Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Akár 100 millió forint hitel vállalkozóknak

A Széchenyi Kártya program két új hiteltípussal bővült, így a termékportfólióval akár már százmillió forint támogatott hitelhez juthatnak a vállalkozók.

A Széchenyi Kártya program kibővítésével a sikeresen működő folyószámla hitel mellett augusztus 1-jétől forgóeszköz, szeptember 1-jétől beruházási hitel felvételére van lehetőség, továbbá a tervek szerint 2011. január 1-jétől elindul a pályázaton elnyert forrásokhoz az önerőt biztosító finanszírozás is. A program három elemével egy vállalkozás akár 100 millió forint támogatott hitelt is igénybe vehet egyszerre- tudtuk meg Martini Ferenctől, a KA-VOSZ Zrt. pénzügyi vezetőjétől szerda délelőtt a győri iparkamarában megrendezett gazdasági fórumon.

˝Lehetővé vált a vállalkozások számára a célokhoz tartozó hitelféle megválasztása. A forgóeszköz és beruházási hitel egyaránt könnyen elérhető, egyszerűen és minden pénzintézetnél egységes feltételekkel, állami garanciadíj- és kamattámogatással igényelhetők. A piacon jelenleg a legkedvezőbb kondíciók mellett használhatók ki.

A forgóeszköz hitel áruvásárlásra és eszközök beszerzésére is igénybe vehető. Ez kötött felhasználású hitel, tárgya számlával igazolandó. Összege maximum huszonötmillió forintig terjedhet, futamideje három év lehet.

A beruházási hitel több év alatt megtérülő kapacitásbővítő, fejlesztő beruházásokra használható fel. Az első ilyen típusú kölcsön, mely akár használt gépek és ingatlanok vásárlására is költhető. Nem használható fel azonban áfafinanszírozásra, és üzletrész vásárlásra. Önerőként a tervezett beruházás összegének húsz százaléka kell rendelkezésre álljon. Szükséges továbbá két lezárt üzleti év igazolása, és egy egyszerűsített üzleti terv benyújtása. Így tíz évre akár ötvenmillió forint is igényelhető. Biztosítékul szolgálhat a beruházás tárgya, nagyobb összeg esetén akár egyéb vagyon is bevonható fedezetként.˝

A Széchenyi Kártya Program termékei egymásra épülnek, kiegészítik egymást. Összevonhatók, vagyis a már meglévők mellé is felvehetők, s melléjük új kölcsönök is igényelhetők- hangsúlyozta Martini Ferenc.

Olvasóink írták

 • 4. annobon 2010. szeptember 16. 14:06
  „´Szegény´ vállalkozók, vajon miért nem tudom egyiket sem sajnálni? (Kivételként talán csak azt a gazdát sajnálom, akinek elveri a jég a termését.)”
 • 3. máris 2010. szeptember 13. 15:14
  „CSAK GYŐZZÉK FIZETNI AKIK FELVESZIK A HITELT !!!”
 • 2. gjozsi88 2010. szeptember 12. 12:23
  „Emellé a hitel mellé kapnak a kormánytól egy gyengülő forint miatti belső fogyasztás csökkenést!!!
  Hova termelnek, miből fizetik a hitelt, ha a kinálatot nem követi a kereslet növekedés?”
 • 1. janika 2010. szeptember 09. 06:36
  „Igen mire visszafizeti az háromszázmillió lesz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

339 forintnál tart a benzin

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a… Tovább olvasom