Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

A LOT lengyel légitársaság Pozsonyból indít járatokat

Nyugat-Magyarország lakóinak nem kell ezentúl Budapestről indulniuk, ha a LOT olcsó kínálatából szeretnének választani.

A lengyel légifuvarozó szlovák piacra való betörésével ez év májusától megnő azon légitársaságok kínálata, melkyek pozsonyi indulással egy átszállással távolabbi desztinációk elérését teszik lehetővé – tájékoztatta portálunkat a Pelikan.hu.

A lengyel LOT 46 férőhelyes gépével minden nap, szombat kivételével, indít járatot a legerősebb állomására Varsóba.

„A régióban, a piac általános esése ellenére is körülbelül 15 %-al nőtt az eladás,“ ezzel indokolja a lengyel légitársaság visszatértét Jolanta Grala-Bednárčik, a Lot igazgatója szlovákiábvan s más országokban.

A lengyel légitársaság visszatértét nagyban befolyásolta a szlovákok megnövekedett érdeklődése Bécsből, Krakkóból, illetve Pgágából induló járatai iránt. A lot számításai szerint az érdeklődés a tavalyi évben 40 %-al nőtt 208-hoz képest. A LOT becslései szerint a teljes forgalom 60%-át alkotják azon utasok, melyek transzaltlantikus desztinácóra váltanak jegyet. A tavalyi évben aLOT közel 4 millió utast szállított, így Amerikába, vagy kanadába körülbelül 2,4 millió utas repült.

A lengyel főváros a központ, melyből az utasok eljuthatnak New York mindkét reptzerére, Chicago-ba, vagy a Kanadai Torontóba. Egy retúr jegyhez Pozsonyból Varsóba az utasok 142 eurótól hozzájuthatnak, illetékekkel együtt. Az USA-ba 456 eurótól kéne kezdődnie a jegyárnak, Kanadába pedig 497 eurótól - közölte Czvek János, a Pelikan.hu eladási vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós Top 100: Audi, Luk Savaria, de ki a titokzatos harmadik?

A régiós Top 100-as lista harmadik helyén álló társaság nem szolgátatott adatot. Tovább olvasom