Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Az ár elvonult, a kár itt maradt - Kamarai támogatás

A megyei kereskedelmi és iparkamara kamara elnöksége kétszázezer forinttal támogatta Bőny, Rétalap, Mezőőrs településeket az árvízkárok enyhítése céljából kedden.

A sajtótájékoztató az adomány átadásán túl mutatott, ugyanis részt vettek olyan kamarai tag vállalkozások képviselői is, akik fontosnak tartják a károsultak segítését.

Volt aki az ötletét, volt aki a festményét, volt aki a gyorsaságát, fizikai erejét, volt aki anyagi erőforrásából tudott adni valamit. A hozzászólók arra hívták fel a figyelmet, hogy minden jó példára szükség van! Az ár ugyan elvonult, de a kárenyhítésre továbbra is nagy szükség van.

A megyei kereskedelmi és iparkamara 600 ezer forintos támogatásával arra szólítja a megye vállalkozásait, hogy akár termékeikkel, akár pénzzel, akár a települések polgármestereivel egyeztetve bármi más módon segítse a károsultakat.Prohászka Rajmund kamarai alelnök beszéde a keddi sajtótájékoztatón

A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöksége döntött arról, hogy Bőny, Rétalap, Mezőörs településeket támogatja 200 000-200 000 Ft-al, az árvízkárok enyhítése céljából.

A kamara szeretné még a média segítségével felhívni a figyelmet arra is, hogy az árvíz elvonulhat, de a károk enyhítése egy hosszabb folyamat, így, további segítségre is szükség van. Akinek lehetősége van, nyújtson támogatást.

Az adományozásokról szóló hírekhez több internetes fórumon is úgy szólnak hozzá, hogy az állam kötelessége a kárelhárítás, hiszen azért fizetjük az adókat.

Ezzel nem is lehet vitatkozni, azonban, ha belegondolunk a múltban még az ősközösségben is szükség volt egymás segítésére. A keresztény kultúrában ugyanúgy, mint más kultúrákban is még nagyobb szerepet kapott a karitatív tevékenység.

A bajba jutottak megsegítése, az adományozás a kultúránk része, még ha nem is mindenki számára nyilvánvaló ez napjainkban.

Minden jó példára szükség van!

A társadalmi felelősség vállalás /CSR/ ma már a nagy cégek működésének részét képezi, amelyet általában erőteljesen kommunikálnak is. A kisvállalkozásoknak a tevékenységében is megvan a felelősségvállalás, talán azt is elmondhatjuk, hogy még közvetlenebb, gyakorlatiasabb formában, de ezt kevésbé tárják a nyilvánosság elé.

A keddi sajtótájékoztatón azon túl, hogy a kamara közvetlenül is támogatást nyújt lehetőségeihez mérten összességében 600 ezer forintos segítséggel, abban is segíteni kíván, hogy az ezen a területen is példaértékű tevékenységet folytató vállalkozások egy kis csapatát ide állítja a média munkatársai elé és megszólaltatja.

Biztos vagyok abban, hogy ahány megszólaló, annyi egyedi szelete nyilvánul meg a segítési lehetőségeknek. Van aki a kreativitásával segít, van aki anyagi erőforrásokat is mozgósítani tud erre a célra. Van aki egy csapat gyorsaságát, állóképességét, fegyelmezett fizikai erejét tudja felajánlani.

A kedves jelenlévőkkel megosztom azt a gondolatomat is, hogy a kereskedelmi és iparkamara a gazdaság önkormányzata. Nem csak a kamarai tag vállalkozásokért, hanem minden vállalkozásért vállal felelőséget, persze lehetőségeihez mérten.

Az önkormányzatoknak átadott összeget a vállalkozások megsegítésére szánjuk, de rábízzuk a helyi bölcsességre, amely a konkrét felhasználást megszabja majd.

Bőnyben, Rétalapon, Mezőőrsön nincs sok vállalkozás. Számuk összességében alig haladja meg az ötvenet. Jobbára egyéni vállalkozások és összességében nincs tíz társas vállalkozás közöttük. El kell, hogy mondjuk, nincs egyetlen kamarai tag vállalkozás sem a három településen. Bizonyára megvan ennek is az oka. Nemcsak az, hogy keveset tudnak a kamaráról és nem hiszik, hogy tudna nekik bármiben is segíteni. Közrejátszik az is, hogy nem hiszik el, hogy fejlődniük, növekedniük is lehetne, új ötletek, ismeretek és kapcsolatok, azaz a kamara segítségével.

Mi most a vízpusztítás kapcsán nem is törekszünk másra, csak a segítésre és arra, hogy érezzék, hogy a kamara minden vállalkozás sorsát szem előtt tartja. Természetesen nyilvánvaló az is, hogy minél több tagja van a kamarának, annál többet tud tenni a vállalkozásokért, a gazdaság lendületbe hozásáért.

Megkérem a média munkatársakat, hogy tárják a nyilvánosság elé példa adó kamarai tagjaink történeteit. És ha lesznek akiket a példa segítségre ösztönöz, akkor mindannyiunknak nemcsak érzésben, de anyagi létünkben is többünk lesz.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valós fizetések: az átlag 90 és 130 ezer forint között

A munkavállalók 16%-ának a havi bére bruttó 90 ezer forint alatt van. Tovább olvasom