Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

A külföldi tanulásért dolgozik az IHH

Új tevékenységgel bővítette szolgáltatásait a minőségi nyelvoktatás nagyágyújának számító IHH Nyelviskola: külföldi tanulásra kínál lehetőséget a diákoknak, hallgatóknak.
– Harminc éve azt gondoltuk, hogy az állami nyelvoktatás néhány év alatt utoléri a nyelviskolákat, de éppen ellenkezőleg történt: egyre többen fordulnak hozzánk, s nemcsak diákok, magánszemélyek, hanem cégek is, amelyek a dolgozóikat szeretnék képezni – mondja Nagy Ottó, a Presztízs-díjas vállalkozás vezetője. Az igazgatótól megtudtuk: az üzleti innovációs díjat elnyert IHH hű maradt a folyamatos megújulás stratégiájához, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a tavalyi évben tovább bővítették profiljukat.

– Nemcsak a nyelvtanulásra és a külföldi munkavállalásra egyre nagyobb az igény, hanem a külföldi egyetemek, főiskolák képzése iránt is nő az érdeklődés. Sőt, sokan már a középiskolát is egy másik országban szeretnék elvégezni, amire van is lehetőség – mondja a cégvezető.
 
Nagy Ottó ügyvezető igazgatóAz IHH több mint harminc éves tapasztalatát és külföldi kapcsolatrendszerét kihasználva egyfajta közvetítő szerepet tölt be a fiatalok és a képzési intézmények között, segítve a kinti tanulást, elhelyezkedést. Nagy Ottó elárulta: a legnépszerűbb célpont eddig Anglia volt, de a Brexit módosíthat a helyzeten – visszahozza például az oktatást sújtó 20%-os adót és a vízumkötelességet –, ezért tovább nyitnak a hasonlóan magas szintű oktatást nyújtó Írország felé.

– Többek vagyunk, mint egy egyszerű közvetítő, mi személyesen győződünk meg arról, hogy a hozzánk forduló családokat megfelelő körülmények fogadják kint. Akár már 14 évesen, az általános iskola elvégzése után van lehetőség külföldi tanulásra, számos állami intézményben tandíjmentesen, így csak a szállásért, az ellátásért kell fizetni. Sőt, akár a helyi diákhitel felvételében is tudunk segíteni – mondta Nagy Ottó.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalnak a tűzifával

Csalnak a tűzifával
Az elmúlt hetekben több panasz érkezett amiatt, hogy csalók állami erdészeti társaság nevére… Tovább olvasom