Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Bombanők és bombagólok: Brazília-Chile 3:0 (2:0)

Vb 2010: Juan, Fabiano és Robinho remek góljainak csodás lánykák örültek. A braziloknak a hollandok jutottak.

  

  

 BRAZÍLIA: Júlio César, Maicon, Lúcio, Juan, Bastos, Dani Alves, Gilberto Silva, Kaká, Ramires, Luís Fabiano, Robinho, // cserék: Doni, Gomes, Luisao, Thiago Silva, Gilberto, Josué, Kléberson, Grafite, Nilmar, Szövetségi kapitány:  Dunga


Chile: C.Bravo, Isla, Contreras, Jara, Fuentes, Vidal, Carmona, Beausejour,Sánchez, Suazo,González, // cserék: Marín,Pinto, M.Fernández, Fierro, Millar, Orellana, Valdivia, Parédes, Tello,
Szövetségi kapitány:  Marcelo Bielsa

VÉGE. A szimpatikusan játszó chileiek feltörték olykor a brazil védelmet, ám az utolsó pillanatokban mindig elpuskázták a lehetőségeiket. A brazilok "brazil" gólokat lőttek, szép egyéni teljesítmények, remek Robinho, Juan, Lúció, míg gólképtelen Suazo, Valdívia. Ez döntött. Hollandia vár a brazilokra. Ahhoz képest az Uruguay-Ghána meccs nyertesével az elődöntő könnyed levezető meccs lesz.  

91. perc Lúcio hiába teszi a kaputól 17 méterre középen álló Valdívia elé a labdát, a chileiek meg vannak átkozva. Fölé.  

89. perc Bastos fut el a balszélen, beadott labdáját 26 méterről Ramiréz töri el.

 86. perc Gilberto Mielo jön Robinho helyett. Brazil csere.

Az utolsó brazil lány. Robinho góljától tátva maradt a szája. (fotó:MTI)
Az utolsó brazil lány. Robinho góljától tátva maradt a szája. (fotó:MTI)

80. perc A chilei Millar sárgát kap egy lerántásért. Kaká helyett Kleberson áll be a brazilokhoz. 

78. perc Suazo labdáját a felső kapufára pattinta. Julio Cesar szemmel követi.

76. perc Robinho lő egy lesgólt. Ez tényleg az. Időben befújta az angol, de nem hallotta a vuvuzelától. A hangeszközök azért aktivak, mert 54.096 néző van a stadionban.

76. perc Brazil csere. Nilmar jön Fabiano helyett.

Igen. Örül a lány. Brazília szépen játszik. (fotó: MTI)
Igen. Örül a lány. Brazília szépen játszik. (fotó: MTI)

75. perc Suazo forgolódik Lúcio előtt az ötös sarkán. Átveri a brazilt, de óriásit véd Julio Cesar.

74. perc Robinho nagyszerű labdát kap a félpályán, a jobboldalon elszalad vele, végül 10 méterről a kapu elé gurít. Bravo szögletre üti, a szöglet veszélytelen.   

70. perc Ramires besárgul, mert félpályán felrúgja Sanchez-t.  

69. perc Kaká lövi a labdát 30-ról a kapu fölé.

 

 CsubiLala. Hol a brazil lányok gólöröme? 

 

68. perc Fuentes sárgát kap, mert a kezdőkörben felrúgja Dani Alvest. 

A chileiek a 3:0 után sem adják fel, rendületlenül jönnek a fehérmezesek. Támadásaik veszélyesek, sokszor összecsomózzák a brazil védők lábait. Maicon és Lúcio egyelőre állják a rohamokat. A chilei támadófoci velejárója viszont az is, hogy középen néhány remek csel után könnyen kiugranak és helyzetbe kerülnek a sárgák. A brazilok pedi három helyzetből legalább egyet értékesítenek is.  

 

66. perc Valdívia bombáz 18-ról a brazil kapu fölé.

63. perc Valdivia-t rúgják fel 32 méterre a brazil kaputól. Tello rontja el. Aztán Sanchez ad egy veszélyes labdát az ötösön tanyázó Suazo-nak, aki nem találja el.

62. perc Chile cserél. Isla helyett Millar. 

