Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A Kühne+Nagel profitja tovább csökken

A svájci Kühne+Nagel szállítmányozási vállalat, világszerte első helyezett a tengeri és a légi szállításban.

Hétfőn 130 millió svájci frankos adózott eredményt jelentett a második negyedévről, 16,1 százalékkal kevesebbet a tavalyi második negyedévi 155 milliónál. Az eredmény valamivel jobb az idei első negyedévi 128 milliónál, amely 17 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A beszámoló szerint "rövid távon nem várható lényeges javulás a világgazdaságban", ezért a cég folytatja a költségtakarékosságot és a piaci részaránya növelésére törekszik.

A bevétel 21,9 százalékkal 4,207 milliárd svájci frankra csökkent a tavalyi második negyedévi 5,39 milliárdhoz képest. Az első negyedévben a bevétel 4,291 milliárd svájci frank volt, 19,2 százalékkal kevesebb az egy évvel azelőttinél.

Az első félévben a tengeri szállításban 11 százalékkal, a légi szállításban 19 százalékkal, a vasúti és a közúti fuvarozásban 17,3 százalékkal csökkent a forgalom mennyiségben az egy évvel korábbihoz képest, de ezt részben ellensúlyozta, hogy a gazdasági világválság és a világkereskedelem visszaesése miatt más fuvarozók még rosszabbul jártak, a Kühne+Nagel valamelyest növelte piaci részarányát, illetve a vasúti és közúti fuvarozó részlege a francia Alloin csoporttal bővült, és ettől ott nőtt a profit is. A tengeri szállításban az első és a második negyedév között 10 százalékkal nőtt a cég forgalma mennyiségben.
A világkereskedelmi forgalmon már tavaly is érződött a növekedés lassulása, de a Kühne+Nagel pozícióválasztása ellensúlyozta ezt. A Kühne+Nagel jól kihasználta, hogy a nyugati cégek szaporodó termelés-kihelyezései miatt bővülnek az áruk és a beruházási javak nem külkereskedelmi jellegű szállításai Ázsia és a nyugati országok között. A vállalat korábban nagyszerűen profitált a globalizációból.

Tavaly az adózott eredménye, 585 millió svájci frank, 9 százalékkal több volt a 2007-esnél, a bevétele, 21,599 milliárd frank, 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. 2007-ben 16 százalékkal nőtt az adózott eredmény és 15,3 százalékkal a bevétel.

A Kühne+Nagelnak több mint száz országban, közte Magyarországon, 750 telephelye van, több mint 6 millió négyzetméter raktárterületet üzemeltet, 40 ezer embert foglalkoztat. A herceghalmi logisztikai bázison mintegy 5000 négyzetméter raktárterületet bérel, Polgáron 6000 négyzetmétert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízezer panellakás rezsije csökken

A közelmúltban több mint 900, tavaly beadott panelpályázat nyert el 14,5 milliárd forint állami… Tovább olvasom