Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Vb 2010-online: Dánia-Japán 1:3 (0:2)

Honda, Endo és Okazaki, illetve Thomasson lőtt gólt. Dánia kiesett, a japánok Paraguay ellen játszanak a 16 között. A csoport másik továbbjutója Hollandia.

 

 Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion,


tiszta égbolt, száraz idő, 12 Celsius fok, a szél alig lengedez

bíró: Jerome Damon (Dél-Afrika)

DÁNIA - Sörensen, S. Poulsen, Agger, Kröldrup, L. Jacobsen, M. Jörgensen, Grönkjaer, C.Poulsen, Rommedahl, Tomasson, Bendtner
Szövetségi kapitány: Morten Olsen

JAPÁN - Kavasima, Komano, Tulio,Tanaka, akazava, Nagatomo, Abe, Macui, Endo, Haszebe, Okubo, Honda
Szövetségi kapitány:Okada Takesi

 

 

A japánok nagyon szép focit mutattak be, kreatív, robbanékony, magabiztos játékot játszottak. A dánok az első perctől szenvedtek. Helyzetek sorát dolgozták ki, de a tizenhatosnál elfogyott a tudomány. A japánok viszont remek egyéni teljesítményeket felmutató csapatukkal megérdemelten nyerték meg ezt a meccset. Enek a focinak van helye a 16 között.

 A meccs játékosa: Honda. Nem kérdés. Az összes gólban benne volt: az elsőt rúgta, az utolsót adta, a középsőt pedig azért rúghatta Endo, mert Honda eljátszotta, hogy ő fogja lőni.

A meccs legszebb pillanata: a japánok harmadik gólja.

 VÉGE.

90. perc Japán cserék, Konno Okobu helyén, Endo helyett Inamoto

Dánia-Japán 1:3 (0:2)

Honda összecsomózta a dán védők lábait. (fotó: MTI)
Honda összecsomózta a dán védők lábait. (fotó: MTI)

87. perc GÓL! 1:3 Honda kicselezte a védőket a 16-oson belül, majd önzetlenül visszapasszolt az ötös közepén magányosan álló Okazaki elé, aki az üres kapuba pöccintette a labdát.

 Mákostészta. Hollandia:Kamerun 2:1 Huntellar lőtt az afrikai kapuba.   

Dánia-Japán 1:2 (0:2)

79. perc Dán 11-es. Aggert hátulról fellöki Abe. Thomasson belelövi a kapusba, aztán a kipattanót mégiscsak a kapuba pattintja 1:2

74. perc Csere Okazaki jön Matsui helyére.

 70. perc Thomasson 10 méterről nem találja el az elé tálalt labdát.

 Mákostészta. Kamerun tizenegyest kapott. Eto belőtte. Hollandia:Kamerun 1:1 

68. perc Eriksen 20 méterről vette célba a jobb felső sarkot. Lövése a kapu fölé szállt.

 66. perc Bendtner felugrás közben könyökölt, sárgát kap.

A teljes védekező középpályás sort támadókra cserélte Olsen. Ettől élénkebb a dánok játéka, de persze eddig sem azzal volt a baj, hogy keveset van náluk a labda. A jápánok tetszetősen, nagy kedvvel  futballoznak és a dán kapu előtt veszélyesebbek, mint a dánok Kavasimára. Szenvednek a dánok, magabiztosan és bátran fociznak a japánok. Mindesetre a meccsben a dán és japán további gól is benne van.  

63. perc Dán csere, Eriksen a pályán, Kahlenberg jön le.

60. perc Kahlenberg szépen a felső sarokra tett 26 méteres pontlövését Kavasima fogta.

58. perc J. Poulsen 18 méteres bombáját üti ki Kavasima kapus.

57. perc A tizenhatos vonalán Endo játszik a dánokkal, aztán Honda elé passzol, de így már les.  

56. perc Csere a dánoknál, Kroldrup helyett Larson jön.

