Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Vb 2010: Dél-Korea-Görögország 2-0

Dél-Korea azt csinált a görögökkel, amit akar. Csak kettőt rúgtak az ázsiaiak, több is lehetett volna a vége.

Dél-Korea-Görögország 2-0
B-csoport, 1. forduó

Játékvezető: Hester (új-zélandi), Asszisztensek: Hintz, Makasini

Dél-Korea: Dzsong Szong Rjong – Csa Du Ri, Li Dzsung Szu, Cso Jung Hjung, Li Jung Pjo – Li Csung Jong (Kim), Ki Szung Jong (Kim Nam Il), Kim Dzsung Vu, Pak Dzsi Szung – Pak Csu Jung (Li Szung Jol), Jom Ki Hun. Szövetségi kapitány: Huh Dzsung Mu.

Görögország: Corvasz – Vintra, Szeitaridisz, Papadopulosz, Toroszidisz – Karagunisz (Pacazoglu), Ciolisz, Kacuranisz – Hariszteasz (Kapetanosz), Gekasz, Szamarasz (Szalpingidisz). Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel

Gsz.: Li Dzsung Szu, Pak Dzsi SzungVége a mérkőzésnek, a mutatott játék alapján megérdemelten nyert Dél-Korea. A meccs embere a koreai Pak Dzsi Szung, aki számos helyzetet alakított ki, s egy gólt is lőtt. A meccs csalódása a koplett görög csapaqt, akik sem támgdásben, sem védekezben nem tudtak felnőni ellenfelükhöz.

Eta néni: - A görögök számára a dicső múlt most kevésnek bizonyult a győzelemhez.
Medve bá': - A pirosak legalább akartak és ügyesek is. Ezek a görögök meg inkább valók a megyeháromba, mint a világbajnokságra.


91. perc: Próbálkoznak a görögök, de valójában már maguk sem hiszik, hogy változhat az eredmény. Nem is változik, mivel az új-zélandi játékvezető lefújja a meccset.

86. perc: Az ötösről visszatett labdát Li Csung Jong lőtte rá laposan a rövid alsó felé, Corvasz nagyot védett.

81. perc: Gekasz 14 méterről lőhetett, nagyot védett a korai kapus.

Eta néni: - Aki még többet akar megtudni a középkori koreai történelemről, annak ajánlom figyelmébe A palota ékköve című sorozatot.


75. perc: Egyre erőteljesebben (és főleg veszélyesebben) támadnak a görögök. Újabb szöglet. Li Jung Pjo-t hónaljon találja Gekasz lövése, a görögök kezezést reklamálnak, azonban kifelé jár a szabadrúgás, Gekasz ugyanis lesen állt.

Medve bá': - Egyszer má' ittam görög sört is. Mentosz, vagy Mitosz volt a neve. Szomszéd Kariék hozták, amikor két éve voltak Athénban. Jó kis sör az. Jobb mint a Laško, az biztos.


70. perc: Szalpingidisz fejesét magabiztosan fogja Dzsong Szong Rjong. Aztán Kapetanosz lőhetett tisztán kapura, de menteni tudnak a koreaiak.

68. perc: Gekasz ollózni próbált: alaposan fölé ment a labda. Ez volt a második félidőben eddig a legveszélyesebb görög próbálkozás.

63. perc: Pak Csu Jung kis híján fejel egy gólt, alig megy fölé. Egy perccel később Vintra ment nagyot szögletre. A szögletre rosszul jön ki Corvasz, de a koreaiak nem tudják kapura tenni a labdát. Pocsék a görög védelem.

Pak Dzsi Szung és Vintra. Fotó: gettyimages
Pak Dzsi Szung és Vintra. Fotó: gettyimages


56. perc:
Medve bá': - Gyönge b***ás ez a görög csapat. Ezeket még az ificsapatunk is elverné, föltéve, hogy a szomszéd Kari unokája nem megint a Laciék kisebbik leányával volt az este, hanem lefeküdt időbe'.

52. perc: Pak Dzsi Szung jó labdát kap, a kaputól 25 méterre jól veszi át, megindul a kapu felé, leráz két görög védőt, és a tehetetlen Corvasz mellett a hálóba lő. 2-0. 

Eta néni: - A hexameter a görög eposzi strófa alapja.
"Kórea hősei jobbak. Kékszín mezbe' szaladván
Hellász: egykori bajnoknak a nyomába se érnek".

