Gazdaság

2015.03.27. 07:21

Az adóhatóság 2500 milliárd forint köztartozást tartott nyilván 2014 végén

Az adóhatóság 2500 milliárd forint köztartozást tartott nyilván 2014 végén, ennek legfeljebb ötödrésze jöhet be az államkasszába - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataira hivatkozva azt írta, hogy ebből mintegy 200 milliárddal magánszemélyek, 300 milliárddal működő vállalkozások tartoznak a NAV-nak. A legnagyobb összegű tartozást, mintegy 2000 milliárd forintot, a felszámolás alatt álló, vagy más ok miatt megszűnésre ítélt vállalkozásoktól kellene behajtani.

Kis Péter András szóvivő elmondta: tavaly 1,2 millió végrehajtást indított a hatóság, és ezekből mintegy 360 milliárd forint folyt be.

Elmondta: az adóhatóság leginkább a magánszemélyek és a működő vállalkozások esetében léphet fel eredményesen, az ezer milliárdos nagyságrendű tartozást felhalmozó megszűnés előtt álló társaságoktól tavaly összesen 5,5 milliárd forint köztartozást tudtak behajtani.

Tavaly a NAV adatai szerint némileg nőtt a magánszemélyek tartozása, mintegy 10 milliárd forinttal, míg csaknem 40 milliárddal csökkent a működő vállalkozásoké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában