Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A győri Chio a válságban is őrzi munkahelyeit

Magyarország legnagyobb, sós ropogtatnivalókat gyártó üzeme, a Chio győri gyára 1991-es megnyitásától kezdve egészen 2008-ig évről évre növelni tudta kibocsátását.

Az évente több ezer tonna sóspálcikát, krékert, perecet, puffasztott ropogtatnivalót, pattogatott kukoricát előállító üzem termelése az idén viszont nem éri el a tavalyi évben gyártott mennyiséget. Az ok egyértelműen a gazdasági világválság, amely az üzem fő piacának számító kelet-közép-európai régió valamennyi országában erősen visszaveti a keresletet.

A magyar és a környékbeli országok piacai mellett a győri Chio egy különleges, igaz lényegesen kisebb piacnak is szállít. A snack ínyencek világszerte keresik az üzemben különleges és titkos gyártástechnológiával készített nagyon magas minőségű kréker termékeket, de mostanában az amerikai, dél-afrikai és új-zélandi snack kedvelők is nehezebben nyitják meg pénztárcájukat.

A lanyhuló kereslet ellenére a vállalat szakemberei sikeres innovációkkal, újításokkal képesek voltak visszaszerezni a hezitáló vásárlók egy részét, ezért egyes gyártósorok kapacitáskihasználtságát sikerült szinten tartani vagy növelni. Nagyon népszerűek pl. a tésztájukban ízesített sóspálcikák, különösen az újonnan bevezetett hagymás változat. Szintén győri újdonságok a Disney-vel közösen kifejlesztett, csökkentett zsírtartalmú extrudált snack-ek.

"Remélem, hogy a válság jövőre véget ér és a minden év végén jelentkező szezonális felfutás 2010-ben már a korábbi megrendelésekkel látja majd el a gyárat." - mondta Somogyi György, a Chio Magyarország Kft. vezérigazgatója. "Bízunk a korábbi növekedés folytatódásában, ezért az idén sem állítottuk le beruházásainkat. Az évek óta stabil 240-es munkatársi gárdából pedig egyetlen embert sem küldtünk el és jövő évi terveinkben is ugyanez a létszám szerepel."

Olvasóink írták

 • 3. AHA 2009. november 05. 15:37
  „Van ismerősöm aki ott dolgozik.Bizony elég szar a helyzet.Tele a raktár,3-4 napokat dolgoznak egy héten,a túlórák rég megszűntek,azonkívül az összes külsős dolgozót már rég elküldték.
  Gondolom ez a cikk is valamiféle reklám fogásnak készült!
  Azért remélem tényleg megmaradnak a munkahelyek.Attól függetlenül,hogy amit készítenek az tényleg nem létfontosságú.”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. november 05. 15:24
  „Na igen. Magyarországon ha valamiről (amire egyébként magától senki sem gondol) kijelentik, hogy nem fog bekövetkezni, az garantáltan bekövetkezik. Nálunk az a gyanús, ami nem gyanús, illetve akkor zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.”
 • 1. AHA 2009. november 05. 12:57
  „Ajjaj,rosszat sejtek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

190 ezer forint a hibrid autók regadója

Nem módosult a hibrid járművek után fizetendő 190.000 forintos regisztrációs adó. Tovább olvasom