Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A T-Mobile 160 milliót bukott a hiba miatt

A teljes költség 700 millió forint, amiben már benne vannak a felhasználóknak adott ajándékpercek is.

A T-Mobile-nak a két héttel ezelőtti hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forint, amelyben már benne vannak a felhasználóknak adott ajándékpercek is - mondta Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: "nagyon kínos történet volt, nagy erőpróba egy szolgáltató számára".

Winkler János közölte, hogy túl sok újat nem tud mondani, egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Hangsúlyozta, hogy a hálózat nem omlott össze, de sokan nem tudták használni a telefonjukat. Minél jobban "belemegy" a mobil iparág az informatika világába, az ilyen jellegű hiba a szakértők szerint annál gyakrabban előfordulhat - tette hozzá.

Winkler János elmondta, az idei nagyon nehéz év volt, de a Magyar Telekom ebben az időszakban is jól teljesített, s különösen a lakossági üzletágban.
A lakossági üzletág ebben az évben már aktívan formálta a piacot, például a vezetékes-mobil ajánlatokkal, az optikai hálózatépítési program elindításával és a televíziós szegmensben.Hozzátette: az optikai végpontok száma a tervezett 240 ezerrel szemben csak 160 ezer lesz év végére. Az értékesítés nagyon döcögve kezdődött, de egy gyors tanulási folyamat után javult a helyzet, az eladásai arány már eléri a 6-8 százalékot. A nemzetközi átlag 8-10 százalék.

A vezetékes hangpiacon csökkenő kereslet mellett stabilizálta a részesedését a társaság, a vezetékes internet esetében enyhe növekedést ért el, a tv-piacon pedig nagyon jelentős javulás következett be.
A Magyar Telekom T-Mobile üzletága a mobilpiacon 0,43 százalékponttal növelte részesedését az idén a forgalmazásban résztvevő aktív SIM-kártyák számát tekintve. A november végi 44,64 százalékos piaci részesedésével pedig újra 10 százalékponttal előzi meg a második szolgáltatót.

Winkler János hangsúlozta, hogy az idén tisztult a piac, s az előfizetők száma alapvetően azért csökkent több mint 500 ezerrel, mert a szolgáltatók megszabadultak az inaktív állományuktól. Reményét fejezte ki, hogy a piac megmarad ezen a pályán, s a tiszta pozíciókat nem rontják el a szolgáltatók ingyen SIM-kártya osztogatással.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a mobil internet piacon 46,7 százalék a részesedésük, míg az 1 gigabyte feletti adatcsomagok esetében 51,5 százalék.

A társaság jelenleg 20,3 százalékos részesedése van a televíziós piacon, s 500 ezer előfizetővel most második a UPC után.
Az internet-tévés ügyfelek száma 10-ről 60 ezerre bővült, ami Winkler János szerint nagyon fontos, mert egyrészt ez az első igazi interaktív szolgáltatás, másrészt pedig a tapasztalat az, hogy a tévé-előfizetőknek a többi szolgáltatást is könnyebb eladni.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. elemér 2009. december 20. 08:39
  „Google Nexus One már érdekeseb nekem, pláne a google voice-al.

