Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kiütéses győzelem: Németország-Argentína 4-0

A görcsösen játszó argentinok nem találtak fogást a németeken, akik az utolsó 20 percben végleg lejátszották a dél-amerikaiakat.Németország - Argentína 4-0
3. negyeddöntő, Fokváros, Zöld Pont Stadion. Vezeti: Ravshan Irmatov (üzbég), asszisztensek: Rafael Ilyasov (üzbég), Bahadir Kocskarov (kirgiz).

Argentína: Romero – Heinze, Burdisso, Demichelis, Otamendi – Di María, Mascherano, Maxi Rodríguez – Tévez, Messi, Higuaín. Szövetségi kapitány: Diego Maradona.

Németország: Neuer – Boateng, Friedrich, Mertesacker, Lahm – Schweinsteiger, Khedira – Podolski, Özil, Müller – Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.

Gsz: Müller, Klose (2), Friedrich


Gyors góllal azonnal előnybe kerültek a németek, aztán az argentinok hiába próbálkoztak, nem tudták bevenni Neuer kapuját. A második félidő elején úgy tűnt, a dél-amerikaiak egyenlíteni tudnak, aztán a sikertelen próbálkozások után mégis a németek szereztek újabb gólt. Az argentinok görcsösen próbálkoztak, a németek pedig a végére lefozták őket. A meccs embere megosztva a brilliánsan játszó Schweinsteiger és a századik válogatott meccsén kétszer is gólt szerző Klose, a meccs lúzere pedig Messi, akinek ma semmi sem sikerült.

Medve bá': - Le a kalappal a németek előtt. Ezek után már csak azon csodálkoznék, ha a végén nem a németek nyernék a vébét.
Eta néni: - Igazam lett és a németek nyertek, de nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséggel.


90+1. perc: Messi lőhet 15-ről, ezt is fogja Neuer. Szimbolikus ez is: Messinek ezen a vébén nem megy. Az üzbég bíró lefújja a meccset.

88. perc: Német kontra, német gól. Podolski-Özil a labda útja, Klose tisztán jön, aztán a kapu bal oldalába lő. 4-0

87. perc: Messi középre tartó lövését is fogja Neuer.

84. perc: Trochowski váltja Müllert.

81. perc: Kroos lő kapura 22-ről, Romero véd.

80. perc: Mascerano is besárgul, Klosénak rúgott oda hátulról.

77. perc: Kroos jön Khedira helyére.

75. perc: Agüero Di María helyett jött.

74. perc: Schweinsteiger elképesztő cselsorozattal viszi le a labdát az alapvonalig, elfekteti Romerot is, majd visszateszi az ötösön álló Friedrichhez, aki egyből a kapuba passzol bal belsővel. 3-0

Medve bá': - Ennek vége. A németek hülyét csinálnak az argentinokból, még jobban mint az angolokból.


72. perc: Jansen jön Boateng helyére.

70. perc: Pastore jön Otamendi helyére.

67. perc: A lengyel-német henger ismét eredményes: Podolski tisztán marad, így kap labdát a tizenhatoson belül, jól adja középre az érkező Klosének, aki közelről a kapuba vezeti a labdát. 2-0

63. perc: Tevez 28-ról bombázza kapura a labdát, a középre tartó lövést biztosan fogja Neuer. Argentína labdát szerez, Messi jobbról kapura lő, megint véd Neuer.

61. perc: 21-ről jöhet a német szabadrúgás. Schweinsteiger is a sorfalat találja el.

58. perc: Boateng beadását Klose fejéről üti el Romero.

57. perc: Higuaín lesen. Egyedül mehetett volna kapura.

56. perc: Német szabadrúgás 35-ről. A sorfalat találja el Podolski.

54. perc: Tevez lövését Mertesacker arccal blokkolja.

48. perc: Komoly argentin mezőnyfölénnyel kezdődik a második félidő. Di María 24-ről kapura lövi jobbal a labdát, nem sokkal megy mellé.

Medve bá': - '86-ban együtt néztük a szomszéd Karival a vébét, emlékszem az angol-argentin meccsre. Vitray is mondta már, hogy kéz volt Maradona gólja, a szomszéd Kari meg áradozott, hogy milyen jó játékos, milyen szép és leleményes gól. Azóta tartom és csalónak a Maradonát. Szomszéd Karinak meg az eszéhez mérem. Egy szó mint száz, ez az argentin csapat szerintem jobb edzőt érdemelne.

