Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

A legnagyobbak lettek: egyesült a Gamax és Pannon-Work

Októberben lezárult az egyesülési folyamat, amellyel a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft. HR üzletága megvásárolta a győri székhelyű Pannon-Work Zrt.-t. Az egyesüléssel Magyarország jelenleg legnagyobb kölcsönzött létszámot foglalkoztató tisztán magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző vállalkozása jött létre - mondta Homonnay Géza, a Pannon-Work igazgatóságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az egyesüléssel Magyarország jelenleg legnagyobb kölcsönzött létszámot foglalkoztató tisztán magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző vállalkozása jött létre - mondta Homonnay Géza, a Pannon-Work igazgatóságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az igazgatóság elnöke az APEH adataira hivatkozva elmondta: a teljes magyar munkaerő-kölcsönzési piac jelenleg körülbelül 43.000 fő, ebből a Pannon-Work 2.500, a Gamax 2.700 munkavállalót kölcsönöz.

Hozzáfűzte: azt szeretnék elérni, hogy az egyesüléssel megújult Pannon-Work Zrt. országos lefedettségű cég legyen, ennek Budapest is fontos része, így nemrég nyílt meg a két cég közös budapesti irodája.

Az árbevételi tervekről elmondta: a Pannon-Work idén várhatóan 6 milliárd, a Gamax pedig 9 milliárd forint árbevételt realizál, jövőre pedig - az egyesülés után - körülbelül 11 milliárd forintos bevétellel számolnak.

Molnár Imre, a cég gazdasági igazgatója kifejtette: a munkaerő-kölcsönzés tőkeigényes tevékenység, és ugyan a Pannon-Work és a Gamax HR üzletága külön-külön is jelentős piaci szereplő volt, egyesülve hatékonyabban fel tudják venni a versenyt a nemzetközi hátterű cégekkel.

Hozzátette: a magyar munkaerőpiacon a foglalkoztatottak 2-3 százaléka kölcsönzött munkaerő. Hosszabb távon Magyarországon sem olcsóbb a kölcsönzött munkaerő, nincs árelőny, ugyanakkor ennek a foglalkoztatási formának az az előnye, hogy a megbízó cégnek nem kell foglalkoznia HR-tevékenységgel. Kiemelte: a multinacionális cégek a válság hatására ismét felismerték a rugalmas foglalkoztatási formák előnyeit, nőtt a kölcsönzött munkaerő létszáma.

Molnár Imre a 2011-es kilátásokról elmondta: a munkaerő-kölcsönzési megrendelések kétharmadát a feldolgozóiparban tevékenykedő cégek adják, így sok függ a megrendelés-állomány alakulásától, az exportpiacok konjunktúrájától. A válság miatt tavaly őszig átlagosan 40 százalékkal esett vissza a munkaerő-kölcsönzési piac, de tavaly szeptembertől kezdett magára találni, és mostanra értünk vissza a válság előtti szintre - fejtette ki. A kevésbé "válságérzékeny" szektorokban - amelyek a munkaerő-kölcsönzési megrendelések egyharmadát adják - például a banki, és pénzügyi szolgáltató központokban, call centerekben a krízis ellenére is szinten maradt a foglalkoztatottak, így a kölcsönzött munkaerő létszáma is.

Olvasóink írták

 • 6. horkri11 2010. november 23. 07:40
  „Rabszolgatartó cégek, megszüntetném az összeset!”
 • 5. FrankieBoy 2010. november 17. 10:56
  „Kedves 1., 3., 4. hozzászólók!
  Egyrészt kicsit le kéne pucolni a szemüveget, másrészt valóban vannak a piacnak olyan szereplői is, amelyekre illik a minősítésük. Elég megnézni az APEH legfrissebb adóslistáját, az első ötvenben ott is van két "munkaerő-kölcsönző". De hallottam már olyan munkaerő-kölcsönzőről is, amelytől nem akart átmenni a dolgozó az őt foglalkoztató céghez, mert a kölcsönzőnél jobb elbánást kapott.”
 • 4. mc 2010. november 17. 10:30
  „A szegénység vámszedői ezek a hiénák.
  A munkáltatóknál, ha közvetlen jelentkezik a munkát óhajtó, akkor nincs felvétel, de ugyanazon személy, ha közvetítőn keresztül érkezik, akkor máris beállhat az istráng szaggatók közé. Elgondolkoztató.
  Csak nem osztódik a lenyúlt lé?”
 • 3. hubble 2010. november 17. 07:15
  „Okádhatnékom van, nem erre valok a munkaközvetitő irodák .Modernkori rabszolgatartás!!!!”
 • 2. reszegenisjozan 2010. november 17. 02:37
  „1. b.ildi57 2010.11.16. 17:09
  Ha olyan könnyűnek látszik ez a dolog, akkor ékelődj be te is!

  Tetszik, nem tetszik, erre is igény van. A baj az érdekvédelemmel van, mert az egyszerűen nem létezik...”
 • 1. b.ildi57 2010. november 16. 17:09
  „Nem semmi a munkaerők pénzéből jó bevételre tesznek szert, miért engedi az állam itt megint a munka vállaló jár rosszul mivel ezek a cégek beékelődnek a munkavállaló és a munkáltató közé és ezért szép pénzeket tesznek el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: jelentősen csökkent a veszteség

Jelentősen, 1,55 milliárd forintról 576 millió forintra csökkent a Rába Nyrt. első kilenchavi vesztesége. Tovább olvasom