Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A kormány február 16-án tárgyal a reformprogramról

A kormány február 16-án tárgyalja első olvasatban a Növekedési és Stabilitási Programot, amelynek a ciklus végére kell biztosítania a 600-650 milliárd forintos megtakarítást.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón kifejtette: ahhoz, hogy Magyarországon 2013-14-re biztonságosan, közép távon fenntarthatóan 3 százalék alatt legyen az államháztartás hiánya, szükség van a Növekedési és Stabilitási Programra, amely a növekedésre helyezi a hangsúlyt. Hozzátette: 2013-ra a költségvetést a programnak legalább 600-650 milliárd forinttal kell konszolidálnia, ebből 2012-ben az összegnek nagyjából a felére van szükség, de 2011-ben is "valamit hoznia kell" az új programnak. A kormány február 28-án véglegesíti a programot - fűzte hozzá a miniszter. Matolcsy György szerint az ország "nagy dobás előtt áll".

Hozzátette: Magyarország óriási sikert ért el azzal, hogy tavaly 3,8 százalékra csökkentette a hiányt. Most már mindenki, aki "aggódott, vagy nem hitt benne" tudja, hogy idén 3 százalék alatt lesz a hiány, sőt az állami pillérbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának beszámításával "szufficites lesz Magyarország büdzséje" - fűzte hozzá. Úgy vélekedett: most már azt is mindenki látja, hogy Magyarország "rendkívüli módon" elkötelezett az államadósság 70 százalék alá csökkentése mellett a ciklus végére. Az ország úton van egy olyan helyzet felé, amelyben mindenki számára világossá válik, hogy egy új sikertörténet bontakozik ki Közép-Európában - fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette: ehhez nagy szükség van egy átfogó, kiérlelt, súlyos döntéseket is tartalmazó strukturális reformra.

Olvasóink írták

 • 3. Pofátlan 2011. február 01. 16:15
  „A munkanélküli segély már biztos hogy csökkenni fog.
  Remélem hogy a kokeróknak adott segélyek is csökkennek majd!”
 • 2. Stickers 2011. január 30. 13:51
  „Az kell ide, mint Egyiptomban ... üldözni a kormányt!”
 • 1. Eva- 2011. január 27. 20:04
  „Nem kell izgulni a 650 milliárd miatt!

  csak újjászerveznek!
  Észre se vesszük!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy: várakozáson felüli az állami nyugdíjrendszert választók aránya

Matolcsy György szerint minden várakozást felülmúlóan sokan döntöttek úgy, hogy az állami… Tovább olvasom