Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

A PannonMill szerint termékeiben határérték alatti a toxintartalom

A Pannonmill Malomipari Zrt. visszautasítja a Figyelő csütörtöki számában a Komáromi búza finomliszt F2 toxintartalmára vonatkozó állításokat, a vállalat helyreigazítást kért a hetilaptól, illetve a jó hírnév megsértése miatt jogi lépeseket fontolgat.

A PannonMill közleményében azt írta: a hetilap újságírója által vásárolt lisztet bevizsgáltatta két független akkreditált laboratóriumban, és mindkét vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a mért eredmények az EU által előírt határérték alatt maradtak.
A vállalat a cikk megjelenését követően megkereste a Figyelő szerkesztőségét, hogy a külső laborvizsgálati jegyzőkönyvet a Pannonmill is megismerhesse. A vizsgálati jegyzőkönyv átadását viszont a szerkesztőség megtagadta.
A közlemény tájékoztat arról, hogy ugyanakkor a szerkesztőség közjegyző előtt hitelesített, lezárt csomagolásban átadta az azonos vásárlásból származó mintákat egy letétkezelő ügyvédnek, aki azokat két független laboratóriumhoz eljuttatta. Ezt követően a Pannonmill a mintákat bevizsgáltatta és vizsgálatok eredményei igazolták, hogy a mért F2 toxin értékek minden esetben az EU által előírt határérték alatt maradtak.
A Pannonmill közleményében ismerteti: a DON-toxinra saját erőből négylépcsős vizsgálatsorozatot működtet, az F2 toxinra pedig külsős laboratóriumban végez rendszeres vizsgálatokat. Sem a belső, sem pedig a külső vizsgálatok nem mutattak ki eddig határérték-túllépést. A vállalat minőségbiztosítási rendszere korszerű és alapos, termékei pedig továbbra is biztonságosak és megbízhatóak - hangsúlyozzák a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróvárról

Mosonmagyaróvár és környékének aktuális állásajánlatai. Tovább olvasom