Pak Dzsi Szung higgadtan lőtte a hálóba a labdát. Fotó: gettyimages
Pak Dzsi Szung higgadtan lőtte a hálóba a labdát. Fotó: gettyimages

46. perc: Elkeződött a második félidő.

45. perc: Görög helyzettel ér véget a félidő.

40. perc: A görögöknek ötletük sincs, hogy mit csináljanak. Dél-Korea meg ha labdát szerez, a fellazuló görög védelem számára sok gondot okozhat. Rehhagelnek lesz dolga az öltözőben, ha azt akarja, hogy a csapata megfordítsa a meccset.

34. perc:
Medve bá': - Csalják ezek csak a futballt. Nem ér oda, aztán inkább buktatja a kék a pirost. Közbe' meg csak fújják azt a rohadt tülköt azok a barmok a stadionba'. Mindet elküldeném inkább kukoricát fattyazni.


28. perc: Vintra lemarad Park indításáról, így Pak Csu Jong előtt gólszerzési lehetőség adódik. A koreai csatár az utolsó pillanatig kivár, végül Corvasz lábát találja el, onnan a kapu fölött hagyja el a labda a pályát. Szöglet. Veszélytelen a szöglet.

23. perc: Csordogál csendben a meccs, csekély koreai mezőnyfölénnyel.

14. perc: Toroszidisz taszajt egyet a tizanhatosra magát "beesernyőző" Li Csung Jongon. Nincs tizenegyes.

Eta néni (nyugdíj előtt álló magyartanár, könyvtáros): - A hellén kultúra alapja a szívósság, de ezt a csatát csak úgy nyerhetik meg Odüsszeusz utódai, ha támadni se lesznek restek. 


6. perc: Három görög feje felett száll el a szöglettel felérő szabadrúgásból a kapu elé tett labda, míg Li Dzsung Szuig elér a játékszer, aki közelről a kapuba talál. Vezet Dél-Korea! 1-0

Medve bá' (nyugdíjas, egy alsóbb osztályú győr-Moson-Sopron megyei csapat szertárosa): - Így jár az, aki csak a játékost nézi és nem a labdát. Hárman csak lesték, hogy mi lesz.

Dél-Korea ünnepel az első góljuk után - háttérben a görög szurkolók. Fotó: gettyimages
Dél-Korea ünnepel az első góljuk után - háttérben a görög szurkolók. Fotó: gettyimages


2. perc: Az első szöglet a görögöké, Toroszidisz elé kerül a labda, aki az ötösről a kapu mellé lő.

1. perc Elkezdődött a mérkőzés, Korea végezte el a kezdőrúgást.

Görög szurkolóka Nelson Mandela Stadionban.Fotó: gettyimages
Görög szurkolóka Nelson Mandela Stadionban.Fotó: gettyimages


Otto Rehhagel az európai edzői kar egyik legsikeresebb és legrutinosabb tagja (az 1938-ban született szakember a torna legidősebb szövetségi kapitánya), ám világbajnokságon még sohasem ülhetett a kispadon. A Koreai Köztársaság elleni összecsapás tehát mindenképpen újdonság lesz számára, de ez nem jelenti azt, hogy szakítana a tőle megszokott játékrendszerrel és felfogással.

A görög együttes kiváló védekezésének köszönhette 2004-es Eb-győzelmét, és Rehhagel most is erre fog alapozni, noha várhatóan három csatárral fognak kezdeni. "Erősségünk a védelem, a célunk tehát az, hogy ne kapjunk gólt. Természetesen gólok nélkül nem lehetünk sikeresek, de az alap az, hogy a mi hálónk érintetlen maradjon" - fejtette ki a középpályás Jorgosz Karagunisz.

Az ázsiai válogatott története során csak egy vb-meccset nyert otthonától távol - négy évvel ezelőtt Togo ellen. A csatársorból a sérült Li Dong Guk hiányzik, így a koreaiak elsősorban a Monacóban légióskodó Pak Dzsu Jungtól, illetve a Manchester United középpályásától, a válogatott csapatkapitányától Pak Dzsi Szungtól várják a gólt.

Olvasóink írták

  • 2. tornacipő 2010. június 12. 14:57
    „az eddigi 3 meccs szart se ért, a vuvuzela meg egyenesen botrányos, az összesnek feldugnám a seggébe, amelyik fújja”
  • 1. klotzild 2010. június 12. 14:56
    „gyors az on-line, már rég 2-0 :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb 2010: Betiltják a fedetlen szurkolói kebleket

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság szervezői rendeletben szabályozták a szurkolói viselkedést,… Tovább olvasom