  http://www.mobilport.hu/pda_pna_hirek/20091215/3_het_mulva_jon_a_google_nexus_one/”
 • 33. elemér 2009. december 17. 23:39
  „moderálva off”
 • 32. egysoproni_ 2009. december 17. 19:47
  „30. elemér!
  Az adott csomagodba ha beleférsz akkor addig a határig annyit fizetsz amennyit eszel. Ha többet eszel akkor többet fizetsz. Én havi 2 gigás csomagot eszem, de még soha nem használtam ki teljesen így csak a havidíjat fizettem és semmvel sem többet.”
 • 31. elemér 2009. december 17. 15:53
  „Ezért is van külön mobil szolgáltatás a laptopra. Ez ami engem érdekel. Okostelefon ehez viszonyitva csak kutyafüle. Sony Mylo az egy kis kompi, nem okostelefon.”
 • 30. elemér 2009. december 17. 15:03
  „A net-t nem a mobilra hanem P.C.-re irták. Ezért az okostelefonok engem idáig nem is érdekeltek. Maga a számlázás se tetszik, annyit fizetsz amennyit eszel és nemtudod hogy mennyit eszel. Nekem ez zavaros.”
 • 29. egysoproni_ 2009. december 17. 11:21
  „28. szace !
  Nekem 2 gigás nertes csomagom van és a Fring nevű progit használom a mobilon. Ezzel MSNes és Skypeos ismerősemmel tudok beszélgetni. Igaz csak Skypeost tudok felhívni. Mivel pénzt nem áldozok egyenlegfeltöltáésre így csak számítógépet tudok hívni, de volt rá példa, hogy olyan ismerősömet hívtam fel aki sintén a Fringet használta és a város kellős közepén hívtuk egymást. A számlám nem volt több mint a 2 gigáűs csomag ára. Erre külön nem számláznak. Javaslom, hogy akinek van telefonja és net előfizuja, telepítse a Fringet és beszélgessetek ingyen (a havidíjtól eltekintve) bármikor bárhonnan. Ebben a hónaban kb. 2 órát Telefonáltam a Fringgel és kb 8 órát beszélgettem ismerőseimmel írásban, játszok egy netes játékot ahova napi legalább 5 - 7 alkalommal belépek, emaileket elolvasok, a kisalföldet elolvasom, heti 1x net bankolok és most járok gyenge fél gigás forgalomnál.”
 • 28. szace 2009. december 17. 10:03
  „Én évek óta a freecall-t használom sms küldésre és vonalas telefonok hívására.Ennél olcsóbbat még nem találtam. Próbáltam párszor mobillal használni a skype-ot, de pillanatok alatt levette az egyenlegem. Sokszor olvastam már hogy milyen programokkal lehet ingyen telefonálni mobillal, de hogy kapcsolódjunk a netre az "súlyos" pénzekbe kerül. (Vagy én nem értek hozzá).”
 • 27. Filtec 2009. december 16. 23:45
  „.... UPC tanulhatna a T-Mobiltól.

  Dec. 11-14-ig akadozott, illetve nem ment az internet a UPC-nél.

  Azt mondják, hogy 72 óra (3 nap!!!) kimaradás "engedélyezve" van náluk.
   

  Magyarul, ha 3 napig nem megy a NET 1 hónapban, befoghatom a pofámat, mert nem reklamálhatok, mert benne van a szerződésben hogy ennyi napig állhat.

  Azaz 12 hónap alatt 12*3 napig akár rossz is lehet a UPC-nél. Ez ugye 36 nap. Több mint 1 hónaipg állhat a UPC-nél a NET, és nem reklamálhatok. Ök aztán nem térítenek vissza semmit.
  Még jó, hogy a telefont nem náluk rendeltem meg.”
 • 26. sila 2009. december 16. 22:56
  „És az kit érdekel, hogy én mennyit buktam......?”
 • 25. elemér 2009. december 16. 22:51
  „Google Voice - mert nem egy telefont, hanem egy embert keresünk. Ide is beiratkozom, mert ez a jövö. Ezt láttam a Bestbuy-ban egy salesman használta. Nagyon frankó.
  Kapok egy ingyen telefonszámot egy életre, és én leszek a Jani. Én irányitom a telefonos dolgaimat.

  http://mobiltippek.wordpress.com/2009/04/22/google-voice-telefonkozpont-mindenkinek/

  Másik pedig a Tweeter volt ahol sikeresen intéztem egy problémám. Ez is fontos. Mobil pedig csak kutyafüle.