46. perc: Csere nincs egyik oldalon sem.

Medve bá': - A németek szépen és nyugodtan játszanak, az argentinok idegesek és pontatlanok. Most a félidőben ez a Maradona megmutathatja, milyen jó edző.
Eta néni: - Jó meccs, izgalmas félidő. Pihenésképpen egy kis tehetségkutató válogatás innen is-onnan is.
45. perc: Egy perc az első félidő hosszabbítása. Messi 22-ről lő, nem sokkal fölé. Vége az első 45 percnek.

44. perc: Lahm visszapasszát Müller nehézkesen veszi át, lövése szögletre pattanik.

40. perc: Neuer üti a veszélyesen kapu elé csavarodó beadást.

39. perc: Podolski 35-ről suhintja rá, mellétekeredik a bombája.

36. perc: Müller kézzel teszi maga elé a labdát, sárgát kap érte. Argentína pedig szabadrúgást lőhet 22-ről. Az öttagú sorfalba lövi a labdát Messi, utána a kipattanót laposan teszik vissza, de lesről szerez gólt Tevez.

35. perc: Higuaín balos lövését védi Neuer.

30. perc: Tevezzel szemben szabálytalankodnak, 26-ról jöhet az argentin szabadrúgás. Messi tekeri kapu fölé a labdát.

Medve bá': - Eddig igen halványak az argentinok.


28. perc: Messi megindul, két embert is leráz magáról, beadása azonban kintről jön vissza a pályára.

24. perc: Müller szerez labdát az argentin kapu előtt, beront a tizenhatoson belülre, a visszapasszát Klose lövi fölé.

A német játékosok ünnepelnek, miután csapattársuk, Thomas Müller gólt fejelt Argentína ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a fokvárosi Zöld Pont Stadionban 2010. július 3-án.
A német játékosok ünnepelnek, miután csapattársuk, Thomas Müller gólt fejelt Argentína ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a fokvárosi Zöld Pont Stadionban 2010. július 3-án. (MTI/EPA/Oliver Weiken)


22. perc: Tevez kapna egy kiugratást, azonban neuer jól lép ki a kapijából és felszedi a labdát az argentín előtt (aki azért otthagyja a lábát és eltalálja a kapust).

17. perc: Dél-amerikai szöglet jön. Ezúttal semmi nem lesz belőle, pedig Heitze is előrejött fejelni.

11. perc:

Medve bá': - Eddig igen halványak az argentinok.

9. perc: Otamendi kap sárgát.

4. perc: Schweinsteiger a bal oldalról a kapu elé lövi be a szabadrúgást, Müller érkezik, és belecsúsztat, Romero lábáról a kapuba pattanik a labda. 1-0

Medve bá': - Hogy hagyhatták ilyen tisztán fejelni?

Fokváros, 2010. július 3. Thomas MÜLLER német csatár (b) gólt fejel Sergio ROMERO argentin kapusnak (j) a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a fokvárosi Zöld Pont Stadionban 2010. j
Fokváros, 2010. július 3. Thomas MÜLLER német csatár (b) gólt fejel Sergio ROMERO argentin kapusnak (j) a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a fokvárosi Zöld Pont Stadionban 2010. július 3-án. (MTI/AP/Michael Sohn)


2. perc: Klose találja el futtában Di Maríát.

1. perc: Kék-fehér  csíkos mezben, fekete nadrágban az argentínok, ők kezdik a meccset. A németek tiszta feketében.

Eta néni: - Vajon a germán lovagok mire lesznek képesek a pampák királyai ellen? Szerintem a németek fognak nyerni.
Medve bá': - Az argentinok jobb focit játszanak, a legjobb négy között mindenképpen helyük van.

Nemcsak a szurkolók körében, de a hírek szerint a német csapat háza táján is tetőpontjára hágott a feszültség az Argentína elleni, szombati nyolcaddöntő előtt.

Az összecsapás a pályán kívül már megkezdődött, és ezúttal a németek voltak azok, akik hadüzenetet küldtek az argentinoknak. A válogatott egyik legfőbb erőssége, Bastian Schweinsteiger ugyanis szokatlan és rendkívül éles támadást intézett a dél-amerikaiak ellen, és nem kímélte a "nagy" Diegót, azaz a világsztárból lett edzőt, Maradonát sem.

