Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Vb 2010-online: Észak-Korea-Elefántcsontpart 0:3 (0:2)

20 perc után megvolt a 2:0. Aztán leállt a henger. Mindkét csapat hazautazik.

 Mbombela stadion, vezeti egy spanyol: Undiano (ő állította ki Klose-t az ötödik percben a szerb meccsen)

ÉSZAK-KOREA - Ri Mong Ju, Csa Dzsong Hi, Pak Csong Dzsong,  Ri Dzsong,Il Rin Kai, Csin Dzsi Ji, Ni Mun,  Il Gan An, Ji Han Pak, Ni Csong, II Hong Ji Dzsong, Dzsong Te Sze
Szövetségi kapitány: Kim Dzsong Hun

ELEFÁNTCSONTPART - Barry, Eboué, K.Touré, Zokora, Boka, Tioté,Y.Touré, Romaric, Gervinho, Keita, Drogba
Szövetségi kapitány:  Sven-Göran Eriksson

 

 95. perc Drogba fejel, mellé. Ez a meccs vége. Elefántcsontpart és Észak-Korea kiesett.

84. perc Újabb lesgól az elfántoknak, Dindane lőtte, Eriksson nem örül. 

81. perc Ri Mong Ju kapust előbb fejberúgták, még az első félidőben, most meg a gólnál ütközött Kalou-val. Alig él, de a másik kapus disszidált. Nincs cseréje. 

Észak-Korea-Elefántcsontpart 0:3 (0:2)

A fehér oroszlán elrágta: Elefántcsontpart ezzel az eredménnyel búcsúzni kényszerül a vuvuzeláktól (fotó: MTI)
A fehér oroszlán elrágta: Elefántcsontpart ezzel az eredménnyel búcsúzni kényszerül a vuvuzeláktól (fotó: MTI)

80. perc GÓL! Boca előretol egy labdát Kalou-nak, ő  megelőzte Ri-kapust. 0:3

79. perc Csere. Doumbia jön Romaric helyére.

 78. perc A csere Csol a Barry-kapu közepébe lőtt. De mikor állt be?

 71. perc Kalou lő Ri kapujára, de védi a koreai hálóőr.

67. perc Romaric 30-ról ereszt el egy bombát, Ri vetődik és szögletre üti.

 62. perc Drogba, Drogba, Drogba. Három-négy gólt szerezhetett volna. Most melléfejelt.

60. perc Lassú és unalmas a meccs, néha a koreaiak futnak fel, amúgy tolnak-tolnak az elefántok, de eredménytelenül. 

Nem kis időbe tellett, de találtam észak-koreai szurkolólányt. Igaz, őt még a portugálok elleni meccsen kapták le. (fotó: MTI)
Nem kis időbe tellett, de találtam észak-koreai szurkolólányt. Igaz, őt még a portugálok elleni meccsen kapták le. (fotó: MTI)

52. perc Dzsong Te Sze egy kontrával elindul, aztán a tizenhatos sarkáról küldi Barry kapujára a labdát. Szép lövés és ezzel már nekik is van kapura tartó lövésük.

50. perc Meddő elefántcsontparti fölény. A kapu előtt mindig elmókázzák a gólrúgást. Az előbb például Drogba az ötösön átlépett egy felé tartó labdát, majd széles mosollyal megköszönte Eboué-nak.

46. perc  Keita egy beadás után térddel fejberúgja a koreai kapust.  Ápolják. Ri kemény legény, Drogba megkérdi tőle minden rendben van-e, ő bólint. Ismét útjára indul a labda.

II. FÉLIDŐ. Cserék nincsenek.

 

Mákostészta. A labdabirtoklási arány és a hőtérkép mindent elmond az első félidőről (forrás: fifa.com). Azért nézzük a félidei statisztikát:  14 kapurarúgásból 10 eltalálta a kaput az elefántoknál, Észak-Korea mindössze a két szabadrúgását küldte kapu felé, de nem kapura. 7 szabálytalanság az afrikaiaknál 5 az ázsiaiaknál, 1-1 les volt, illetve 4:0 a szögletek aránya az elefántoknak. Szinte méterre ugyanannyit, 51 kilómétert futottak a csapatok. Korea 200 passzából 109 találta meg a címzettet (55%), ugyanez a másik oldalon 316-ból 246 (78%).  

