Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Adóhatóság folytatja a vagyon vizsgálatokat

Vagyonosodási vizsgálatból a kevesebbet - 800-1.000 darabot - terveznek, s csak akkor kerül rá sor, ha egyéb vizsgálat során felmerül az indokoltsága.

Az adóhatóság az idén is mindent vizsgál, amit eddig, emellett számos új feladatot is kaptak a revizorok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)idei ellenőrzési irányelvei szerint. Vagyonosodási vizsgálatból az eddiginél kevesebbet - 800-1.000 darabot - terveznek, s csak akkor kerül rá sor, ha egyéb vizsgálat során felmerül az indokoltsága.

Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az idén új feladat lesz a transzferárak ellenőrzése a kis- és középvállalkozásoknál, a reklámköltségek elszámolásának ellenőrzése a társaságoknál, a különadó ellenőrzése a magánszemélyeknél, a fordított adózás szabályainak vizsgálata az üvegházhatású gáz kvótakereskedelmében és a játékadó fokozott ellenőrzése.

A tevékenységeket tekintve az idén is elsősorban a szolgáltató szektort, ezen belül is elsősorban a nagykereskedelmet jelölték ki ellenőrzésre. Emellett fokozottan figyelemmel kíséri az adóhatóság, többek között, az őrző-védő szolgáltatókat, illetve a vagyonkezelői, tanácsadói szolgáltatást nyújtókat, építmény üzemeltetőket. Az építőipar, az élelmiszergyártás, a húsfeldolgozás és tartósítás mellett az erdőgazdálkodás és fakitermelés is fókuszba került.

Olvasóink írták

  • 2. Lobbo71 2011. február 18. 20:49
    „"Nekünk átlag magyarnak"

    Pont az átlag magyarnak kéne félnie, aki zsebbe kapja a fizetésének a felét.”
  • 1. futóbab 2011. február 18. 14:50
    „Fejtől bűzlik a hal.Tehát onnan el is lehetne kezdeni a vizsgálódásokat.Nekünk átlag magyarnak nics mitől félni,ebben az ellehetetlenített helyzetben.Csak aztán az eredményről ne felejtsék el tájékoztatni a nagyérdeműt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,9 százalékkal nőttek a reálbérek

Tavaly - döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - 1,9 százalékkal… Tovább olvasom