52. perc Egy beívelt labdát Thomasson az ötösön megszelídít, ám a becsúszó japán hátvéd kiemeli előle a Jabulanit.  

51. perc Jobbról ívelnek Kahlenberg elé, aki átlépi a labdát az ötösön.

50. perc Dán szabadrúgás, Bendtner csavarta 24 méterről, levágódik az öttagú sorfalról. A nézők kiveszik szájukból a vuvuzelát is kikacagják.  

 

CsubiLala. A japán-dánhoz ugyan még sok köze nincs, de érdemes átnézni Asuncionba. Így ünnepelték a paraguay-i csajok az Új-Zéland elleni 0:0-t. Ezzel 16 között a csapatuk. (fotó: MTI) Az eddigi állás szerint a japán csapat lesz az ellenfelük.

 

48. perc C. Poulsen besárgul, mert könyökkel kezeli Hondát.

47. perc A bíró ott folytatja, ahol abbahagyta: sípol, sípol, sípol. Afrikai kanári. Sörensen csaknem benézett egy újabb negyven méteres Endo lövést, végül kapufára tolta a bal felső felé tartó labdát. 

II. FÉLIDŐ.  Cserék nincsenek.

 

 Mákostészta. A hollandok a másik meccsen 1:0-ra verik Kamerunt. Lássuk, a szokásos statisztikák: labdabirtoklásból 58:42 mennek a dánok, a hőtérkép alapján a pálya közepe egyértelműen az övék. Hétből két lövése találta el a dánoknak a japán kaput, a japánok 6 lövéséből 4-et Sörensennek kellett kiütnie, mert kapura tartott. Három szögletet rúgtak a dánok, egyet a japánok. A dán csapat 54, a japán 57 kilómétert futott eddig. A bíró kiosztott három sárgát: kettőt a japánok kaptak, időhúzásért.  

FÉLIDŐ. Japán fegyelmezetten és ötletesen focizik. Két szabadrúgásukkal eddig biztos továbbjutónak tűnnek.  

44.perc Japán lövés, japán szöglet, japán uralja a középpályát. Dánia szenved. A japán tizenhatos előtt elhalnak a támadásaik.  

43. perc Egy csomó Poulsen a labda mögött, a labda 40 méterre a japán kaputól. C. Poulsen lő aztán, de a japán kapus fogja.

41. perc  Japán túlerő.

 CsubiLala. Délután az egész meccs alatt fogyott egy sör, most meg már üres az üveg. Van itt tempó!

33. perc Csere a dánoknál. Jacob Poulsen jön Jörgensen helyére. Épp elég lesz elválogatni, hogy a három Poulsen közül épp melyiknél a labda.  

Dánia-Japán 0:2

Enzo gólöröme. Jól átverték a dánokat (fotó: MTI)
Endo gólöröme. Jól átverték a dánokat (fotó: MTI)

29. perc Kroldrup besárgul, mert Okuba-t lerántotta, 27 méterre a kapu előtt. Szabadrúgás, középről.  0:2 Endo belövi. Az történt, hogy Honda bal lábára rakta össze Sörensen a sorfalat, erre jobbal küldte Endo a dán kapu jobb oldalába a labdát.

A dél-afrikai bíró otthon van, játszik a hazai közönségnek. Ez nem jó. Ami jó, az a meccs. Pedig jobbára az történik, amit vártunk, a dánok tizenhatosra beívelt labdái veszélyesek, a japánok viszont rendkívül fegyelmezetten védekeznek. Ötletes az ázsiaiak labdafűzése is.A dánok akarnak, de egyelőre erőlködnek.   

26. perc Nagatomo besárgul, mert a dél-afrikai szerint lassan végezte el a bedobást.

Van ennél szebb: fociőrült viking leány, sörrel a kezében (MTI).
Van ennél szebb: fociőrült viking leány, sörrel a kezében (MTI).

