Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A Praktikernek nem volt jó éve a tavalyi

Németországban veszített piaci részesedéséből a csoport, amit a következő években szeretne visszaszerezni.

Nem sikerült jól a tavalyi év a Praktiker csoport számára - értékelte 2010-et a csoport vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben. Wolfgang Werner utalt arra, hogy a forgalom nem alakult kielégítően sem Németországban, sem külföldön, ennek ellenére a rendkívüli tételek nélkül számolt üzemi eredmény több lett a 2009. évinél.

Németországban veszített piaci részesedéséből a csoport, amit a következő években szeretne visszaszerezni többek között azzal a Praktiker 2013 elnevezésű programmal, amely a csoport megújulását, a szerkezet átalakítását szolgálja. A csoport bevétele 3,448 milliárd eurót tett ki tavaly, ez 5,9 százalékkal kevesebb az előző évinél. Az üzemi eredmény rendkívüli tételek nélkül 67,7 millió euró lett az egy évvel korábbi 63,5 milliót követően, a rendkívüli tételek 32,4 millió eurót tettek ki, főként a Praktiker 2013 programmal összefüggő költségek miatt. Adózás után 33,6 millió euró vesztesége keletkezett a csoportnak a 2009. évi 9,3 milliós hiányt követően.

A Praktiker nemzetközi értékesítésében bekövetkezett csökkenés elsősorban arra vezethető vissza, hogy a csoport legfontosabb piacán, Romániában és Görögországban bevezetett megszorító intézkedések miatt csökkentek az elkölthető jövedelmek, ennélfogva visszaesett a kereslet a barkácstermékek iránt. Ezt nem tudták ellensúlyozni az Ukrajnában, Törökországban és Lengyelországban elért jó eredmények, így a nemzetközi érdekeltségeknél összesítve 4,8 százalékkal egymilliárd euróra esett vissza az árbevétel. Németországban 2,45 milliárd eurót tett ki a forgalom tavaly, ez 6,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Olvasóink írták

  • 1. poto 2011. április 01. 13:07
    „Jelzem nekem sem és szerintem vagyunk még így néhányan.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Coop valamennyi üzlete

A jövő év végéig teljesen megújul a Coop üzletlánc közel háromezer egysége több mint hárommilliárd… Tovább olvasom