Gazdaság

2017.06.06. 09:00

A munkaerőhiány miatt nehezebb lehet a nyaralások összeegyeztetése - Hét nap szabadságról dönthet a dolgozó

Az éves fizetett szabadság Magyarországon az életkorral együtt emelkedik. Eszerint legalább húsz nap mindenkinek jár, a maximum pedig harminc lehet, de vannak más pótszabadságok is és csak hét napról dönthet a dolgozó.

Rimányi Zita

Évente hét nap szabadsággal rendelkezik a munkavállaló, ezekről biztosan maga döntheti el, mikor akar velük élni. Ha legalább tizenöt nappal előbb írásban jelzi, kiveheti, amikor szeretné. A többi kiadását viszont a munkaadó határozhatja meg – a kérdésével lapunkhoz forduló olvasónk esetében is –, de a cégnek is legalább tizenöt nappal előbb kell jeleznie ezt.

Kötelezhetnek minket a munkahelyünkön – például az ősztől őszig tartó üzleti évre hivatkozva –, hogy szeptember végéig vegyük ki a szabadságunk hetven százalékát? Én karácsony előtt szeretnék többet kivenni és mivel fiatal vagyok, csak 23 napom van. Az is rontja a helyzetem, hogy nálunk karácsony és szilveszter között három napot kötelező kivenni

– írta olvasónk. Neki is segíthet megoldani gondját tájékoztatónk, amiben összegyűjtöttük a szabadsággal kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.


Egybefüggő két hét

A dolgozó a hét napját, amiről maga dönt, két részletben is kiveheti. S évente minden munkavállalónak egyszer biztosítani kell, hogy tizennégy egybefüggő napot pihenhessen. Ebbe a hétvége, az ünnepnap is beleszámíthat és a munkavállaló lemondhat erről a lehetőségről.


Nyári gondok

Néhányan keveslik a szabadságot, de nagyobb gond, hogy nyáron többen nehezen kapnak, mert a munkaerőhiány miatt kevés a dolgozó egy-egy helyen. Jellemzően az előre befizetett nyaralásra elengedik az embereket. Az a jó, ha egyezkedhetnek erről

– mondta el Potyondi Antal, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei képviseletvezetője.


Plusz pihenőidők

Mindenkinek húsz nap alapszabadság jár, ez nőhet a különböző pótszabadságokkal. Az életkor szerinti a legismertebb és például a gyereknevelés okán is jár pótszabadság a szülőknek. Egy gyerek után két, két gyerek után négy nap, kettőnél több gyerek után hét nap, az anyának és az apának is.


Átcsúsztatás

Ha még az év utolsó napjaiban elkezdődik a szabadság és egybefüggően folytatódik a következő esztendőben, akkor öt nap az ideiből átcsúsztatható a jövő évre. Egyébként csak a munkáltató működésével kapcsolatos, kivételesen komoly gazdasági érdekre hivatkozva lehet átvinni, és akkor is legkésőbb március 31-ig ki kell adni. Ez a határidő akkor tolható ki, ha erről a munkahelyen a cégvezetés és a szakszervezet a kollektív szerződésben megállapodik.


Kifizetés

Aki nem tudja kivenni a szabadságát, annak sem fizethetik ki. Erre csak a munkaviszony megszűnésekor van mód.


Részarányosan

Aki nem egész évben dolgozik, az részarányosan kaphat szabadságot. Például aki július elején áll munkába, annak a rá vonatkozó éves szabadság fele jár idén. Lehetnek más esetei is a szabadság kiadásának, minden részletre cikkünkben nem tudtunk kitérni, de elküldhetik ezzel kapcsolatos kérdéseiket lapunknak a [email protected] e-mail-címre. A szakértői válaszok megjelennek a Kisalföldben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!