Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Vb 2010: Algéria-Szlovénia 0-1

Az vb eddigi leggyengébb meccsét egy óriási potyagóllal Szlovénia nyerte Algéria ellen. Ezzel, bármennyire is furán hangzik, Szlovénia megelőzte a csoportban Angliát.
 
Algéria-Szlovénia 0-1 (0-0)
C-csoport, 1. forduló

Algéria: Sausi – Jahja, Bugerra, Hallis, Belhadzs – Laszen, Ziani, Jebda – Kadir (Gediura 82.p.), Matmur (Szaifi (80.p.)–Dzsebbur (Gezzal 58.p.)
Szlovénia: S. Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Kirm, Koren, Radosavljevic (Komac 87.p.), Birsa (Pencik 84.p.) – Dedic (Ljubijankic 52.p.), Novakovic

Gólszerző: Koren (79.p.)

Kiállítva: Gezzal (73.p.)

A meccs embere: Mi nem találtunk ilyen játékost. Ezt az elképzelés nélküli, teszetosza, alibi futballt nincs néző, aki kedveli. Talán nem vitatkoznak sokan a döntéssel.

A meccs lúzere: Itt már több jelölt van. Sausi óriási potyát szedett be, ami vereséget ért az algériai csapatnak. Gezzel a másik "győztes". Beállt, összeszedett két sárgát, és 15 perc játék után kiállította a bíró. Ezt csinálja utána valaki.90. perc: Vége a szenvedésnek. A bíró lefújta a meccset.

87. perc: Cserél Szlovénia. Radosavljevic helyére jön Komac.

84. perc: Birsa helyére jön Pecnik.

80. perc: Algériai csere. Matmur megy le, Szaifi áll be.

79. perc: Óriási potyagóllal vezet Szlovénia. Koren 18 méterről jobbal laposan lő, Sausi elhasal, de bevédi a gyengécske próbálkozást a bal alsóba. 0-1. 

 
Dzsesszika:

"Ez nagyon uncsi. Mindjárt vége? Óóóó, megyünk shoppingolni. Yuppiii!!"
77. perc: Handanovic kapus passzolta ki a labdát Sulernek, ám őt megelőzte Ziani. A kapus az utolsó pillanatban szedte fel a labdát a támadó elől.

73. perc: Gezzal megcsinája azt a bravúrt, hogy becserélése után 15 perccel, két sárgával kiállíttatja magát. Ezúttal kezezett, és mehet is zuhanyozni.

70. perc: Egy bal oldali beadást a kapunak háttal állva próbált feljelni Gezzal. Gyenge próbálkozás, de azen a meccsen helyzetnek elmegy.

68. perc: A pályán továbbra is zajlik a nagy semmittevés. Közben egy algériai drukker felmászott a stadion világítás egyik oszlopára. A biztosnágiak nézik, ő lengeti a zászlót.

Kadir és Birsa. Emlékszik rájuk valaki az első félidőből?
Kadir és Birsa. Emlékszik rájuk valaki az első félidőből?


59. perc: Gezzal mindjárt kapott is egy sárgát, miután visszahúzta Sulert.

58. perc: Dzsebbur helyére Gezzal állt.

55. perc: Jebda 23 méteres lövését fogta magabiztosan Handanovic.
52. perc: Dedic helyére Ljubijankic állt.

51. perc: Ziani lőtt balról, 27 méterről a kapu fölé.

 
Dzsoki:

"Zizou beállhatna. Így edzés nélkül, makkoscipőben, szép ruhában is ő lenne az ász a pályán. Ezek meg mehetnek a levesbe."
49. perc: Nem cserélt még egyik csapat sem.

46. perc: A szünetben történt a meccs legizgalmasabb eseménye. A lelátón megjelent az algériai származású, francia világbjnok Zinedine Zidane. Óriási ünneplés fogadta Zizou-t.

Vitathatatlan, hogy a vb eddigi leggyengébb félidejét láthattuk. Elképzelés nélküli, unalmas játék mindkét oldalon. Ennél még egy Fradi-Újpest rangadó is izgalmasabb. Bízzunk a jobb folytatásban.