A német válogatott középpályása ugyanis egy interjúban felettébb indulatosan kritizálta az argentin trénert, aki szerinte teátrális szereplésével igyekszik befolyásolni a hangulatot, beleértve még a játékvezető hangulatát is. Bírálta az argentin szurkolókat, akik - amint azt állította - önkényesen elfoglalnak egész szektorokat, csakhogy együtt legyenek, és elzavarják azokat, akiknek ténylegesen oda szólna a jegyük. Az ellenfél számára azonban a "legdrámaibb" üzenet az volt, hogy tisztátalan módszerekkel játszanak.

A népszerű Schweinsteiger szerint ez történt a 2006-os németországi világbajnokság negyeddöntőjében is, ahol vereségük után tettlegesen bántalmazták a németeket. A német labdarúgó név szerint vádolta meg Maxi Rodríguezt, aki állítólag hátulról támadt rá. Mindenesetre a válogatott kitűnőségének szavait az újságok a 2006-os világbajnokságon készült felvételekkel támasztották alá, és a fotókon ténylegesen tumultuózus jelenetek, agresszív argentinok láthatók, s jól kivehető Rodríguez "támadása" is. Mindenesetre Schweinsteiger kirohanása olyan éles volt, hogy az még a csapat vezetőit is meglepte. Joachim Löw szövetségi kapitány mindezt a rendkívüli feszültséggel és azzal magyarázta, hogy ebből fakadóan az érzelmek immár megfékezhetetlenek. Philipp Lahm csapatkapitány és Miroslav Klose - akitől szombaton gólokat várnak - védelmébe vette Schweinsteigert, utalva arra, hogy a 2006-os negyeddöntőben ők is a "szenvedő felek" között voltak.

Maradona visszaüzent, de természetével ellentétben szokatlanul higgadtan. Az argentinok edzője csupán annyit mondott, hogy Schweinsteiger szavaira a pályán adják meg a választ. Annyit azonban hozzátett, hogy a 2006-os mérkőzéssel ellentétben ezúttal a németeknek lesz okuk az elkeseredésre.

Azután igazi énjére rátalálva még azt is hozzátette, hogy játékosaival már a világbajnoki kupa átvételére készül, és ő lesz az, aki a kupát utoljára fogja megcsókolni. A pszichológiai háború döntetlenje ellenére szakértők szerint a szombati mérkőzés ténylegesen kétesélyes. A német sajtó és a csapat vezetői egyformán úgy vélekedtek, hogy a fiatal német válogatottnak rendkívül jót tett az angolok elleni győzelem, mert erősítette az ifjú tehetségek hitét és önbizalmát.

Az angolok elleni diadal árnyoldaláról, Lampard meg nem adott szabályos góljáról immár senki nem beszél, és általános az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy a válogatott képes az újabb csodára. Az argentinokat - Messivel, Tévezzel és Higuaínnal az élen - ugyanakkor senki nem becsüli le, elismerve, hogy a Maradona-legénység eddig kiválót alkotott. Az elmúlt napok súlyos politikai megpróbáltatásai után Fokvárosban keres kikapcsolódást a háború utáni német kancellárok sorában leginkább futballrajongónak számító Angela Merkel, aki - sokak bírálatára - a kormány különgépével utazik a mérkőzésre.

A kancellár állítólag szurkolótársnak meghívta az ellenzéki pártok vezetőit - vagy épp általuk kijelölt képviselőit - is, de többnyire kosarat kapott. A környezetvédő Zöldek például azt üzenték a kancellárnak, hogy ők "győzelemre, nem pedig vereségre" tesznek. Mindezzel természetesen sejteni engedték, hogy a maguk részéről a negyeddöntőn, de még inkább a döntőn kívánnak ott lenni, és három út az adófizetők pénzéből azért már túl drága lenne.

