úgy vélte: az lenne az ideális, ha 15 fiókból álló hálózat lenne Magyarországon. A pénzintézet mindenképp kitart a magyarországi üzletmenet mellett, a magyar piaci jelenlét sikerességét az organikus növekedésben látja - tette hozzá.

Kiemelte: a bank a 3-20 millió euró közötti forgalommal bíró kis- és középvállalatok kiszolgálását tartja elsőrendű célnak Magyarországon. A banknak a magyar piacon igen csekély a devizahitel-állománya, a portfólióminőség ennek alapján messze jobb, mint a hazai bankrendszer tagjainál.

Rámutatott: a jegybank növekedési hitelprogramját a bank jónak ítéli és mindkét fázisban igyekszik minél jelentősebb volument hitelezni.

Kérdésre Fischer Tamás, a magyar fióktelep helyettes vezetője elmondta: miután fióktelepként működnek, így a likviditással kapcsolatos ügyleteket és a treasury szolgáltatásokat az anyabank végzi, ami azt is jelenti, hogy a pénzintézetnek nincsenek kéthetes eszközei a Magyar Nemzeti Bankban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégek, vállalkozók figyelem: jön a kötelező kamarai tagság?

A kötelező kamarai regisztrációs díj után kötelező tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és… Tovább olvasom