 22. perc Thomasson egy beívelt labdába kotort bele az ötösön, de nem került a hálóba alabda.

Dánia-Japán 0:1 

Honda harminc méterről küldte ezt a labdát a dán hálóba (fotó:MTI)
Honda harminc méterről küldte ezt a labdát a dán hálóba (fotó:MTI)

 17. perc GÓL! Honda 30 méterről óriási gólt lőtt. A tizenhatos jobb sarkát és a jobb kapufát összekötő vonalat továbbhúzva jó, 28-30  méterre állított labdának futott neki a japán támadó. A labda nem pattant le, mintha dróton húzták volna, úgy vágódott a hoszúsarokba. 0:1 

14. perc. Két japán veszélyzetetést követően (Sörensen védte Macui spicces lövését) Tomasson szaladt el, majd balról 12 méterről a keresztező védő lábai között a hosszú sarokra küldte a labdát, ami fél méterrel kerülte el a gólvonalat.

12. perc Endo besárgul, merthogy a dél-afrikai azt gondolja, hogy a mérkőzés 12 percében már csak az időhúzáson jár az esze.

10. perc Fegyelmezetten védekeznek a japánok, látszanak a sorok a páyán. A dánok úgy tűnik, inkább fejelnék, mint lőnék első góljukat. Ez végülis egy logikus döntés.  

6. perc Labdáznak. Szúrós tekintetű japán kisfickók szuggerálják a magasnövésű dánokat. Egyelőre említére méltó dolgok nem történtek. 

 2. perc Endo szabadrúgásból beadja. Meddő vállakozás: a dánok hóna alatt szaladgálnak a japánok.

 Elkezdődött. Aki itt győz, az továbbjut. A japánok fáznak. A dánok otthon érzik magukat.

Nem kicsit betegek. A japánoknak elég a döntetlen. De nyerni akarnak (fotó: MTI)
Nem kicsit betegek. A japánoknak elég a döntetlen. De nyerni akarnak (fotó: MTI)

Morten Olsen dán szövetségi kapitány a hagyományos dinamikus támadásvezetésben reménykedik a labdarúgó-világbajnokság E csoportjának továbbjutásáról döntő Dánia-Japán mérkőzésén.

Az európai alakulatnak győznie kell csütörtökön, a hozzájuk hasonlóan hárompontos ázsiaiaknak ugyanis jobb a gólkülönbségük.

"Nagyon fontos mérkőzés lesz, számunkra ez az első döntő. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk, és ez a lényeg: önbizalommal kell játszanunk" - jelentette ki a 60 éves Olsen, aki maga is futballozott a két válogatott eddigi egyetlen mérkőzésén, az 1971-ben 3-2-es dán győzelemmel végződött koppenhágai találkozón.

Telik a stadion melegítenek a dán lányok. Nem fázósak. (fotó: MTI)
Telik a stadion melegítenek a dán lányok. Nem fázósak. (fotó: MTI)Olsen szerint tiszteletet parancsoló az a lendület és lelkierő, amely az Okada Takesi irányította japánokat jellemzi.

"Jó játékosok alkotják a japán csapatot, akik az országukért harcolnak és erre büszkék is. Edzőjük sokat tud a futballról. Nehéz mérkőzésre számítok, de meg kell törnünk ellenfelünket" - tette hozzá.

 

 CsubiLala. Nézzünk szét, sporttársak a stadionban!


Okada, aki a dél-afrikai torna előtt elődöntőbe jutást vizionált, arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy életük mérkőzése előtt állnak. Egyúttal megjegyezte, hogy a legnagyobb veszélyt Nicklas Bendtner jelentheti, ezért le kell őt választani a csapat többi részéről.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibátlan Oranje: Kamerun-Hollandia 1-2

Hollandia csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe. Az Oranje mindhárom meccsét menyerte, az utolsót… Tovább olvasom