FÉLIDŐ.

43. perc Ebué bombázott 24-ről a kapu fölé.

39. perc Gervinho a nyolc méterről a hosszúra küldi a labdát. A kapufát érintve hagyja el a játékteret a golyó.

37. perc Drogba öt védőt cselez ki a koreai tizenhatoson belül, de nincs kinek adnia.

Ahogy az várható volt: Elefántcsontpart fölénye minden statisztikai mutatót illetően kétségtelen. Az észak-koreaiak eddig két szabadrúgásból veszélyzetettek, egyébként 10 emberrel védekeznek Drogbáék ellen. Ők pedig legalább nyolcat akarnak rúgni: a meccsnek ebben a szakaszában a portugálok még csak 1-nél tartottak.  

A brazilokat nem igen érdekli ez a meccs. A másik, a Brazíl-Portugál (most 0:0) annál inkább. Nos, ez a helyzet a Copacabanán... (fotó: MTI)

 

23. perc koreai pontrúgás a tizenhatos elől. 20 méterről. Az első lehetőség, ám H. Jong Jo óriási kiflije pár centivel elkerüli a bal felső sarkot.  

Észak-Korea - Elefántcsontpart 0:2 

20. perc GÓL! Drogba szenzációs labdát kap a tizenegyes vonalnál és óriásbombát küld a felső lécre. A labda lepattan a gólvonalra, majd onnan kifelé pördült, Romaric felé, aki befejelte. 0:2

17. perc Romaric a tizenhatos sarkáról rúgja meg a hosszúsarkon a kapufát.

Észak-Korea - Elefántcsontpart 0:1 

14. perc GÓL! 0:1 vezetnek az Elefántok. Y. Torré kapott labdát a tizenhatoson, középen Boca-tól és élt a lehetőségel, a jobb alsó sarokba gurított. 

10. perc Drogba lőtt egy gólt, de les. 

3. perc Boca lőtt kapura, elszáltt fölé a labda.

1. perc Elefántcsontpart egy kapuralövéssel nyit, véd a koreai kapus.


 CsubiLala. Na okostojások, most keressetek észak-koreai drukkercsajokat! 

A nyugat-afrikai együttesnek meglehetősen nagy különbséggel kell győznie, s közben reménykednie abban, hogy a már biztos nyolcaddöntős brazilok megverik Portugáliát. Az Elefántok akkor lehetnek ott a folytatásban, ha ők maguk és a dél-amerikaiak együttesen legalább kilenc góllal nyernek.

 

 

 

Mákostészta. Ma van a koreai háború kirobbanásának hatvanadik évfordulója. A két Korea másképpp emlékszik az 1950-es eseményre. Dél-Koreában ma megemlékezéseket tartanak. (fotó: MTI)  


"Ha nem esünk ki, az a futballtörténelem egyik legnagyobb csodája lesz" - mondta Arthur Boka, az afrikaiak védője. "Csak Isten tudja, hogy képesek vagyunk-e erre, de ha Portugália hét gólt tudott lőni, akkor mi miért ne tudnánk?"

Boka hozzátette, számukra a leglényegesebb, hogy emelt fővel búcsúzzanak a tornától függetlenül attól, erre mikor kerül sor.

Kim Jong Hun, az észak-koreaiak szövetségi kapitánya minden bizonnyal megerősíti az alakulat védelmét, már csak azért is, mert az utolsó körben az egyik legerősebb fizikumú gárda ellen lép pályára csapata. Az ázsiaiak - akik már biztosan kiestek - tét nélkül vívják az összecsapást, ugyanakkor nagy riválisuk, a dél-koreaiak továbbjutását követően valószínűleg nem szeretnének pont nélkül távozni Dél-Afrikából.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb 2010: történelmi sikerről írnak a szlovák lapok

Szlovákia nyolcaddöntőbe jutása a címvédő Olaszország legyőzésével a pozsonyi sajtó szerint az… Tovább olvasom