45. perc: Vége az első 45 percnek.


Dedic felejthető produkciót nyújtott.
Dedic felejthető produkciót nyújtott.


43. perc: Az első igazán focira emlékeztető jelenet a szlovén válogatottól. Birsa bombázott 18 méterről. Sausi parádézott, és kiszedte a lebdát a léc alól.

36. perc: Sokáig semmi nem történt a meccsen az unalmas labdatologaáson kívül. Így még a vuvuzela is sokkal idegtépőbb. Aztán Hallis szerez csaknem gólt. A védő egy szöglet után csúsztat, és kevéssel téveszti el a bal alsó sarkot.

 
A meccseket nem szamai szemmel néző szakkommentátoraink ezúttal is itt vannak.

Dzsoki:  "Némelyik arab szőkébbre festette a haját, mint a Marilyn Monroe. Szerintem elég ciki, de Steiner Kristófnak szeintem bejönne. Úgy tudom most éppen facér, de azért odavan a ....."

21. perc: Veszélyesen lefelé csapódó jobb oldali szabarűgát öklöz ki Sausi. A szlovénok pontrúgásokból lehetnek veszélyesek. A támadásaik lassúak, körülményesek.

17. perc: A két csapat óriási konkurenciát jelent a görögöknek a vb legunalmasabb csapata címre. Eddig. Hajrá fiúk, lehet pörögni kicsit.

10. perc: Amíg küzdenek egymással a csapatok a pályán, unaloműzőnek itt van a futballtörténelem egyik legpimaszabb gólja. Az algériai legenda Rabah Madjer csinált hülyét a Bayern München védőiből a '87-es BEK-döntőben. A Portót győzelemhez segítette ez a találat. Lehet gyakorolni:

Madjer sarkal, a müncheniek keresik a labdát. BEK-győztes a Porto.


7. perc: Egyelőre mezőnyjáték, sok rövid passzal. Gólhelyzet továbbra sincs.

3. perc: Manszurit rúgja fel Jokic. A 22 méteres szabadrúgást Belhadzs csavarja el a sorfal felett. Handanovic vetődve nagyot véd.

1. perc: Algéria válogatottja kezdte a meccset.

Korábban:

Algéria viszonylag rutinos vb résztvevőnek tekinthető, hiszen az afrikai ország válogatottja 1982 és 1986 után harmadszor vesz részt a legrangosabb seregszemlén. A derék algírok éppen akkor jártak legutóbb vb-n, amikor mi, magyarok. Nekünk azóta sem sikerült, nekik hatodik nekifutásra összejött.

A hivatalos világranglistán a 29. helyen szerénykedő Algéria keretében kevés klasszis található, inkább dolgos iparosemberek alkotják a csapatot. Legismertebb játékosaik közül Belhadj, Bougherra és Mansouri neve csak a legnagyobb futball fanatikusoknak mond valamit. Az együttes a 4-4-2-es hadrendszert követi, meglátjuk milyen sikerrel.

Ami a szlovénokat illeti: Dedicék másodszor szerepelnek a tornán. vallják, hogy a kitűnő csapatszellem és az egység továbbrepítheti őket a csoportból. Lehet benne némi igazság, de ehhez a bemutatkozó meccsükön mindenképpen térdre kell kényszeríteniük Algériát.

Az európai pótselejtezőben az oroszokat felülmúló adriai együttes 2002-ben mindhárom találkozóját elveszítette (Spanyolország, Dél-Afrika és Paraguay ellen). Matjaz Kek tanítványai nemrég Katart 4-1-re, Új-Zélandot pedig 3-1-re verték a felkészülés során, de a csatár Nejc Pecnik nemcsak a jó forma miatt vár győzelmet az észak-afrikaiak ellen:

"A későbbiekben kemény meccseink lesznek Anglia és az Egyesült Államok ellen, úgyhogy most be kell gyűjtenünk a három pontot, ha életben akarjuk tartani a továbbjutási reményeinket."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb 2010: Nem kizárt a vuvuzela-tilalom

Több televíziós társaság panasza miatt a helyi szervezőbizottság már nem zárja ki teljesen, hogy… Tovább olvasom