Brazília-Chile 3:0 (2:0)

Robinho Kaká-val ünnepelte a gólját (fotó: MTI)
Robinho Kaká-val ünnepelte a gólját (fotó: MTI)

59. perc Ramirez a kezdőkörből indulva három chilei védőt cselez le, majd hátrapasszolja a labdát a mögötte üresen érkező Robinho-nak, aki 16 méterről rúgja a kapuba a brazilok harmadik gólját 3:0 (2:0)

 53. perc Kaká egymaga háromszor elszaladhatott volna, mert nem vigyáznak rá a chileiek. Rendre csatártársai elé/mögé passzol. De ne felejtsük: Fabiano-nak ő adta azért a gólpasszt.  

 

Igen, Brazíliában is divat a fogszabályzó.
Igen, Brazíliában is divat a fogszabályzó.

 

47. perc Kaká elfutott a bal oldalon Vidal felrúgta, ezért sárgát kap. A tizenhatos sarkáról elvégzett brazil szabadrúgás fölé megy.  

II. FÉLIDŐ. Chilei cserék: Tello és Valdivia be és Contreras és González le.

 Mákostészta. 51-49 a labdabirtoklás a braziloknak, ugyanakkor ők csak 49, míg a chileiek 53 kilométert futottak. Kirobbanóan gyors játékos egyik oldalon sincs, a két védő Carmona és Maicon fut rendszeresen 24 km/órával. A pályát mindkét csapat bejátssza, a középpályán is kiegyenlített játékot mutat a hőtérkép.  (forrás: fifa.com) Hétből egy a, kilencből négy a chileieknél illetve a braziloknál a kapura rúgott és a kaput eltaláló lövések száma.  

 

A rövid időn belül bekapott két gól után reményvesztetté váltak a chileiek. Az első 20 percben pedig kiválóan fociztak, egyenrangú partnerei voltak a labdazsonglőröknek.    SZÜNET.

 

44. perc Maicon a jobb szélről nagy erővel igen csúnyán fejbe rúgta L. Fabiano-t. A fejes elkerüli Bravo kapuját. Fabiano és Maicon nagyon érzik egymást a jobb szélen.

 

 CsubiLala. Szegény chilei kislány nem azt kapta.

 

Brazília-Chile 2:0

Fabiano Kaká labdáját a hálóba gurította.(fotó:MTI)
Fabiano Kaká labdáját a hálóba gurította.(fotó:MTI)

 37. perc Robinho elszalad, három védő marad öt brazilra. Kaká-hoz gurít, aki egy lövőcsel után az előtte a védők közé beszaladó  Luis Fabianonak passzol, aki a kapust elfektetve elhúzza mellette a labdát és a hálóba gurítja a Jabulani-t. Igazi brazil parádé, szép gól. 2:0

Brazília-Chile 1:0

Juan fejese gólba tart. (fotó:MTI)
Juan fejese gólba tart. (fotó:MTI)

34. perc GÓL! Maicon szögletéből Juan gólt fejel. A védő vagy három méterre ugrik fel, és három centivel a felső léc alá fejeli nagy erővel a labdát. 1:0

30. perc Kaká sárgát kap. Rossz fiú lett. 28 méterre hátulról felrúgta Suazo-t. A pontrúgásból a sértett kilövi a sorfalat.

 

Brazíliában is divat a fogszabályzó?
Brazíliában is divat a fogszabályzó?

 

 27. perc Egy szöglet után Lúcio reklamál, szerinte bántották a chilei kapu előtt. Webb ezt (most még) nem eszi meg.   

Hajtós, dolgos pörgős meccs. A chileiek csöppet sem ijedtek meg a braziloktól, miért is tennék, évente találkoznak velük. Webb bíró egy okostojás, egyfolytában rendet rak, ott is ahol nem kéne: kockafejű  angol a latinok között. Brazil és chilei szögletek, kapuralövések, nagyjából azonos számban.  

Lúcio a brazilok legaktivabb játékosa, ami sokat elmond magáról a játékról is: karakteres támadásokat vezetnek a chileiek. (fotó: MTI)
Lúcio a brazilok legaktivabb játékosa, ami sokat elmond magáról a játékról is: karakteres támadásokat vezetnek a chileiek. (fotó: MTI)

 

 24. perc Beausejour megküldi 30-ról, Maicon-ról szögletre pattan. A szögletet hatástalanítják a brazil védők.

20. perc Chile ismét a brazil kapu előtt. Suazo tette Carmona elé, aki 45 méterről a kapu mellé lőtt.

Vajon mire vár a chilei lány? Talán gólra? (fotó: MTI)
Vajon mire vár a chilei lány? Talán gólra? (fotó: MTI)

15. perc Bastos bedobása után Gilberto Silva Ramires elé tálal, az ő távoli lövését viszont nagy biztonsággal fogja Bravo. Pörgős kis meccs.  

