Gazdaság

2015.03.26. 07:42

Nyoma sincs a Quaestor öncsődjének

Az öncsődre hivatkozva a Quaestor továbbra sem fizet a befektetőknek, annak azonban nyoma sincs a cégközlönyben.

Mint korábban írtuk, egy ügyfél által kikért dokumentum szerint A Quaestor Hrurira csak tíz nappal a csődről szóló tájékoztatója után, múlt hét csütörtökön adta be a csődvédelmi kérelmét.

A HVG szerint azonban ez is hazugság volt, ugyanis a cégbírósági nyilvántartás alapján be sem nyújtották a cég csődvédelem iránti kérelmét, és eszerint az eddigi legnagyobb összegű csalással gyanúsított cég továbbra is mindenféle külső kontroll nélkül működik.

MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI Fotó: Kovács Tamás
A korábban említett, március 19-én benyújtott öncsőd kérelemnek már meg kellett volna jelennie a cégközlönyben és a cégbírósági nyilvántartásban. A csődeljárások közzététele két lépcsőben zajlik, az első lépcsőben a bíróság csupán annyit tesz közzé, hogy az adott cég benyújtotta kérelmét.

Ezt a közleményt a bíróság haladéktalanul, egy napon belül közzéteszi. Így, ha ez nem látható a cegkozlony.hu-n, úgy vélhetőleg a kérelmet nem nyújtották be, vagy nem ment át az első szűrőn – írta nemrég a Portfolio.hu.

Ez annyival egészíthető ki, hogy a cégbíróság nyilvántartásában is meg kell jelennie a cég öncsődkérelmének, és ha a bíróság elutasítja, annak is. Azonban a társaság legutóbb 2013 áprilisában nyújtott be bármilyen iratot a cégbíróság szerint, azóta a nyilvántartásokban nem található semmiféle ilyen kérelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!