Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Agrárkárok enyhítése támogatással - ha nincs növénybiztosítás, csak fél összeget kap a gazda

A kárenyhítési alapból a termelő csak akkor kapja meg a számára megítélt támogatás 100 százalékát, ha rendelkezik piaci növénybiztosítással is - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.
A kárenyhítési alapból a termelő csak akkor kapja meg a számára megítélt támogatás 100 százalékát, ha rendelkezik piaci növénybiztosítással is, egyébként csak 50 százalékos térítésre számíthat - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége közleményében.

Kiemelték, a díjtámogatási rendszer 2012-es bevezetése óta a gazdálkodók a biztosítások díjának legfeljebb 65 százalékát utólag visszakaphatják. Ezt a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén lehet igényelni – a kérelmek beadásának határideje május 15. 

A díjtámogatás éves keretösszegének 5 milliárd forintra emelése és szerkezetének egyszerűsítése mellett idén több csomag is kedvezően módosult. A szövetség szerint ezért tovább emelkedhet a biztosítással védett termőterületek aránya. Az Agrárminisztérium április elején közölte: az idei kárenyhítési évben eddig közel 550 aszálykárt jelentettek be, mintegy 24 ezer hektár területre, míg a múlt év azonos időszakában csupán egy ilyen érkezett, 41 hektárra. Idén elsősorban az alföldi megyékben károsodtak az őszi vetésű szántóföldi növénykultúrák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: az a cél, hogy Magyarország legyen 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térsége

Rogán: az a cél, hogy Magyarország legyen 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térsége
A következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten… Tovább olvasom