  http://www.youtube.com/watch?v=HXWXQeHCWpo”
 • 24. elemér 2009. december 16. 20:45
  „Nem használtam csak olvasgatom a tavalyi hozzászólásokat. Aszongya 3g, 3.5 vagy Wifi. Én a Sony mylo-t használom és az remek jó hangminöség. Linux O.S.”
 • 23. egysoproni_ 2009. december 16. 18:21
  „6120c Nokiával haszálom a Fringet meg az Ebuddy progit. Lehet, hogy a teló hibája, de a Fringen a skypeos partnerekkel ha telefonálok a hangminőség nem a legjobb.”
 • 22. elemér 2009. december 16. 18:11
  „Összefogtak, hamár okostelefont akar valaki vagy akár valami vacak netszolgáltatást mobil hálozaton akkor azt megkell fizetni. Ezért inkáb a hotspot és otthol használom a net-t, Skype vagy pay as you go a mobilt.”
 • 21. bakke 2009. december 16. 17:44
  „Mindig, mindehol elmondom: Kartellban a mobilszolgáltatók, a magasan tartott percdíjakkal. Nem igaz, hogy ezt senki nem veszi észre.
  A többi nem is érdekel.”
 • 20. elemér 2009. december 16. 16:08
  „Ipod-al ingyen lehet video telefonhivásokat késziteni a fring softwarel. Nemkell oda semmi szerzödés mert az müxik a hotspot-helyeken mint Meki. Nemtudom hogy Eu.-ban is igy van. Azt tudom hogy én a Sony Mylo 2-t használtam ott és Skype jól müködött. Ezen van: Aim,Google Talk, Skype. A hang minöség és a video pedig jobb mint Ipod vagy Iphone. Ipod és Iphone viszont nekem jobban tetszik. Egyszerüb és ez a jövö. Iphone természetes hogy a cikkhez tartozik, de nincs megmagyarázva.
  Egyébként nemvagyok hive semilyen mobil szerzödésnek. Próbáltam a 3G-t laptop. Tudtam a Skype-n beszélni vele mindenhol. Én viszont megvárom a 4g-t, ami állitólag olyan gyors lessz mint a kábel.
  Én ezt használom a fax-re és jó. T-t én használom évek óta az USA-ban szerzödés nélkül, pay as you go.

  http://fax1.com/”
 • 19. arrabonem 2009. december 16. 15:29
  „17.
  Te a kártérítésnél sokkal többet nyersz.
  Köszöntelek a T- elhagyók táborában!”
 • 18. egysoproni_ 2009. december 16. 14:50
  „17. 1soproni !
  Ha ennyire megy a tketlenkedés akkor már én sem leszek sokáig Tmobileos úgy érzem. Csak az az érdekes, hogy telót nem tudok cserélni holott jogosult vagyok rá, ugyanakkor a tel.számlát azt biza kitudják küldeni. Begebed hamarosan teljesen a telefonom és a számlát majd akkor is küldik. Vajon ilyen esetben is kártéítenek?”
 • 17. 1soproni 2009. december 16. 14:26
  „Dec 21-től már nem leszek T-Mobile-os. Engem hogyan kártérítenek?”
 • 16. egysoproni_ 2009. december 16. 13:45
  „14. nicsa!

  http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/akcios_arvaltozas linken találod. Kiválasztod a telót amit szeretnél és alatta a vásárlási feltételeknél a lap alján ott van.
  Ez a szöveg olvasható:
  Előfizetéses akció, készülék beszámítással
  Vállalt hűségnyilatkozat:
  - 2 év az előfizetésre hűségpontok beszámítása Minden előfizetéshez ajándék kedvezmény!

  A hűségnyilatkozatod, lehet 1 és 2 év is, ez választásodtól függ.”
 • 15. Agent 2009. december 16. 13:19
  „12, szerintem érdemes átállni netes "fax" szolgáltatásra, van ilyen, de a legjobb kiváltani a faxot .pdf-ben e-mail címre elküldött dokumentummal, tudom, hogy főleg logisztikai területen rendeléshez még mindig népszerű a fax, holott múlt századbeli technika, de pár "útközben" elkallódott faxos megrendelés után én is átállítottam az ügyfelet a fent említett módszerre, azóta nem fordulhat elő, hogy nem lehet visszakövetni egy rendelés útját.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feléledhet a lakáspiac 2010-től

Erősödhet a lakásvásárlási hajlandóság, javulnak a hitelezési feltételek, és a lakáspolitika is… Tovább olvasom