Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Az E.ON-tól vásárolt az ALTEO

Győr, Sopron - Két kiserőművet vásárol meg az E.ON Hungária Zrt.-től az ALTEO Energiaszolgáltató Zrt., a győri és a soproni erőmű várhatóan még az idén átkerül az új tulajdonoshoz.
 
Az ALTEO stratégiájában a villamosenergia-kereskedelem mellett egy erőművi portfolió létrehozása is szerepel. A társaság idei árbevétele a cégvezetés várakozása szerint meghaladja az egymilliárd forintot - tájékoztatta az MTI-t ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A tavaly márciusban magyar befektetők részvételével létrehozott ALTEO Energiaszolgáltató Zrt. két működő fűtőerőművet vesz át. A győri elsősorban iparvállalatokat lát el, mint ahogy a soproni is, de ez utóbbi lakossági távhőszolgáltatást is végez. Mindkét üzem nyereséges, amelyektől az MTI információi szerint portfoliótisztítás miatt válik meg az E.ON.

Az ügylet jelenleg a szerződéskötésnél, valamint az átvétel hivatali engedélyeztetésénél tart. A tranzakció értékét a felek nem hozzák nyilvánosságra.

Ifj. Chikán Attila elmondta: az ALTEO fontosnak tartja, hogy a megvételt követően áttekintse a fejlesztési lehetőségeket a győri és a soproni erőműben, bár elsősorban közép és hosszú távú fejlesztésekkel számolnak. Azt is megvizsgálják, hogy megújuló energia alkalmazása mennyire lehetséges ezekben az objektumokban, ha nem is kiváltva a jelenlegi, elsősorban földgázüzemet, de részben mindenképpen helyettesítve azokat.
A társaság a két erőmű egyenként 40-45 dolgozóját kivétel nélkül átveszi és tovább foglalkoztatja.

Az ALTEO korábban már megvette a hévízkutak metántartalmának kinyerésével foglalkozó Hidrogáz nevű céget, és a portfólió bővítés érdekében több saját zöldmezős projektet is indított, amelyek engedélyeztetés alatt állnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neki bejött az élet: Milliárdos éves kereset

A tavalyi évről benyújtott szja bevallások szerint a legnagyobb összevont jövedelem 3,4 milliárd… Tovább olvasom