Olvasóink írták

 • 17. f.r.22 2010. július 07. 22:53
  „olééééééééééééééééé!
  mehetnek haza:-)
  szedettvedett brigád:-)
  olééééééééééééééé”
 • 16. dr73 2010. július 04. 22:20
  „Hollandia-Németország döntőt várok!
  Hajrá Európa :)”
 • 15. sturmtiger 2010. július 04. 15:36
  „Te kis büdös tornacipő ha vicces ha nem ha utálod ha nem akkor is a németek nyertek ENNYI A LÉNYEG.”
 • 14. Farkasfalka 2010. július 04. 04:30
  „Csak a NÉMETEK!!!!”
 • 13. Peugeot206cc 2010. július 03. 23:24
  „Szuper jo meccs volt,megerdemeltek a nemetek a gyözelmet!”
 • 12. Csetneky 2010. július 03. 20:23
  „8. RickCartman

  Mi a gond barátom, megint megzabáltad a szaros gatyádat, vagy csak újra elgurult a gyógyszer? Végülis mindegy, a kedvencedet és csapatát úgy megalázták, hogy évekig rajtuk röhög mindenki.

  Egyébként egyértelmű, hogy drogos, mivel számtalaszor volt kábítószer elvonón. Egyértelmű, hogy csaló, mivel egyrészt adócsaló, másrészt kézzel ütött gólt. Akkor meg mi a probléma? Ha neked egy kábszeres bűnöző a példaképed, az a te bajod.”
 • 11. HR_XAR 2010. július 03. 19:55
  „fridik, a németek tudnak játszani, szeretnek játszani és ezt megmutatták”
 • 10. Cosy 2010. július 03. 19:46
  „Angie se bírt ülve maradni, egyszerüen fantasztikus!!!!
  Most komolyan, ha a német csapatot utálok ezt az egész unszimpátiát (ami persze érthetö, én se szeretek mindenkit) félreteszik és teljesen semlegesen még egyszer megnézik a meccset, a helyzeteket, a gólokat ...... egyszerüen nem mondhatják azt, hogy a fújj németek, mert ez nem fair! Fantasztikusan profi játék volt!”
 • 9. Cosy 2010. július 03. 19:39
  „Ilyen magas szinten még soha nem láttam a német válogatottat játszani!!! Szuper!!!!”
 • 8. RickCartman 2010. július 03. 19:33
  „Csetneky " A drogos, csaló Maradona..."
  bár te lehetnél ilyen drogos csaló, bár láthatod, a kannás bor is elég súlyos károkat tud okozni (tükör!)”
 • 7. fridrik 2010. július 03. 19:15
  „az OK, hogy a németek nyertek, de hogy az argentinok még egy gólt sem rúgtak...! Elég érdekes ez a VB.”
 • 6. beyourself 2010. július 03. 18:51
  „nagyon megérdemelték a németek a továbbjutást:) hajrá”
 • 5. tornacipő 2010. július 03. 18:44
  „elég vicces hogy egy olyan német csapat verte meg argentínát, amelyinek a csatárai a német bajnokságban 4 gólt rúgtak összesen (klose, podolski), hogy a müller tavaly még az amatőrök között játszott és hogy a fél csapatnak köze nincs a németekhez
  még jobban utálom a németeket mint eddig, a csoportból nem lett volna szabad tovább menniük”
 • 4. mir 2010. július 03. 18:28
  „A legjobb 8 csapatban a vb-n 4 dél-amerikai 3 európai és 1 afrikai van. Ha a spanyolok nyernek akkor mind a 3 európai csapat a legjobb 4 közé kerül v. került és csak 1 dél amerikai lesz. Szal egyelőre legalábbis jelenleg úgy tűnik hogy európa tanítja focizni a világot.”
 • 3. fan 2010. július 03. 18:25
  „Remélem én is hogy itt a világbajnok! Remélem Holland-Német döntő lesz.”
 • 2. Levi104 2010. július 03. 17:58
  „Itt a VILÁGBAJNOK....”
 • 1. Csetneky 2010. július 03. 17:54
  „A drogos, csaló Maradona szerényen azt nyilatkozta, hogy Dél-Amerika focizni tanítja ezen a Vb-n a világot. Én erre csak azt mondom - a brazil-holland tükrében is - hogy mu-ha-ha-ha-ha...
  Csak Messit, a világ legjobb játékosát sajnálom, hogy egy ilyen kretén keze lalatt kellett szenvednie.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegyes-dráma után Uruguay elődöntős!

Uruguay lesz Hollandia ellenfele az elődöntőben. Forlanék hosszabbítás után tizenegyesekkel verték… Tovább olvasom