12. perc Sanchez a félpályáról teszi a tizenhatos előterében táncoló Suazo elé a labdát. Nem tudja igazán erővel meglőni, így fogja a brazil kapus.

 8. perc Brazil szöglet, kettő is, egy balról, egy jobbról. Webb sípol, nem szereti a kakaskodást az ötösön. Aztán Silva tűzi rá a hátra adott labdát 20 méterről, Bravo véd nagyot. Az újabb brazil szöglet után Kaká küld egy löketet Bravo kapuja felé, jobban mondva: mellé.

 

JOHANNESBURG, Ellis Park Stadium,

12 Celsius fok, 67%-os páratartalom, szél 4 m/sec., időnként felhős, száraz idő

Játékvezető Howard Webb (angol), Cann, Mullarkey (angolok)

 

 

 

5. perc Luis Fabiano futott el a jobb szélen, ám 10 méterről elrúgja Bravo kapuja előtt. Középen egy brazil sem jött.

4. perc Második chilei beadás, most jobbról. Julio Cesart ezt is begyűjti.

 2. perc Chile szögletet rúg. Suazo kicsire vette, meghalt a balszélen az akció.

 I.FÉLIDŐ. A chileiek kezdenek. 10 emberrel támadnak, ahogy ígérték. 

"Itt nem számít a múlt, mert bár tiszteljük Brazíliát, mi a saját játékunkat fogjuk játszani úgy, hogy nyomást helyezünk rájuk, és minden irányból támadni fogunk" - árult el részletet a várható "tűzparancsból" a chileiek középpályása, Arturo Vidal.

Dunga sem számít könnyű mérkőzésre: "A vb-nek abba a szakaszába léptünk, amikor 90 perc dönt, itt már nem engedhetők meg tévedések, mert utazhatsz azonnal haza. Chile sokat javult, csapata jó játékosokból áll, akik nagyon keményen fognak harcolni, hogy továbbjussanak."


A brazil lányok megérkeztek a meccsre. Jó szurkolást, sporttársak!
A brazil lányok megérkeztek a meccsre. Jó szurkolást, sporttársak!


Kétségtelenül nehéz érdemi érveket találni arra, hogy mivel és hogyan lephetné meg Chile válogatottja Brazília nemzeti együttesét, amelybe ráadásul visszatér a játékmester Kaká, így Dunga szövetségi kapitány az általa elképzelt ideális összetételben küldheti pályára legénységét. Amelyre a legnagyobb fenyegetést talán az ellenfél keménysége jelentheti: a dél-afrikai vb csoportmeccsein a legtöbb - szám szerint 10 - sárga lapot a chileiek szedték össze nem éppen kisasszonyfutballt idéző megmozdulásaikkal.

Kérdés persze, hogy a még eltűrhető határon belüli szabálytalankodással hatékonyan elejét vehetik-e a brazil attakoknak, amelyekkel számolniuk kell a johannesburgi Ellis Parkban 20:30 órakor rajtoló mérkőzésen. Ami tény: a korábbi egymás elleni összecsapásokon rendkívül kevés sikerélmény jutott a chileieknek, akik - 12 döntetlen mellett - csupán hétszer tudtak nyerni, miközben a brazilok 46 alkalommal hagyhatták el a játékteret győztesként. Az elmúlt évtizedet tekintve pedig különösen lesújtó a kép az argentin szakvezető, Marcelo Bielsa irányította gárda szempontjából: Chile a 10 találkozóból csak egyszer diadalmaskodott (2000-ben 3-0-ra Santiagóban), utána azonban egyetlen 1-1-es mecset leszámítva egyvégtében brazil sikerek sorjáztak, benne 5-0-s, 4-0-s és 6-1-es is, az eddigi utolsó, 2009-es mérkőzés pedig 4-2-vel zárult. Még lesújtóbb a kép az elmúlt bő öt év hét összecsapását véve alapul: Brazília együttese úgy nyerte valamennyit, hogy 3 kapott találat ellenében összesen 26 góllal terhelte meg a chileiek kapuját. Az eddigi két vb-meccs is a "szambakirályok" fölénye jegyében zajlott: az 1962-es elődöntős randevún, Chilében, 4-2-re, 1998-ban, Franciaországban, a második világbajnoki etapban pedig 4-1-re győztek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegyes a 93. percben: Hollandia-Szlovákia 2-1

A szlovákok feleslegesen vitatkoztak a bíróval, mire Sneijder berúgta a győztes gólt. Szlovákia… Tovább olvasom