Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

11,8 milliárd informatikára a kkv-knak

A kis és közepes vállalkozások versenyképességét javító két - összesen 11,8 milliárd forint értékű - informatikai pályázat elindítását jelentették be.

A kis és közepes vállalkozások (kkv-k) versenyképességét javító két - összesen 11,8 milliárd forint értékű - informatikai pályázat elindítását jelentette be Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára a Digitális Megújulás Cselekvési Terv keretében szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az államtitkár közölte: a vállalati folyamatmenedzsment és az elektronikus kereskedelem támogatására összesen 10,8 milliárd, míg a vállalati szolgáltató központok létrehozására és fejlesztésére további 1 milliárd forint áll rendelkezésre.

Nyitrai Zsolt hozzátette: a kkv-k informatikai fejlesztéseit nemcsak a digitális megújulást szolgáló cselekvési terv segíti, hanem az Új Széchenyi Terv is támogatja. A most kiírt pályázatok célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások az informatikai fejlesztések segítségével munkahelyeket teremtsenek, versenyképességük növelésével.

A vállalati folyamatmenedzsment és az elektronikus kereskedelem támogatása a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) támogatásával valósulhat meg. A 2011-13 közötti időszakban a GOP 9 milliárd, míg a KMOP 1,8 milliárd forint forrást biztosít e célok megvalósítására.

Az érdeklődők ez év július 1. és 2012 december 31. között pályázhatnak a forrásokra A GOP keretében1-10 millió forint, míg a KMOP forrásából 1-15 millió forint közötti összeg kapható támogatásként. A támogatás mértéke maximum 50 százalék lehet.
A vállalati SaaS központok létrehozására, fejlesztésre a GOP forrásaiból 1 milliárd forint állrendelkezésre 3011-2013. között.
A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 30 millió forint lehet, maximum pedig 250 millió forint adható. A pályázatokat július 1-augusztus 31. között lehet benyújtani. A pályázat célja a kkv-k hatékonyabb működésének előmozdítása.
A sajtótájékoztatón résztvevő szakemberek az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ),valamit a Infotér Egyesület vezető tisztségviselői is azt hangsúlyozták, hogy a kkv-k informatikai kultúrájának emelése versenyképességüket és hatékonyágukat növeli.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalmat növelne a Praktiker

A forgalom növelését tervezi az építőipari és barkácstermékek forgalmazásával foglalkozó Praktiker. Tovább olvasom